PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με νέο ενυδρείο 125λ


epikouros1992
05-02-21, 20:22
Καλησπέρα και από μένα . Εδώ και 4 μέρες έχω αγοράσει ένα ενυδρείο 125 λίτρων . Με το που ήρθα σπίτι έβρασα για 2 ώρες το ξύλο που πήρα , ξέπλυνα το χαλίκι κ άρχισα σιγά σιγά να στήνω τ ενυδρείο . Το γέμισα συμπλήρωσα αντί χλώριο κ βακτήρια (tropical bactoactive)σύμφωνα με τις οδηγίες τους κ το έβαλα σε λειτουργία. Απ το πετ σοπ με είπαν ότι είναι λογικό να θολώσει για καμία βδομάδα . Έχουν περάσει 5 μέρες κ το απότελεσμα είναι αυτή η άθλια κατάσταση . Είναι λογική τέτοια θολούρα ; Το καφέ στ χρωμα ξέρω ότι είναι απ το ξύλο κ θ αργήσει ν απαλλαγώ ... 97251

snakepanos
06-02-21, 20:19
Γεια σου φιλε ,,το σκουρο χρωμα στο ενυδρειο σου ειναι απο το ξυλο ,,με τον καιρο και της αλλγες νερου που θα κανεις θα φυγει σιγα σιγα ,,,ολα τα ξυλα βγαζουν τανινες ,δεν ειναι κακο για τα ψαρια ,,καλο ειναι μαλακονη το νερο ..
Τωρα για το στρώσιμο του ενυδρειου χωρις βακτηρια κανει αναλογα με τα λιτρα γυρω στης 30 ,45 μερες ,,,η θολουρα που θα υπαρξη ειναι η αμμωνια που κανει τον κυκλο του αζωτου μεχρι να γινει βιολογικα ενργο το ενυδρειο σου .
Με τα βακτηρια θα στρωσει ποιο γρηγορα ,,και θα πας σύμφωνα με της οδηγίες.
Ριχνε και λιγη τροφη καπου καπου μεσα να τρωνε τα βακτηρια κατι.