Επιστροφή στο Forum : ειναι καταλληλες οι συνθηκες?
εχω ενα ενυδρειο 500 λτ και εχω μεσα μονο ενα πλακοστομο.Στο παρελθον προσπαθησα να αναπαραγω ρεντ τσερι και δεν μπορεσα.Ισως καποια αλλα ψαρια που ειχα να ετρωγαν τον γοννο.Τωρα ομως εχω μονο με εναν πλακοστομο μεσα αρα δεν υπαρχει αυτη η περιπτωση.Πριν λοιπον βαλω ρεντ τσερι για να προσπαθησω παλι για αναπαραγωγη σας στελνω τα δεδομενα του ενυδρειου να μου πειτε αν φταιει το νερο και δεν αναπαραγονται
...NO3 150....NO2 1...GH 12...KH 3....PH 6,8...CL 0... θερμοκρασια 24 το νερο ειναι παλιο-στρωμενο.
Σε πρώτη φάση
NO 3 - 150
NO 2 - 1
προβληματίζουν
Σίγουρα είναι στρωμένο το ενυδρείο? Το ΝΟ2 νομίζω θα έπρεπε να είναι 0 και το ΝΟ3 κάτω από 30!
Κλεόβουλος
30-01-21, 21:43
.......το νερο ειναι παλιο-στρωμενο.
μάλλον είναι πολύ παλιό :) κάνε καμμιά αλλαγή νερού και πες μας με τι τεστ μετράς.
Παιδια κατ'αρχην ευχαριστω για την αμεση αντιδραση-απαντηση σας!το ενυδρειο ειναι παλιο ,πηρα σημερα αυτα τα τεστ που ειναι σαν στικακια απο χαρτι και βλεπεις τα τετραγωνακια τι χρωμα εχουν.Θα κανω αλλαγη νερου αυτες τις μερες και θα κανω παλι μετρησεις και θα σας τις πω.Οι μετρησεις παντως που σας εστειλα ειναι σχεδον βεβαιο οτι ταυτηζονται με τις συνθηκες που ειχε το ενυδρειο μου οταν ειχα γαριδες και δεν μου αναπαραγονταν.
Εφόσον όντως είχες τέτοιες συνθήκες είναι απόλυτα λογικό να μην αναπαράγονταν! Ειδικά οι πιο υψηλού grade είναι ακόμη πιο ευαίσθητες στις συνθήκες του νερού!
Προσωπικά θα σου έλεγα να μην προσθέσεις τπτ μέχρι να μηδενίσει για μερικές μέρες το ΝΟ2!
Κλεόβουλος
30-01-21, 22:56
Κάνε αλλαγή νερού (και εβδομαδιαία) και πάρε υγρά τεστ να μετράς. Τα στικ είναι αναξιόπιστα ;) Ουσιαστικά δεν γνωρίζεις τις παραμέτρους σου αυτή τη στιγμή.
Όπως τα πήρες τα στικάκια, πετα τα:D
Πάρε υγρά τεστ , κυρίως νιτρικών, είναι το νούμερο ένα που χρειάζεσαι.. μέχρι τότε αλλαγές συχνές..
Οι cherry δεν θέλουν κάτι ιδιαίτερο για να πολλαπλασιαστούν, απλώς σωστές αλλαγές νερού για χαμηλά no3
καλημερα συναδελφοι,αλλαξα το νερο και τωρα εχω Ν03 80-100, ΝΟ2 ΜΗΔΕΝ,7 GH,5 KH, 7,2PH και 0,8 χλωριο.Θα κανω ακομα μια αλλαγη νερου σε λιγες μερες και ελπιζω να αρχισω να βλεπω τις γαριδες που αγορασα (6 ρεντ τσερυ) να ευημερουν.Τωρα ειδα τα ποσταρισματα σας,θα κανω κι αλλες αλλαγες νερου και επισης σκεφτομαι απο 26 βαθμους που εχω τωρα να το παω 23 την θερμοκρασια γιατι εχω την εντυπωση πως οι γαριδες νιωθουν λιγο καλυτερα σε πιο χαμηλη θερμοκρασια.
Κλεόβουλος
02-02-21, 12:31
Κάνε κι άλλη αλλαγή νερού (δεν βλάπτει) γιατί, αν πιστέψουμε την μέτρηση, τα νιτρικά σου είναι στο θεό ;)
Αντιχλώριο βάζεις? Γιατί 0,8 χλώριο? Για γαρίδες προτείνω ΝΟ3 κάτω απο 20 και αν έπεφτε και λίγο το kH τόσο το καλύτερο
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.