Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Εκδυση Αστακου - Φωτογραφιες

epistimon
21-01-06, 12:42
Καλημερα σε ολους,

Ο μπλε αστακος που διατηρω εδω και 2 μηνες περιπου, εκανε επιτελους αλλαγη κελυφους (εκδυση). Δημοσιευω μερικες φωτογραφιες απο το αποτελεσμα. Δυστυχως την ωρα της εκδυσης δεν ημουν παρων για να απαθανατίσω τη στιγμή, αλλα ελπιζω σε περισσότερη τύχη στο μέλλον.

Maverick
21-01-06, 13:24
Ωραίες φωτογραφίες! Μετά την έκδυση τα χρώματά του θα είναι πολύ πιο έντονα και θα είναι πολύ πιο όμορφος από πριν (καμία σχέση με το αρχικό χρώμα που είχε στο πετ σοπ)... Και πιο "φουσκωμένος"... ;-)

epistimon
21-01-06, 23:50
Μεχρι στιγμης, δε βλεπω μεγαλες αλλαγες στα χρώματα. Βασικα δε βλεπω καμια αλλαγη. Παρατηρησα όμως οτι μεγάλωσαν οι κεραιες του. Υποθετω οτι μεγάλωσε γενικότερα. Ποιά είναι η συνηθισμένη συχνότητα εκδυσης; Είχα διαβάσει εδω στο forum καπου ότι αλλάζει μια φορά το μήνα. Εγώ τον έχω περίπου 2 - 2,5 μήνες και πρώτη φορά άλλαξε.
Πάντως ελπίζω την επόμενη φορά να πετύχω και τη διαδικασία της έκδυσης και τον "βασιλια" γυμνό, χωρίς την πανοπλία του.

namesis
22-01-06, 19:47
Ποιός είναι ο φυσικός βιότοπος αυτού του αστακού και το ονομά του?
Μπορεί να συμβιώσει με ψάρια?

deMetrIs
22-01-06, 19:52
Εγω ξερω μονο οτι δεν κανει να εχεις φυτα μαζι του σωστα?

epistimon
22-01-06, 23:01
Ο φιλος μας ο αστακος δε συμβιωνει με φυτα και ψαρια γιατι με τις δαγκανες του το παιζει "Κουρεας Της Σεβιλλης". Εγω τον έχω μόνο του. Αα, ειναι και πολύ βρωμίαρης. Το ενυδρείο του ενώ είναι το μικρότερο που έχω, παιρνει πάντα την περισσότερη ώρα για να το καθαρίσω.... απιστευτη βρώμα αλλα είναι όμορφος!!!

bakogiannisd
23-01-06, 10:04
Εγώ έχω έναν εδώ και 4 μήνες έχω δεί αρκετές φορές αλλαγές κελύφους. Είναι όμορφος αλλά εκτός από κουρέας στα φυτά δεν λέει όχι και στις ουρές των συγκατοικων του. βασικά εγώ τον βλέπω να προσπαθεί να τα συμπεριλάβει στο μενού του! Πρέπει να τον δώσω εκτός και μπορώ να τον κρατήσω σε ένα 20λιτρο, γίνετε; (εμένα μου φαίνετε λίγο)

epistimon
23-01-06, 10:59
Καλημέρα φιλε μου. Εγω τον έχω σε ενα χειροποίητο ενυδρείο 18 λιτρων μόνο του με τις πέτρες του. Δεν έχει προβλημα. Γενικά είναι εύκολος στη διατήρηση. Απλά συνηθίζει να τσιμπάει ότι "περισσεύει". Για το λόγο αυτό δε δοκίμασα να του βάλω συγκατοίκους. Τώρα υπάρχει μια πιθανότητα να τον βάλω μόνο του σε ένα 60άρι ενυδρείο, αλλα φοβάμαι πως δε θα τον ξαναδώ, θα χάνεται εκει μέσα μόνος του.

PascM
23-01-06, 14:34
Δεν είχα ποτέ μου αστακό σε κανένα από τα ενυδρεία μου αλλά οι πληροφορίες μου μου λένε ότι αν έχεις πέτρες και κρυψώνες στο ενυδρείο σου μπορείς να τον κρατήσεις, το πρόβλημα είναι όταν αλλάζει κέλυφος όπου είναι πολύ ευάλωτος και μπορεί να τον "χτυπήσουν" οι συγκάτοικοι του.

halvas69
23-01-06, 17:05
Πρέπει να τον δώσω εκτός και μπορώ να τον κρατήσω σε ένα 20λιτρο, γίνετε; (εμένα μου φαίνετε λίγο)
Το αστακουδάκι σε 20 λίτρα είναι μιά χαρά............αν τα λίτρα αυτά αφορούν κατσαρόλα για μακαρονάδα.
Μην υπολογίζετε ποτέ με βάση το αρχικό μέγεθος του αστακού ή ψαριού, αλλά πάντα με το τελικό που θα αποκτήσει.
Στην περίπτωση του αστακού 100 λίτρα είναι οκ....για έναν,

ahar
23-01-06, 18:23
Το αστακουδάκι σε 20 λίτρα είναι μιά χαρά............αν τα λίτρα αυτά αφορούν κατσαρόλα για μακαρονάδα.
Μην υπολογίζετε ποτέ με βάση το αρχικό μέγεθος του αστακού ή ψαριού, αλλά πάντα με το τελικό που θα αποκτήσει.
Στην περίπτωση του αστακού 100 λίτρα είναι οκ....για έναν,
Και να μην ξεχναμε ότι η αγαπημενη του τροφη είναι η πρωτεϊνη... Κυρως σε μορφη ψαριου...
Αν λοιπον ξαφνικα αρχισετε να χανετε ψαρια μην παει που θενα αλλου το μυαλο σας... απλα στον μπλε φιλο μας...
Ειναι και κυριως νυκτοβιος θηρευτης οποτε καταλαβαινετε οτι τα ψαρια δεν εχουν και πολλές ευκαιριες.

Εκτος απο κουρέα της Σεβίλης μπορειτε να το αποκαλεσετε και "Ταμτακο" (με όλο τον σεβασμο στην συμπαθη τάξη των τσιγγανων ) κυρίως για την προσφιλη τους καλοκαιρινή κραυγη "Γιιεεελα ελα ελα .!!! Ολα Τα ΣΦαζω !! Ολα τα Μαχαιρώνω!!!!". Μονο που στην περιπτωση του φιλου μας δεν μενει όυτε ο σκελετος. Καθοτι και "ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΩΩΩΟΩΩΩΩ"

Πάνος
23-01-06, 18:37
να παραθεσω κι εγω μια αποψη που ομως αποδοκιμαζω προσωπικα...
επειδη ο αστακος θα "χτυπησει" τα ψαρια (και οντως ειναι νυχτερινος κυνηγος) ενας φιλος προκειμενου να τον διατηρει στο κοινωνικο του ενυδρειο σε καθε εκδυση του φροντιζει και του κοβει τις δαγκανες....ετσι τον διατηρει ακακο για τα υπολοιπα οντα του ενυδρειου του...
προσωπικα πιστευω ομως πως πρεπει εμεις να προσαρμοζουμε τις απαιτησεις και τις επιθυμιες μας συμφωνα με τις αναγκες των "τροφιμων" μας και οχι να προσαρμοζουμε αυτους στη δικη μας θεληση...οποτε.....αστακος? μοναχος του να χορευει κι οσο θελει να πηδα...:D

mikenuke
24-01-06, 22:23
Για ονομα του θεου!
δεν σχολιαζω αλλο.

akis&nikol
04-03-11, 14:41
ελεος ρε παιδια οχι και τετοια ειπαμε...εγο εχο εναν αστακο τρεισ μινεσ τορα.εχει αλλακσει 2 φορες κελυφος.καθε μηνα αλλαζει.στην αρχη ηταν απλα καφε τωρα εχει κανει λωριδεσ λαδι σαν να φοραει στρατιοτικα ειναι.τον εχο σε κοινωνικο με γκουραμι και τιγρακια.τον πιρα για λιγο αλλα τελικα τον κρατισα.τον προτο μινα εχασα ενα τιγρακι αλλα 2 μινεσ τορα ειναι μια χαρα.ετσι και αλλιοσ θα φτιαξω ενα ενυδρειο να τον παο εκει μονο του γιατι εωαλα φυτα και μου τα ξυριζει.ειναι παντως πολυ ομορφος και εχει μεγαλωσει παρα πολυ

QS-Plan
04-03-11, 15:02
που πήγες και ξέθαψες θέμα 5ετίας..... χαρά στο κουράγιο σου....

giannisaek
04-03-11, 22:34
Το κέλυφος πρέπει να το αφήνετε μέσα στο νερό.