PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη Ενυδρειου


cathyki
20-01-06, 09:56
Καλημέρα,
αποφάσισα να αλλάξω το χαλίκι του ενυδρείου μου.
Σκέφτηκα λοιπόν να βάλω λευκή άμμο. Φυτά αληθινά δεν έχω αφού έχω τον red parrot να τα τρώει όλα!
Η απορία μου είναι η εξής: Πρέπει να είναι συγκεκριμένη για ενυδρείο? ή κάνει οποιαδήποτε άμμος που πουλάνε, αρκεί να την πλύνω πρώτα καλά?

bakogiannisd
20-01-06, 10:05
απλή άμμος οικοδομών, μόνο καθαρισέ την καλά απο σκουπιδάκια και βράστην.
Συνήθως όμως άμμος μπαίνει σε ενυδρεία με κιχλίδες Αφρικής.

soza
20-01-06, 11:20
Aν σε ενδιαφερει η αμμος που θα βαλεις να μην επηρεαζει τις παραμετρους του νερου σου, τοτε θα μπορουσες να πας σε χαλαζιακη, απο ενυδρειομαγαζο.Εγω στο ενα μου εχω μια καταπληκτικη, σε χρωμα μελί.

Απο κει και περα, τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια:smt081
Μορεις λοιπον να πας σε μια ωραια παραλια και να μαζεψεις ωραιοτατη αμμο για το ενυδρειο.Καλο πλυσιμο βεβαι πρωτα.Και ριχτης και ενα βρασιματακι να εισαι σιγουρος.
Αυτη της οικοδομης, δεν ξερω... αλλα ετσι που σκουροπρασινιζει , δεν θα μου αρεσε μεσα σε ενα ενυδρειο..Βρες κατι σε πιο γηινες αποχρωσεις.

gkoutis
20-01-06, 11:51
Νομίζω (αν κάνω λάθος διορθώστε με ) ότι την λευκή άμμο την έχουν απαγορεύσει και δεν πουλάνε πια, διότι έβγαζε κάτι στο νερό.

Όταν έστηνα το ενυδρείο μου είχα ψάξει και εγώ για λευκή , δεν μπορούσα να βρω πουθενά και σε ένα γνωστό στο forum μαγαζί μου απαντήσανε αυτό…

soza
20-01-06, 12:08
Δεν μιλησα για λευκη αμμο.. Μαλλον δεν πρεπει να αναφερεσαι στην χαλαζιακη αμμο, αλλα στην αλλη την πολυ ψιλη, που χρησιμοποιειται για μαλαουι και ταγκανικακυριως.Δεν θυμαμαι ονομα , αλλα εχω τετοια λευκη σε ενα ενυδρειο με τετοια ψαρια.

PascM
20-01-06, 15:12
Αμμος οικοδομών? Θαλάσσης? Αυτά τα πράγματα μόνο μπελάδες θα φέρουν στο τέλος. Χαλαζιακή και πάλι χαλαζιακή που καθαρίζεται εύκολα και με τον καιρό δίνει και ένα υπέροχο χρωματάκι

george
20-01-06, 15:16
Αμμος οικοδομών? Θαλάσσης? Αυτά τα πράγματα μόνο μπελάδες θα φέρουν στο τέλος.
Για ποιον λογο ;; Δεν ειπαμε να μαζεψεις αμμο απο την παραλια του Αλιμου το κατακαλοκαιρο που ειναι μεσα στα αντιλιακα και τα αποτσιγαρα !!!
Ουτε απο ποταμι που χυνονται μεσα χημικα αποβλητα !

Αν τηρηθουν καποιοι κανονες δεν θα αντιμετωπισεις ποτε κανενα προβλημα.
Ας μην φοβιζουμε αδικα τον κοσμο !

jojo
20-01-06, 15:36
Αμμος οικοδομών? οχι ,μεγαλος μπελας,την εχω πατησει με αυτην.Αμμος Θαλάσσης? ναι μια χαρα.

george
20-01-06, 15:45
Αμμος οικοδομών? οχι ,μεγαλος μπελας,την εχω πατησει με αυτην..
Δηλαδη τι επαθες ;

Tolis
20-01-06, 16:27
Η αμμος οικοδομων εχει την ιδιοτητα μετα απο λιγο καιρο να "πετρωνει", να γινεται πολυ συμπαγης και να μην αεριζεται καθολου. Εχει δημιουργησει πολλους μπελαδες σε πολλους χομπιστες.

Η άμμος θαλασσης, αν μαζευτει απο καθαρο μερος, και πλυθει καλα, ειναι οκ ΑΝ κραταμε ειδη που θελουν σκληρο νερο, μιας και εχει την ιδιοτητα να το σκληραινει.

jojo
20-01-06, 18:44
Ακριβως,επισης θολωνει παρα πολυ το νερο και μην πω οτι δεν ξεθολωνει ποτε εντελως.