Επιστροφή στο Forum : Μετρήσεις νερού
Panagiotel
30-08-20, 09:17
Καλημέρα έχω ένα 60lt ενυδρείο με 2 εξωτερικά φίλτρα ένα fluval και ένα eheim υπερβολή αλλά βλέπω ότι πηγαίνει πολύ καλά το ενυδρείο .. αυτό που παρατήρησα σήμερα μόνο είναι ενώ οι μετρήσεις μ είναι καλές τα nitrate έχουν ανεβεί στα 40 ppm βάση του χρωματος στο τεστ .. ποσό πρέπει να πάει η τιμή τους και πως θα το πετύχω ; Ευχαριστώ
-----------------------
Μέχρι 20 είναι καλά, χωρίς να σημαίνει οτι και το 40 είναι καταστροφικό. Κάνε μια αλλαγή να δείς πόσο θα πέσει. Αλλαγές κέθε πότε κάνεις και πόσο; Προσοχή και στο τάισμα. Από 'κει ξεκινάνε πολλά προβλήματα...
Panagiotel
30-08-20, 20:03
Αλλαγές επειδή είχα θέμα με αμωνία λόγο κλείσιμο του φίλτρου από λάθος μ έκανα κάθε μέρα για 1 βδομάδα .. εδώ και 3 βδομαδες που έχει στρώσει κάνω 20% 2 φορές την βδομάδα τώρα πριν λίγο μετρητά πάλι είναι για 40ppm και πάνω .. για να διορθωθεί λοιπόν λιγότερο τάισμα και αλλαγές νερού ;;
Τι ψαρακια έχεις; Πόσο ταΐζεις και τι;
Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αλλαγές επειδή είχα θέμα με αμωνία λόγο κλείσιμο του φίλτρου από λάθος μ έκανα κάθε μέρα για 1 βδομάδα .. εδώ και 3 βδομαδες που έχει στρώσει κάνω 20% 2 φορές την βδομάδα τώρα πριν λίγο μετρητά πάλι είναι για 40ppm και πάνω .. για να διορθωθεί λοιπόν λιγότερο τάισμα και αλλαγές νερού ;;
Ναι.
Panagiotel
31-08-20, 07:29
Τι ψαρακια έχεις; Πόσο ταΐζεις και τι;
Έχω 10 νέον 2 σαλιγκάρια 10 corindoras και 2 ramirezi
Έχω όμως 2 εξωτερικά φίλτρα που επεξεργάζονται νερό για 700 λίτρα συν αεραντλία
Ταΐζω ταμπλέτα βυθού και 2 κλασικές ξηρές τροφές sera
Τα φίλτρα δεν θα σου ρίξουν τα νιτρικα όσο μεγάλα και αν είναι. Γνωμη μου οτι τα ψαρακια που έχεις είναι πολλά για τα λιτρα σου. Μείωσε λίγο το τάισμα και συνέχισε τις αλλαγές.
Panagiotel
31-08-20, 23:42
Τα φίλτρα δεν θα σου ρίξουν τα νιτρικα όσο μεγάλα και αν είναι. Γνωμη μου οτι τα ψαρακια που έχεις είναι πολλά για τα λιτρα σου. Μείωσε λίγο το τάισμα και συνέχισε τις αλλαγές.
Οκ αυτό κάνω από χθες θα προχωρήσω στην αγορά σύντομα σε πολλά λίτρα ενυδρείο για να προς αφερω καλύτερες συνθήκες ευχαριστώ
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.