PDA

Επιστροφή στο Forum : Red Parrot

cathyki
18-01-06, 10:08
Μετά τις απαντήσεις που έμαθα για το παπαγαλόψαρο, νομίζω οτι ήρθε η ώρα να τον διώξω!: :(
Μα να πουλάνε μεταλλαγμένα ψάρια?

yannis
18-01-06, 10:38
Τα red parrot δεν είναι μεταλλαγμένα αλλά υβρίδια, δηλαδή προέρχονται από επιλεκτική διασταύρωση ψαριών διαφορετικού είδους.

Αυτό συνηθίζεται πάρα πολύ στα ωδικά πτηνά (πχ καρδερινοκάναρο = καρδερίνα + καναρίνι), θεωρείται τέχνη και…. το έχω κάνει και εγώ (διατηρώ πολλά υβρίδια πουλιών).

Τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι ηθικά «σωστό» (σηκώνει κουβέντα) αλλά το red parrot δεν φταίει σε τίποτα.

Γ’ αυτό αν σου αρεσει κράτα το. Το θέμα είναι να μην τα αγοράζουμε εξ αρχής.

Theokyr
18-01-06, 12:13
Το θέμα είναι ότι ορισμένες χρωματικές ποικιλίες παπαγαλόψαρων είναι αποτέλεσμα ενέσεων απευθείας στα ψάρια. Υπάρχει ένα σχετικό λινκ αλλά δεν θυμάμαι που.

Θεόφιλος

Akis
18-01-06, 15:54
Το θέμα είναι ότι ορισμένες χρωματικές ποικιλίες παπαγαλόψαρων είναι αποτέλεσμα ενέσεων απευθείας στα ψάρια. Υπάρχει ένα σχετικό λινκ αλλά δεν θυμάμαι που.

Θεόφιλος

Δες εδώ...

http://freshaquarium.about.com/cs/beginnerinfo/a/paintedfish.htm

parrot
18-01-06, 22:35
Ok αν δεις ένα μωβ ή μπλε παπαγαλόψαρο όντως είναι βαμμένο αλλά είναι τόσο αφύσικο το χρώμα του που μυρίζει από μακριά και καλό είναι να μην ενθαρρύνεται τέτοια παραγωγή ψαριών. Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ όταν τα πήρα δεν γνώριζα ότι πρόκειται για υβρίδια.... (εμένα ευτυχώς δεν έιναι βαμμένα) αλλά δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να τα δώσω πίσω... είναι όμορφα ψάρια με προσωπικότητα...

ψυχραιμία...