PDA

Επιστροφή στο Forum : Λάμπες Sylvania T-8

anasios
14-01-06, 23:07
Από κάποιο γνωστό βρήκα ένα φωτιστικό για ενυδρείο RIO 400 ,που ήταν σε αχρηστία, λόγω του ότι έπεσε στο νερό και δε δούλευε.
Το μάζεψα μιας και έχω ίδιο ενυδρείο, μετά από προσπάθεια το άνοιξα , άλλαξα τον μετασχηματιστή και το σύστημα δουλεύει.
Έχει πάνω τις εξής λάμπες. Sylvania Standart F36w/129 T-8 WARM-WHITE και Sylvania Standart F 36 w / 154 T-8 DAYLIGHT
Ο ηλεκτρολόγος που αγόρασα τον μετασχηματιστή μου είπε ότι δεν κάνουν για ενυδρείο.
Και εγώ ρωτώ αν κάποιος ξέρει να μου πει.Οι λάμπες δούλεψαν μόνο 5 μέρες.

anasios
14-01-06, 23:58
kαι κάτι ακόμα.Στο ΡΙΟ 400 έχω τώρα 2 λάμπες 38άρες της μάνας τους.Μια άσπρη και μία κόκκινη.Μια και έχω δίσκους , αν προσθέσω και το καινούριο φωτιστικό, τι είδος λάμπες να βάλω , αν αυτές που γράφω πιο πάνω δεν κάνουν;

lasal
15-01-06, 02:33
Διάβασε εδώ που ειναι και πρόσφατο
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=9858&highlight=grolux
και εδώ
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=10235&highlight=grolux
ΥΓ.
Τι φυτά έχεις?
Εχεις δίσκους φαντάζομαι.

netblues
15-01-06, 12:14
Για πες πως ακριβως ανοιξες το φωτιστικο της juwel.
Σε μικροτερα εχω καταληξει οτι μονο αν το κοψει κανεις..
Ανακαλυψες τιποτε νεωτερο? Καμμια φωτό?

anasios
15-01-06, 23:41
Έχω 6 δίσκους .μερικά νέον. 4 γατόψαρα, και 2 νεαρά αγγελοψαράκια.Από φυτά έχω αρκετές μεγάλες βελισνέριες , ανούμπιες, και κάτι χαμηλά που δεν θυμάμαι πως τα λένε.
Το καπάκι το άνοιξα χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Όταν έβγαλα τα ακρινά στηρίγματα ήταν το πιο δύσκολο γιατί έορεπε να σπάσω τα 2 φιξ που είχε.Μετά με ένα μαχαίρι που είχε ελαστική λάμα σιγά-σιγά το περνούσα ανάμεσα στο κουτί και στο καπάκι μέχρι που έφυγε.Φωτό λυπάμαι αλλά δεν έβγαλα.
Στην ένωση έβαλα σιλικόνη λόγγο 1000 και αφού το άφησα 2 μέρες, ξαναέβαλα μέχρι που έγινε αρκετά στερεό και αδιάβροχο, ελπίζω.
Όσο για τις 2 λάμπες ο ηλεκτρολόγος τις εκτίμησε 1,5 ευρώ την άσπρη και γύρω στα 5 ευρώ την κόκκινη.Είναι τόσο φτηνές;

anasios
18-01-06, 01:07
Τελικά θα τις αλλάξω με αυτές της SERA brilliant daylight και plant color.Μια ερώτηση τώρα.Πως θα έχω καλίτερο αποτέλεσμα με τις 4 λάμπες;Ποια σειρά να μπουν;
Για να μην ξαναδιαβάζεται. Εχω ήδη την daylight , και την κόκκινη της JUWEL.

anasios
23-01-06, 00:04
:confused: ........:confused:

netblues
23-01-06, 03:49
τις βαζεις εναλλαξ. κανεις και κανα πειραμα και βλεπεις πως δειχνουν καλυτερα στο ματι. απο κει και περα δεν εχει ιδιαιτερη σημασια.

anasios
24-01-06, 22:47
Thanks...