Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ρωγμη Ενυδρειου


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
10-01-06, 14:20
Τοποθέτησα πριν 5 ημέρες το καινούριο μου ενυδρείο (104 Χ 40 Χ 60 ) 220 L καθαρό νερό.
Πάνω σε ξύλινο μασιφ γραφείο με 2,5 cm φελιζόλ ανάμεσα γραφείου-ενυδρείου.
Μετά το σεισμό είδα ότι, στην ένωση του εμπρός με το πλαϊνό τζάμι και σε ύψος 10cm απο τον πυθμένα, έφυγε μια φλοίδα απο την έσω επιφάνεια του εμπρός τζαμιού (μήκους 5cm kai πάχους 1,5 mm)ευτυχώς η σιλικόνη έχει παχος 12mm,οπότε το σκάσιμο καλύπτετε και απο τις 2 πλευρές (3mm-7mm) από σιλικόνη που ενώνει το εμπρός με το πλαινό τζάμι...έχετε καμιά πρόταση, για το πως θα το στηρίξω, ώστε στο μέλλον να μην έχω ξαφνικά καμιά πλημμύρα ;

caverman
10-01-06, 14:41
Πάνω που είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι έαν υπήρξαν απώλειες μετά τον σεισμό....:D ...

Θα επιχειρήσω μια απάντηση και ας διορθώσουν - συμπληρώσουν και οι ... master του είδους.

Μπορείς να δοκιμάσεις προσθήκη γωνιακής λάμας αλουμινίου εξωτερικά με την απαραίτητη σιλικόνη και απο τις δύο πλευρές, αλλά και προσθήκη εσωτερικά γυάλινης ράβδου (ας την ονομάσω κάθετη κόντρα) σε όλο το ύψος για να καλύψεις την αδυναμία σε εκείνο το σημείο. (μόνο που με την εσωτερική ενύσχιση ίσως να έχεις κάποια δυσκολία εάν εξέχει σιλικόνη εσωτερικά από την αρχική κόληση. Δεν μας είπες τι πάχος έχει το τζάμι;;;

Σίγουρα θα πρέπει να δοκιμαστεί καλά μετά τις επεμβάσεις για να είσαι σίγουρος...

halvas69
10-01-06, 21:50
Aν και από την φώτο δεν κατάλαβα (Αν μπορείς ρίξε 2-3 από διαφορετικές γωνίες) θα βασιστώ στα γραφώμενα σου.
Αν το "ράγισμα" αυτό είναι όντως σε ύψος 10 πόντων από τον πάτο η λύση είναι μονόδρομος......αλλαγή του τζαμιού.
Το να μπει μία ενίσχυση στο κάτω μέρος δεν θα προσφέρει τίποτα στο πληγωμένο σημείο.
Όπως και το να βάλεις "μπάλωμα" από μέσα που θα δείχνει άσχημα.
Sorry my friend but.....:(

mikenuke
12-01-06, 14:48
εμενα ρε παιδια μου φανηκε σαν φουσκαλα σιλικονης.

Σαν ειναι ας πουμε στο σημειο που επιασε σιλικονη και να ειχε λιγο βρωμια-λαδια απο χερια και να μην ειχε κολλησει σωστα και τωρα με το ζορισμα ξεκολλησε και δημιουργηθηκε αυτη η φυσαλιδα.

Και μια πιο γενικη φωτο θα με βοηθουσε λιγο.

yannis
13-01-06, 12:08
Παράξενο σπάσιμο!!!
Ακουμπάνε κάπου οι πλευρές του ενυδρείου ή είναι ελεύθερο περιμετρικά? Μου φαίνεται σαν να έχει ζοριστεί μηχανικά από έξω...
Δεν φτάνει να διορθώσεις την βλάβη αλλά να βρεις (αν είναι δυνατόν) και τι την προξένησε, ώστε να την αποφύγεις στο μέλλον.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
13-01-06, 16:02
Το ενυδρείο είναι ελεύθερο περιμετρικά. Πιστεύω ότι φταίει το ξύλινο γραφείο το οποίο κατά το σεισμό είχε μεγάλη ταλάντωση και έτσι δέχτηκε μεγάλα φορτία το γυαλί. Μετά από πολύ παρατήρηση, νομίζω ότι εκεί που έφυγε η φλοίδα , είναι από την ένωση του πλαισίου του εσωτερικού φίλτρου που είναι κολλημένο στο πλαϊνό τζάμι με την έσω πλευρά του εμπρός τζαμιού. Τα τζάμια έχουν πάχος 8mm και η σιλικόνη 12mm . Το ΄σκάσιμο΄ είναι στα 8mm με 9 mm οπότε η ένωση των δυο τζαμιών με την σιλικόνη πρέπει να είναι εντάξει.
Βέβαια σήμερα θα πάω να πάρω γωνίες,από αλουμίνιο μαύρο ματ, και θα τις βάλω εξωτερικά στις 4 γωνίες του ενυδρείου οπότε και θα δέσει και δεν θα δείχνει άσκημα .

silveraro
18-01-06, 15:38
Μου φένεται λίγο απίθανο να έχει ραγίσει το τζάμι σε αυτό το σημείο συγκεκριμένα και κατα αυτο τον τρόπο. Στο 300άρι πάντως που έχω με το ίδιο εσωτερικό φίλτρο έχω πολλές παρόμοιες εικόνες και είναι η σιλικόνη που έχει ξεφλουδίσει. Βέβαια εσύ το βλέπεις ζωντανά και ξέρεις καλύτερα. Πάντως απο τις εικόνες που έστειλες φένεται για ξεφλούδισμα τις σιλικόνης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
21-01-06, 12:18
Είναι ξεφλούδισμα σιλικόνης (έτσι μου είπε ένας τζαμάς που είχε και δικό του ενυδρείο), δεν έχει ανάγκη, αν θες βάλε 2 πηχάκια-γωνίες καθαρά για ψυχολογικούς λόγους… και για να μην Φαίνεται άσκημο .

dimitris
26-01-06, 12:36
Εγώ πάντως την επόμενη μέρα από το σεισμό γύρισα σπίτι και τα 3/4 του νερού από το ενυδρείο μου ήταν στο χαλί και στο πάτωμα. Πανικός. Μάζεψα τα ψάρια σε κουβάδες, κτλ, κτλ.

accnt
26-01-06, 14:26
Γιατί τι έγινε ακριβώς και βρέθηκες σε τόσο δύσκολη κατάσταση? Μετακίνηση ενυδρείου ή τπτ με το φίλτρο?