Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για λιπανση...

klaz
10-01-06, 11:24
καλημερα σε ολους.εντος 24ωρου,θα εχω προμηθευθει λιπασματα της σατσεμ,και θα ηθελα απλα να ρωτησω.ο κατασκευαστης δινει την λιπανση ανα ημερα/μλ/συγκεκριμενο λιπασμα.καθε ποτε πρεπει να ριχνουμε,γιατι ειναι και αρκετα διαφορετικα της παραπανω εταιρειας...πρεπει να τηρουμε ευλαβικα το προγραμμα...δηλ τοσα μλ απο το ταδε σημερα,τοσα απο το αλλο αυριο κλπ....η αναλογα με τις αλλαγες νερου που κανουμε πχ.2 φορες την βδομαδα,τα βαζουμε ολα μαζι....?ειναι λιγο χαζο αυτο που ρωταω,απλα θελω να ειμαι τελειως σιγουρος,γιατι ετσι κι αλλιως οπως λεει και το τραγουδι της μαρω λυτρα (υπαρχει Αλγη...υπαρχει αλγη.....)ευχαριστω και παλι καλημερα σας....

gemini_str
10-01-06, 12:59
Εγώ προσωπικά ρίχνω λίπασμα ανά ημέρα και μάλιστα κάθε πρωί φεύγοντας από το σπίτι 4 - 5 ώρες πριν ανάψουν τα φώτα των ενυδρείων.
Η δοσολογία καλό θα ήταν να είναι μικρότερη από την προτεινόμενη της εταιρίας. Αν η εταιρία προτείνει εβδομαδιαία λίπανση απλά διαιρείς την δόση για να βρεις την ποσότητα για την ημερήσια λίπανση.
Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει περίσσευμα θρεπτικών στοιχείων όπως αν έριχνες ολόκληρη δόση για μία εβδομάδα ή και για περισσότερο που θα βοηθούσε περισσότερο την άλγη παρά τα φυτά σου.

lasal
10-01-06, 13:33
Ακριβώς όπως σου τα είπε ο gemini

klaz
10-01-06, 13:37
ευχαριστω τζεμινι,και δασκαλε(ελπιζω δασκαλε να πηρες τα χρονια πολλα με σμς),αλλα σας προλαβε το μαγδακι με πμ......ευχαριστω πολυ ολους.......;) ;) :p