Επιστροφή στο Forum : Προτάσεις γιά καθαριστές
Έχω ένα 120άρη 1 μήνα σε λειτουργία, το προορίζω για αμαζονιακό φουλ φυτεμένο αλλά θέλει ακόμα πολύ δουλειά.
Αυτό που θέλω είναι προτάσεις για καθαριστές υπολειμμάτων και άλγης.
Θέλω είναι ήσυχα και μικρόσωμα ψάρια.
Για γαρίδες τη λέτε ?
Aφου το προοριζεις για Αμαζονιου, ενα κοπαδακι Corydoras της αρεσκειας σου κι ενα κοπαδακι Otocinclus affinis θα ειναι μια χαρά.
συμφωνω...........
απο cory θα σου προτεινω cory και ancystrus(μικροσωμα ψαρακια)
Καποιο λαθος κανεις Πετρο. Αλλο ειδος ειναι τα Corydoras, και εντελως αλλο τα Ancistrus.
αμαν .................................................. ...............
το διορθωσα προεδρε
Από επιθετικότητα πως πάμε?
Μπορώ να διαλέξω ένα είδος για να έχω αρκετά άτομα?
Corydoras ή Otocinclus affinis?
Απο επιθετικοτητα κανενα απολυτως προβλημα. Και τα δυο ειδη ειναι μικρα ακακα ψαρακια. Μιας και τα δυο ειδη κανουν διαφορετικες δουλεις (τα cories τρωνε φαγητο που παει στον βυθο, ενω τα otos τρωνε άλγη) στα λιτρα σου μπορεις να εχεις 4-5 κομματια απο καθε ειδος.
Προσοχη, ολα τα ψαρια "καθαριστες" δεν αρκουνται στο να φανε "οτι περισσεψει"... θελουν κι αυτα την τροφη τους (συνηθως σε μορφη ταμπλετας με φυτικη τροφη που παει στον βυθο).
Αναλογα με τι άλλα ψάρια θα βαλεις, κι αν θα ειναι φυτεμενο με ευαισθητα ή οχι φυτα, μπορεις αντι για τα otos να βαλεις ενα ζευγαρι Ancistrus, που ειναι πιο μεγαλα και πιο αποτελεσματικα στην καταπολεμηση της αλγης.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.