Επιστροφή στο Forum : Ανεμιστήρακια για ψυξη ποια μου προτείνετε;
georot1981
25-05-19, 21:44
καλησπερα σε ολη την παρεα..θα ηθελα να σας ρωτησω τι ανεμιστηρακια μου προτεινετ να τοποθετησω στο ενυδρειο μου?θα ηθελα κατι αρκετα δυνατο μιας και τα λιτρα ειναι αρκετα(700)..τα προηγουμενα ανεμιστηρακια που ειχα ηταν τα scythe dfs 123812h αλλα δυστυχως δε μπορω να τα βρω στην αγορα
https://www.skroutz.gr/s/6461179/Konig-Cooling-fan-120-mm.html
https://www.skroutz.gr/s/5112482/Akasa-Auto-Thermal-Fan-120mm.html
Καλησπέρα!
Πόσα τέτοια ανεμιστηράκια χρειάζονται για ενυδρείο 100 λτ με χρυσόψαρα;
Καλησπέρα!
Πόσα τέτοια ανεμιστηράκια χρειάζονται για ενυδρείο 100 λτ με χρυσόψαρα;
ενα-δυο
Αν βαλεις δυο και περισσευουν δυναμης, και εχεις τροφοδοτικο πολλαπλης τασης (3-12V) μπορεις να το βαζεις πιο χαμηλα πχ στα 7.5 βολτ και να δουλεύουν "αθορυβα".
Θα μπορέσω να τα στερεώνω σε καπάκι γυάλινο κ πώς ; ή χρειάζεται κάτι πιο σταθερό; Ευχαριστω!
Θα κανεις δυο τρυπουλες για καθε ανεμιστηρακι και θα βαλεις λαστιχενιες βιδες για σασι PC σαν κι αυτες
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-temperature_controller-238_resize.jpg
Τι πάχος πρέπει να είναι το τζάμι γιατί ακόμα δεν το έχω παραγγείλει.
georot1981
28-05-19, 12:21
κυριε σπυρο καθε χρονο εχω απωλειες στα ανεμιστηρακια..λογικα ειναι απο την υγρασια..υπαρχει τροπος πιστευετε να το αποφυγω αυτο?
Τι ανεμιστηρακια εχεις?
Τα Scythe (Slip Stream 120mm 110.31cfm) που ειχα κι εγω, παρολο που ηταν τερατα απο δυναμη αερα, ενα-ενα "εφευγε".
Τα Konig (120mm 75cfm) δουλευουν και οταν πεφτουν μεσα στο νερο.
georot1981
28-05-19, 12:32
και εγω τα scythe ειχα(3000 στροφες και 135 ροη αερα)..παντα επαιρνα αυτα που ειχαμε βαλει μαζι..αλλα καθε χρονο εβγαιναν off..αρα παμε για konig...με 4 τετοια θα ειμαι οκ σωστα?
Στα 500 λιτρα μου βγηκαν περιττα τα 4 scythe.
Ειχα 4x120mm Scythe 110cfm στα 500 λιτρα και οποιο εφευγε τα αντικαθιστουσα με Konig.
Τελικα εμεινα με 3 Konig (δεν ειχα 4ο να βαλω) και αφου ειδα οτι ειναι ανετα (και πιο ησυχα και πιο οικονομικα), δεν εβαλα 4ο.
georot1981
28-05-19, 12:44
δυο τελευταίες ερωτησούλες...
1. αξίζει τα ανεμιστηράκια να τα βαλω οπως ειναι το ανεμιστηρακι που ανεβασατε σε μια φωτογραφια σε προηγουμενο ποστ?δλδη εξω απο το ενυδρειο?η ειναι καλυτερο να το βαλουμε απο μεσα και σιτα απο πανω για αποφυγη της σκονης?
2.τα ανεμιστηρακια σε περιπτωση που μπουν 4 να βαλω τα 3 να ριχνουν τον αερα μεσα στο ενυδρειο και 1 εξω για την ανακυκλωση του αερα η ειναι περιττο?
1. Καλυτερα εξω γιατι δεν ερχεται κοντα στο νερο και γενικα ειναι πιο ευκολη η τοποθετηση (θελει μονο δυο λαστιχενιες βιδες διαγωνίως), ο καθαρισμος κλπ και χωρις σιτα γιατι η σιτα κοβει αερα. Ουτε αντικραδασμικο θελει, αφου οι λαστιχενιες βιδες ειναι και αντικραδασμικες.
2. Αν υπαρχει καποιο ανοιγμα στο ενυδρειο για να βγαινει ο αερας, δεν χρειαζεται ανεμιστηρακι εξαγωγης
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.