Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γκαπίνα στείρα;;;

Celda
06-01-06, 23:31
Μια ερώτηση σε αύτους που έχουν γκάπι.

Έχω ένα θηλυκό γκάπι 2,5 μήνες περίπου. Με πολύ όμορφη ουρά - τόσο όμορφη που μοιάζει με αρσενικού- αλλα χωρίς γονοπόδιο (με σιγουριά αυτο).
Αυτους τους δυο μήνες έχω 2 αρσενικά. Το ένα είναι στάνταρτ το άλλο αρσενικό είναι κάτι σαν γκεστ σταρ, μία έχω ένα κόκκινο που πεθαίνει, μία ένα κίτρινο δανεικό και μία ένα μπλε σκούρο για φιλοξενία. Σε αυτό το διάστημα δεν έχει γονιμοποιηθεί...τι λέτε να φταίει; τόσα αρσενικά δεν της αρέσει κανένα;
μήπως φταίει κάτι στην ποιότητα του νερού μου; οι μετρήσεις είναι καλές...
μήπως είναι στείρα;; έχετε παρατηρήσει κάτι τετοιο σε θηλυκό γκάπι;
όχι τπτ άλλο αλλα είναι τόσο όμορφη που θα ήθελα μωρά της...

κάθε εμπειρία ή υπόθεση δεκτή :rolleyes:

Ευχαριστώ

Blanch
07-01-06, 12:46
Τι να πω; Συμβαίνει και σε μένα αυτό με μια επίσης κούκλα που διαθέτω. Είναι κίτρινη με ουρά σαν ουράνιο τόξο και εδώ και δύο μήνες δε γίνεται τίποτα. Τα αρσενικά μου βέβαια δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις μεγαλύτερες θηλυκές. Μήπως είναι θέμα μεγέθους;

Takis
07-01-06, 18:15
Ένα από τα πρώτα προτερήματα που εκτιμούν τα αρσενικά είναι το μέγεθος της θηλυκιάς. ;)
Άρα μην σας κάνει εντύπωση.

filoxenos
08-01-06, 13:04
Έχω ένα θηλυκό γκάπι 2,5 μήνες περίπου...

Το έχεις 2,5 μήνες, αλλά τι ηλικία έχει?

Σε αυτό το διάστημα δεν έχει γονιμοποιηθεί...τι λέτε να φταίει; τόσα αρσενικά δεν της αρέσει κανένα; μήπως φταίει κάτι στην ποιότητα του νερού μου; οι μετρήσεις είναι καλές... μήπως είναι στείρα;; έχετε παρατηρήσει κάτι τετοιο σε θηλυκό γκάπι;...
Εάν είναι 2,5 μηνών, είναι νωρίς ακόμα.
Εάν είναι ενήλικο, μήπως είναι πολύ μεγάλο σε ηλικία? Αν ναι, δύσκολα θα ξαναγεννήσει.
Σε κάθε άλλη περίπτωση ηλικίας, υπάρχει μερικές φορές το ενδεχόμενο (σπάνια) να μην αφήνουν τα αρσενικά να τα γονιμοποιήσουν, για λόγους που είναι άγνωστοι (τουλάχιστον σε εμένα). Μπορεί όμως, να δεχτεί άλλον αρσενικό. Η περίπτωση στειρότητας υπάρχει, αλλά είναι πάρα πολύ σπάνια!

Celda
08-01-06, 13:13
Η συγκεκριμένη γκαπίνα είναι 4 εκατοστά, και νομίζω μικρή στην ηλικία αλλα όχι και 2,5 μηνων. Την αγόρασα αρα υπολογίζω να ήταν τουλάχιστον 4-5 μηνων στο μαγαζί. Μάλλον φταίει που έχει μικρό και λεπτό σώμα με υπεροχη ουρά...

Υποθέτω οτι φταίει το λεπτό της σώμα...
Μήπως να την έβαζα σε ένα 20λιτρο με ένα μονο αρσενικό μικρότερο μπας και γίνει τπτ; Τι λέτε;;; Κρίμα γιατί είναι κουκλα...