PDA

Επιστροφή στο Forum : Είναι φωλία αυτό?


Vasilizzz
05-01-06, 19:09
Παρατήρησα αυτό στο ενυδρειάκι με το μονομάχο. Βρίσκεται στο πιο σκοτεινό και ήσυχο από αναταράξεις σημείο. Είναι φωλιά; Είναι μόλις 2 μέρες μέσα (το ψάρι, όχι οι μπουρμπουλήθρες :))

Apostolis
05-01-06, 19:54
Μπράβο!!! Ωραία φωλιά!!! :smt041

Mariel
05-01-06, 19:55
ναι,φωλια ειναι αυτο!!!!!

τα υγιη αρσενικα που ζουν "ευτυχισμενα" και σε καλες συνθηκες φτιαχνουν διαρκως φωλια στο πιο ησυχο σημειο του ενυδρειου τους ;)

θα μπορουσες να μας κανεις και μια περιγραφη του ενυδρειου σου?

Vasilizzz
05-01-06, 20:39
10 lit όγκος
25Χ25Χ25
Τα περισσότερα τα βλέπετε, θα τα περιγράψω και εγώ όμως αύριο που θα έχω περισσότερο χρόνο.
Ερώτηση: στην φωτογραφία DSC01583 πάνω αριστερά είναι η φωλιά και ακριβώς από κάτω, κάτω αριστερά δηλαδή, έχει δημιουργήσει το ψάρι μια λακούβα στη γωνία. Προφανώς έχει πέσει λίγο σκάψιμο. Γιατί το έχει κάνει αυτό;;;

Mariel
06-01-06, 04:59
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου!!αντε,να δουμε και καμια κοντινη φωτο απο τον μονομαχο ;) τι τον ταιζεις?ειδα διπλα στο ενυδρειο κατι κουτακια,αλλα δεν μπορεσα να διακρινω καλα.

για τη λακουβα,δεν ξερω,δεν εχω ξαναδει να σου πω την αληθεια μονομαχο να σκαβει..... :eek: τον εχεις δει να το κανει συνεχεια αυτο?

Vasilizzz
06-01-06, 09:02
Περιγράφω το ενυδρειάκι του μονομάχου, όπως υποσχέθηκα.

Διαστάσεις 25Χ25Χ25, όγκος νερού 10 lt.
Φωτισμός 1 λάμπα Philips, 9 watt, ο φωτισμός της οποίας περιορίζεται κάπως από το καπάκι από πλεξιγκλάς του ενυδρείου.
Φίλτρο EHEIM aquaball 2206 (Filter volume: 0,08 l, Pump output: 120 - 380 l), το έχω ρυθμίσει σε μια σχετικά χαμηλή παροχή νερού, και στην είσοδο του αέρα έβαλα το σωληνάκι του CO2 (DIY). Στην έξοδο έχω βάλει μια γωνιά για να περιορίζεται η ταχύτητα εξόδου του νερού και να μην αναταράσσεται πολύ το ενυδρείο.
Θερμοστάτης SACEM Bluetherm adjustable heater 50 Watt.
Φυτά: 1 Anubia nana, 2 Cryptocorine becketii ,1 Microsorum pteropus, Hemianthus callitrichoides ”Cuba”

Το ”Cuba” και η παροχή CO2 είναι καινούριες προσθήκες, οπότε δεν έχει φανεί ακόμα το πώς θα πάνε. Παντως νομίζω ότι δίνω περισσότερο CO2 από ότι πρέπει. Ενοχλεί αυτό το ψάρι;

Τροφές είναι Sera Bloodworms και Tetra Flakes.

Παρατηρήσεις-σχόλια είναι ευπρόσδεκτα, αφού ό,τι έχω κάνει το έμαθα διαβάζοντας στο forum και μου λείπει η εμπειρία.

Maverick
06-01-06, 13:47
Πολύ ωραίο το ενυδρειάκι σου, ο μονομάχος σου θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος με τόσο πράσινο (γιαυτό και τόσο γρήγορα η φωλιά) :-)

Mariel
06-01-06, 15:23
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου!!!πραγματικα θα φαινεται σαν παραδεισος για το μονομαχο σου ;)

κατεψυγμενη τροφη ριχνεις καθολου?
για να οτν κρατας σε εγρηγορση θα μπορουσες να τον αφηνεις 5 λεπτα την ημερα να εξασκειται με ενα καθρεπτακι,οπως ειπωθηκε και στο αλλο τοπικ.

αν ειναι πολυ λιγο παραπανω απ'ο,τι πρεπει,δε θα υπαρχει προβλημα...αν ομως ριχνεις πολυ περισσοτερο.....:( γιατι δεν το ρυθμιζεις πιο χαμηλα?

Vasilizzz
06-01-06, 16:21
Να ρυθμίσω το CO2 δεν μπορώ γιατί είναι DIY και η ποσότητα που παράγεται είναι αυτή που μπαίνει στο ενυδρείο (το πόσο πολύ διαλύεται, είναι άλλη υπόθεση βέβαια). Υπάρχει τρόπος ρύθμισης;
Για καταψυγμένες τροφές δεν έχω ιδέα, μπορείτε να με κατατοπίσετε σε μάρκες/ήδη κλπ ώστε να μην πάω "αδιάβαστος" σε κάποιο κατάστημα;Προτείνετέ μου αυτό που παίρνετε εσείς.
Όσο για την αναπαραγωγή που είχα ερωτηθεί, δεν σκεφτομαι προς το παρόν να κάνω κάτι τέτοιο. Αν συνεχίσω όμως για πολύ εδω μέσα (στο φόρουμ), το βλέπω σίγουρο να μου μπαίνει το μικρόβιο.

Mariel
06-01-06, 19:21
για το διοξειδιο δεν μπορω να σου απαντησω,γιατι δεν εχω αναλογη εμπειρια.....θα μπορουσε καποιος που ξερει να μας πει?

κατεψυγμενη δοκιμασε για αρχη bloodworms. εγω εχω βολευτει τα van gerven,ειναι ολλανδικα.βεβαια δεν ξερω αν ολα τα μαγαζια τα εχουν.υπαρχουν και της ocean nutrition τα οποια ομως εγω δεν εχω πολυβολευτει...γενικα εχω βρει οτι τα ολλανδικα ειναι τα καλυτερα.

ολοι ετσι ξεκιναμε ;) μ'ενα ενυδρειο με εναν αρσενικο μονομαχο και τελικα καταληγουμε με διαφορων μεγεθων ενυδρεια με μωρα μεσα :D :D

Strahos
06-01-06, 19:48
ρε παιδιά κι εμένα μου το κάνει αυτό συνέχεια ο μονομάχος και του το χαλάω συνέχεια στις αλλαγές. να το αφήνω κανονικά?

Mariel
06-01-06, 20:05
δεν υπαρχει προβλημα με το να του το χαλας στις αλλαγες....
οσο αισθανεται και ειναι υγιης,θα φτιαχνει συνεχει καινουργια φωλια μετα απο καθε αλλαγη ;) χωρις αυτο να σημαινει οτι αν τυχει μονο μια η δυο φορες να μη φτιαξει οτι ειναι και κατι ανησυχητικο.

ποσο καιρο τον εχεις το μονομαχο σου?μονο του στο ενυδρειο?

filoxenos
06-01-06, 22:39
Να ρυθμίσω το CO2 δεν μπορώ γιατί είναι DIY και η ποσότητα που παράγεται είναι αυτή που μπαίνει στο ενυδρείο (το πόσο πολύ διαλύεται, είναι άλλη υπόθεση βέβαια). Υπάρχει τρόπος ρύθμισης;...
Εχω κάνει την εξής "πατέντα" για να μπορώ να ρυθμίζω το DIY μου CO2:
Πρόσάρμοσα διακλάδωση ΤΑΦ στο σωληνάκι (κοντά στο 5λιτρο μπιτόνι που χρησιμοποιώ και μετά την αντεπίστροφη), ώστα να δώσω 2 εξόδους CO2. Την μία την οδηγώ στο ενυδρείο και την άλλη σε ένα κουβαδάκι με νερό.
Οταν θέλω όλο το CO2, ταπώνω/κλείνω την έξοδο του κουβά (αν δεν έχεις τάπα, μπορείς να διπλώσεις το σωληνάκι) και όταν θέλω λιγότερο, το ξεταπώνω. Αν δεν θέλω καθόλου CO2, κόβω την παροχή προς το ενυδρείο και πάει μόνο στον κουβά. Απλά, εύκολα, γρήγορα. ;)

Strahos
07-01-06, 15:34
Αρχική Δημοσίευση από Mariel
ποσο καιρο τον εχεις το μονομαχο σου?μονο του στο ενυδρειο?
είναι κανένα 2μηνο τώρα μόνος του σε 15lt περίπου, φυτεμένο, με ένα χρυσό snail αφού τον έβγαλα απο το μεγάλο γιατί τσιμπούσε τα corys μου. περιμένω να μεγαλώσουν λίγο τα corys για να δοκιμάσω να τον ξαναβάλω μέσα αν και φοβάμαι γιατί τώρα έχω και 1 pearl gourami μέσα και προβλέπω ξύλο...ή δεν θα έχει πρόβλημα?

Maverick
07-01-06, 16:58
Να ρυθμίσω το CO2 δεν μπορώ γιατί είναι DIY και η ποσότητα που παράγεται είναι αυτή που μπαίνει στο ενυδρείο (το πόσο πολύ διαλύεται, είναι άλλη υπόθεση βέβαια). Υπάρχει τρόπος ρύθμισης;
Για καταψυγμένες τροφές δεν έχω ιδέα, μπορείτε να με κατατοπίσετε σε μάρκες/ήδη κλπ ώστε να μην πάω "αδιάβαστος" σε κάποιο κατάστημα;Προτείνετέ μου αυτό που παίρνετε εσείς.
Όσο για την αναπαραγωγή που είχα ερωτηθεί, δεν σκεφτομαι προς το παρόν να κάνω κάτι τέτοιο. Αν συνεχίσω όμως για πολύ εδω μέσα (στο φόρουμ), το βλέπω σίγουρο να μου μπαίνει το μικρόβιο.

Πάντως να το παρακολουθείς το CO2, γιατί και αυτό που δεν διαλύεται και φτάνει στην επιφάνεια (σαν φυσαλίδα) μπορεί να αρχίσει να συσσωρεύεται στο χώρο μεταξύ επιφάνειας και καπακιού (αν το καπάκι ειναι ερμητικά κλειστό) και να δημιουργήσει πρόβλημα στο μονομάχο ο οποίος παίρνει αέρα από την επιφάνεια... Ίσως το αδιάλυτο να είναι πιο επικίνδυνο από αυτό που διαλύεται στο νερό (νομίζω στο νερό κατεβάζει λίγο και το pH πράγμα που είναι καλό...). Αλλά ας μας πει και κάποιος πιο έμπειρος πάνω στο CO2...

Mariel
07-01-06, 18:30
καλυτερα να μην τον βαλεις στο μεγαλο με το γκουραμι.τα λαβυρινθοψαρα ειναι ολα ψαρια με ισχυρη την αισθηση της κυριαρχιας σε καποιο συγκεκριμενο χωρο,και αν καποιο αλλο εισελθει στο χωρο αυτο θα ξεκινησει καυγας....