Επιστροφή στο Forum : Απορίες για λίμνες
Έχω ενθουσιαστεί με τις λιμνούλες που παρουσιάζετε. Θα ήθελα τα φώτα σας στα εξής: Πόσο απαιτητική είναι μια λιμνούλα ειδικά σε περίπτωση απουσίας για αρκετές ημέρες? Να υποθέσω ότι οι κοινές αντλίες νερού (που χρησιμοποιούνται σε ύδρευση) είναι κατάλληλες?(τις θεωρώ πιό αξιόπιστες). Η λέκκα (σφαιρίδια διογκωμένης αργίλου) θα ήταν κατάλληλη για βιολογική φίλτρανση/διακόσμηση του βυθού ή θα επηρεάσει το pH (αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία)? Με την άλγη τί γίνεται? Αρκεί η κίνηση του νερού για να μην πρασινίζει η λιμνούλα?
Έχω ενθουσιαστεί με τις λιμνούλες που παρουσιάζετε. Θα ήθελα τα φώτα σας στα εξής: Πόσο απαιτητική είναι μια λιμνούλα ειδικά σε περίπτωση απουσίας για αρκετές ημέρες? Να υποθέσω ότι οι κοινές αντλίες νερού (που χρησιμοποιούνται σε ύδρευση) είναι κατάλληλες?(τις θεωρώ πιό αξιόπιστες). Η λέκκα (σφαιρίδια διογκωμένης αργίλου) θα ήταν κατάλληλη για βιολογική φίλτρανση/διακόσμηση του βυθού ή θα επηρεάσει το pH (αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία)? Με την άλγη τί γίνεται? Αρκεί η κίνηση του νερού για να μην πρασινίζει η λιμνούλα?
Καλησπέρα :D οι λίμνες όταν έχουν στηθεί σωστά και μήνες να λείπεις ειδικά τον χειμώνα δεν έχουν καμία απολύτως ανάγκη . Το καλοκαίρι υπάρχει η ανάγκη αναπλήρωσης , ανάλογα με τις θερμοκρασίες . Μπορείς να φύγεις με άνεση διακοπές 15 μέρες να μην ταΐζει κανένας και να έχεις ένα χρονοδιακόπτη να συμπληρώνει νερό καθημερινά ;)
Την λέκα δεν την ξέρω σαν υλικό φίλτρανσης πώς αντιδρά .... για διακόσμηση του βυθού δεν θα έβαζα ποτέ τίποτα . Δημιουργείς προβλήματα με αναερόβια , πρωτόζωα ή τραυματισμούς .
Όταν υπάρχει σωστή φίλτρανση δεν υπάρχει άλγη . Η κίνηση του νερού δεν παίζει ρόλο , δεν επαρκεί .
Εύχομαι να σε κάλυψα . :D
ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές. Καλό Πάσχα σε όλους
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.