Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόκληση flare

Vasilizzz
05-01-06, 10:07
Γεια σας!
Πήρα πρόσφατα ένα μονομάχο και θα ήθελα να δω τα πτερύγιά του και να τον βγάλω και κάποια φωτογραφία. Η ουρά του φαίνεται αρκετά συμμετρική αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς είναι.
Μη έχοντας άλλο betta, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να τον πείσω να κάνει flare. Να του δείξω φωτογραφίες με γυμνές μονομαχίνες μήπως; ;)

deMetrIs
05-01-06, 10:22
Mπορείς να του βλεις ενα καθρεφτάκι μπροστα του για να δει τον εαυτο του ετσι θα σου κανει flare

PascM
05-01-06, 11:04
Φτάνει το καθρεφτάκι να μην το αφήσεις μόνιμο διότι έτσι θα στρεσάρεις υπερβολικά τον Μονομάχο σου για λίγο είναι αρκετά για να τον δεις να ανοίγει το κάλυμα που έχουν τα βράνχια του και να φουσκώσει και τα φτερά του.

Vasilizzz
05-01-06, 11:30
Μέσα από τα τζάμια του ενυδρείου τα ψάρια βλέπουν έξω ή καθρεφτίζεται το εσωτερικό του ενυδρείου; Μήπως αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες φωτισμού του δωματίου;
Όσο αφορά τον καθρέφτη, το δοκίμασα για λίγο χθες και δεν έπιασε. Ίσως γιατι μεχρι μόλις προχθές που ήταν στο κατάστημα έβλεπε συνεχώς άλλους μονομάχους στα διπλανά ποτήρια...
Ήταν σε άθλιες συνθήκες στο pet city γλυφάδας, μέσα σε 4 δάχτυλα βρώμικο νερό, ενώ σε πιο δίπλα ποτήρια ήταν ψόφια ψάρια, κάτασπρα, σε αποσύνθεση!!! Δεν ξέρω αν πρέπει να αγοράζει κανείς τα ψάρια από κει για να τα γλυτώσει ή να τα μποϊκοτάρει για να μη φέρνουν καινούρια.
Θα ξαναπροσπαθήσω πάντως όσον αφορά το flare και θα φέρω φωτογραφίες.

PascM
05-01-06, 12:39
Δεν χρειάζετε να βάλεις τον καθρέφτη μέσα από τα τζάμια του ενυδρείου, το γεγονός ότι ήταν δίπλα σε άλλους μονομάχους και επίσης οτι είναι ταλαιπωρημένος συμβάλει. Αφησέ τον λίγο να συνέλθει και να συνηθίσει το καινούργιο του περιβάλλον και μετά δοκίμασε πάλι.
Συνήθως στα Pet Shop δεν τους ταϊζουν καν με αποτέλεσμα να είναι στα μαύρα τους τα χάλια. Πόσο καιρό τον έχεις στο νέο του περιβάλλον? Συνήθως σε δυο με τρεις μέρες είναι μια χαρά. Καλό τάισμα και σωστή θερμοκρασία 22-23 βαθμούς καθαρό νερό και όλα καλά!

Vasilizzz
05-01-06, 12:53
Από έξω δοκίμασα να βάλω καθρεφτη. Απλά ρωτάω γενικώς αν τα ψάρια καθρεφτίζονται στα τζάμια του ενυδρείου ή όχι.
Θερμοκρασία έχω 25. Τόσο δε θέλει;

Maverick
05-01-06, 13:01
Γεια χαρά, καλύτερα άφησέ τον μερικές μέρες μόνο του χωρίς καθρεφτάκι και μετά από καμιά εβδομάδα βάλε το ξανα, λογικά θα αντιδράσει... Οι 25 βαθμοί είναι μια χαρά (ζουν και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά το ιδανικό είναι 24-26).

Mariel
05-01-06, 15:40
ασ'τον λιγο να ξεκουραστει και να εγκλιματιστει στο νεο του περιβαλλον χωρις να του δειχνεις το καθρεπτακι.
το οτι εβλεπε διαρκως αλλους αρσενικους συμβαλλει στο να μην αντιδρα πλεον στη θεα τους...
θερμοκρασια 24-27.
εχω παρατηρησει οτι συνηθως οταν το καθρεπτακι ειναι απ'εξω πολλες φορες δεν το βλεπουν.μπορεις οποτε να το βαλεις μεσα ;)

περιμενουμε φωτο του κουκλου σου ;)

σκεφτεσαι για αναπαραγωγη η απλα για διατηρηση του αρσενικου?

Tolis
05-01-06, 16:22
Στα καθαρα τζαμια, τα ψαρια βλεπουν εξω. Σε αυτα που εχουμε κολλησει κατι (χαρτονι πισω κλπ), βλεπουν κυριως το χαρτονι, και ενα ελαφρο ειδωλο.

Vasilizzz
24-01-06, 14:16
Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες που τράβηξα από το μονομάχο μου. Τελευταία κάνει flare ακόμα και στο δάχτυλό μου, αν το δει στην επιφάνεια του νερού!
Πώς τον βλέπετε; Ανήκει σε κάποια κατηγορία;

PascM
24-01-06, 15:01
Πανέμορφος άντε τώρα να του βρεις και μια όμορφη και να αρχίσεις τα ζευγαρώματα.

Maverick
24-01-06, 19:17
Πολύ όμορφος, να σου ζήσει! Είναι veil-tail από άποψη ουράς, τώρα για το χρώμα σεν είμαι σίγουρος, μάλλον θα τον έλεγα multicolor... Μάριελ? Σκέφτεσαι να τον ζευγαρώσεις?

Mariel
25-01-06, 01:06
πολυ ωραιος ο Ψαρης σου :D !!!ειναι οντως Veiltail οπως ειπε ο Γιαννης οσον αφορα στον τυπο της ουρας.για το χρωμα θα ελεγα μαλλον κοκκινος,απλα με πολλους μπλε ιριδισμους ;)

Vasilizzz
25-01-06, 11:17
Προς το παρόν δε σκέφτομαι για ζευγάρωμα. Μάλον θα γνωρίσει μερικές μοναχικές μέρες... Δεν αποκλείεται όμως να την πάρω την απόφαση στο προσεχές μέλλον. Αλήθεια, εσείς τι τα κάνετε όλα τα μονομαχάκια που προκύπτουν; Έχετε γεμίσει το σπίτι σας με μικρά ενυδρεία;

Maverick
25-01-06, 11:25
Ναι!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D

PascM
25-01-06, 19:50
Μικρά μεγάλα όλων των ειδών (και βλέπουμε εγώ τώρα ψάχνω μεγαλύτερο σπίτι)

Mariel
27-01-06, 02:16
Προς το παρόν δε σκέφτομαι για ζευγάρωμα. Μάλον θα γνωρίσει μερικές μοναχικές μέρες... Δεν αποκλείεται όμως να την πάρω την απόφαση στο προσεχές μέλλον. Αλήθεια, εσείς τι τα κάνετε όλα τα μονομαχάκια που προκύπτουν; Έχετε γεμίσει το σπίτι σας με μικρά ενυδρεία;

ετσι,ετσι.....:D εγω δυστυχως εχω σαφεις εντολες να περιορισω τις ψαροσχετικες μου δραστηριοτητες στο δωματιο μου,οποτε ενυδρειακια πιο εξω δεν μπορουν να βγουν.....:( αυτο βεβαια ειναι και το μονο "προβλημα" σε αυτο το χομπι.η αληθεια ομως ειναι οτι οσο βλεπεις τ'αρσενικα να μεγαλωνουν και να ομορφαινουν,ε,αυτο σε ανταμειβει για τον κοπο σου και με το παραπανω ;)