PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμπεριφορά ζευγαριού T. meeki


karalioman
04-01-06, 23:15
Για να μην ανοίξω άλλο ποστ για παρόμοιο θέμα….μπορώ να ρωτήσω εδώ για την συμπεριφορά του ζευγαριού πριν τη γεννά? Από τα 5 που έχω το ένα ζευγάρι πάει συνεχεία μαζί. Η θηλύκια είναι φουσκωμένοι στην κοιλιακή χώρα και πηγαίνει συνήθως πανό από το αρσενικό. Ίσα ίσα που δεν ακουμπάει. Τόσο κοντά δηλαδή

Giorgos
05-01-06, 03:08
Παραθέτω ένα απόσπασμα του άρθρου μου για τα T. meeki από το περιοδικό "Ενυδρείο" (τεύχος 8 ):

Όταν λοιπόν τα δύο άτομα που πρόκειται να αποτελέσουν το μελλοντικό ζευγάρι ετοιμάζονται για ζευγάρωμα, ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη ομάδα καθότι κολυμπούν μαζί και αρχίζουν να ασχολούνται περισσότερο το ένα με το άλλο.

Παρατήτησέ τα περισσότερο. Θα καταλάβεις από μόνος σου αν όντως πρόκειται για ζευγάρι. Από την περιγραφή σου πάντως, είναι πολύ πιθανό η θηλυκιά να προσπαθεί να την προσέξει ο αρσενικός για να τον "παρασύρει" στην φωλιά.

karalioman
05-01-06, 23:32
Ναι. Το θηλυκό κάτι τέτοιο κάνει….αλλά δεν έχω δει να πάει σε κάποιο σημείο συνεχεία(στην φωλιά δηλαδή) καλύτερα είναι να βάλω 2-3 πέτρες…μόνο μια έχω τώρα που είναι πλακέ και λεία

karalioman
08-01-06, 22:38
Καλησπέρα . τοποθέτησα άλλες 2 πλακέ πέτρες μέσα στο ενυδρείο μου. Την μια την έβαλα (ξάπλα) στο χαλίκι και την άλλη την ακούμπησα πανό στον κορμό .δηλαδή είναι πλάγια Συνήθως χαμηλά γεννάνε η σε πλάγια θέση ???

Giorgos
09-01-06, 01:20
Αναλόγως το ζευγάρι. Δεν είναι κάτι δεδομένο. Έχω δει να γεννάνε χαμηλά, σε μια πέτρα τοποθετημένη οριζοντίως στο χαλίκι, να σκάβουν μέχρι το τζάμι-πάτο του ενυδρείου και να γεννάνε εκεί, πάνω σε πέτρα που έχει μικρή κλίση, ακόμα και σε πέτρα ή κορμό που ήταν σχεδόν σε κατακόρυφη θέση. Παρατήρησα όμως ότι πάντα προτιμούσαν σημεία του ενυδρείου που δεν τα ενοχλούσαν τα "περίεργα" πρόσωπα που τα παρακολουθούσαν. :wink:
Είναι καλό που τους έχεις δώσει αρκετές επιλογές. Κάνε λίγη υπομονή και θα σου δείξουν τελικά που προτιμούν.

karalioman
11-01-06, 23:36
Εκεί που πηγαίνανε όλα καλά με το ζευγάρι…..χθες μπήκε στην παρέα και ακόμα ένα θηλυκό. Ο αρσενικός ασχολείται και με τις 2 αλλά πιο πόλη με την πρώτη. Λέτε η αλανιάρα η δεφτέρι να μου χαλάσει το ζευγάρι? .

Giorgos
12-01-06, 00:56
Θα ήταν καλύτερα να τα άφηνες να επιλέξουν από μόνα τους. Θα καταλάβεις μόλις αποφασίσουν. Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να απομακρύνεις την επιπλέον θηλυκιά.