Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Από δισκάς αφρικάνος

Sotos_gr
26-02-19, 23:35
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα.
Μετά από μια δεκαετία ενασχόλησης με τους δίσκους αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή. Η πρώτη και τελικά επικρατέστερη επιλογή είναι Malawi.
Το έχω ρίξει λοιπόν στο διάβασμα και πραγματικά στο gab και συγκεκριμένα στο υποφόρουμ που αφορά τη συγκεκριμένη λίμνη βρήκα πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες.
Να ενημερώσω ότι το ενυδρείο μου είναι juwell rio 400 με 2 εξωτερικά φίλτρα eheim 2217 σε σειρά και ένα φίλτρο αμμου.
Κάθε βοήθεια, συμβουλή, γνώμη, παρατήρηση δεκτή.

akvariym
27-02-19, 00:15
Καλή αρχή,κάτω από την άμμο βάλε φελιζολ να πατήσουν οι πέτρες, τις οποίες μπορείς να κολλήσεις με σιλικόνη για να ανέβεις ψηλά.
Εμένα προσωπικά μου αρέσει να έχει και κανένα φυτό, βαλισνερια, ανουμλιες, πτεροπους.
Έχεις αποφασίσει το είδος?
Κατά την γώμη μου, η Τακγανιγκα έχει πιο ωραία
Ψάρια, αλλά γούστα είναι αυτά.

Sotos_gr
27-02-19, 00:27
Κλείνω περισσότερο προς malawi γιατί μετά τους δίσκους θέλω περισσότερη κίνηση +-8.
Ναι θα βάλω φελιζόλ αν και θα χρειαστεί να βγει όλη η άμμος από μέσα.

panioul
27-02-19, 00:55
Σωτήρη καλωσηρθες στην παρέα των Αφρικανών! Δεν συμπαθώ το φελιζολ για πολλούς λόγους. Θα προτιμούσα το egg crate γιατί είναι πολύ πιο ασφαλές για τα ψάρια και επειδή αργά ή γρήγορα τα ψάρια θα φτάσουν στο φελιζολ. Από εκεί και πέρα τα λίτρα σου είναι πολύ καλά και οι διαστάσεις σου. Θες πάρα πολύ καλή φιλτρανση αν και σαν παλιός δισκας μάλλον το ξέρεις αυτό. Αν αποφασίσεις και τι είδους ψάρια θες να βάλεις από Malawi πες μας για να δώσουμε ιδέες και να δούμε και το στήσιμο. Καλή αρχή και ότι χρειαστείς ρώτα! Είναι πολύ όμορφα ψάρια με πολύ κίνηση και χρώματα! Δεν θα το μετανιώσεις!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Sotos_gr
27-02-19, 01:10
Το egg crate δεν το ξέρω. Θα το ψάξω.
Τώρα για το τι ψάρια θα βάλω απ ότι καταλαβαίνω παίζει ρόλο και το τι θα βρω εκτός από το τι μου αρέσει.

Στα λίτρα μου πόσα χαρέμια/ψάρια θα ήταν ασφαλές να φιλοξενήσω;

Κλεόβουλος
27-02-19, 01:11
Με το καλό στα χωρικά μας ύδατα :)
Τα βασικά θα τα βρεις στην αρθρογραφία της ενότητας.
Προσοχή στην επιλογή των ψαριών.
Για ότι απορία έχεις εδώ είμαστε.

Sotos_gr
27-02-19, 01:22
Σας ευχαριστώ όλους για την υποδοχή.
Απ οτι βλέπω το ξενυχτάτε ...:smt043
-------------------------
Αν δεν κάνω λάθος μπορώ να βάλω μέχρι 3 χαρέμια.

Κάποιοι συνδυασμοί που είδα εδώ και μου άρεσαν είναι:

Aulonocara + Copadichromis + Otopharynx + Protomelas

(https://en.wikipedia.org/wiki/Pseudotropheus_sp._%22acei%22)
Pseudotropheus (https://en.wikipedia.org/wiki/Pseudotropheus_sp._%22acei%22) saulosi + Pseudotropheus (https://en.wikipedia.org/wiki/Pseudotropheus_sp._%22acei%22) acei + Labidochromis

Sciaenochromis fryeri + Copadichromis borleyi + Aulonocara nyassae

Aulonocara + Cyrtocara + Otopharynx + Sciaenochromis + Copadichromis

Το θέμα βέβαια είναι και τι θα μπορέσω να βρω και πόσο αξιόπιστο θα είναι.
Σίγουρα είμαι ανοιχτός σε προτάσεις

Κλεόβουλος
27-02-19, 01:22
Στα λίτρα μου πόσα χαρέμια/ψάρια θα ήταν ασφαλές να φιλοξενήσω;
4 άνετα, μπορεί και 5, ανάλογα με τα είδη.

*διαβασμένο σε βρίσκω :) εφικτοί οι συνδυασμοί που αναφέρεις και τα είδη αυτά τα βρίσκεις εύκολα στα μαγαζιά. Κατέληξε αν θα πας σε Mbuna (πετρόψαρα) ή σε ανοιχτού πελάγους για να διακοσμήσεις και ανάλογα το ενυδρείο. Βρες ένα είδος που σ' αρέσει πολύ και μπορούμε να προτείνουμε συγκάτοικους.

Sotos_gr
27-02-19, 01:24
4 άνετα, μπορεί και 5, ανάλογα με τα είδη.

Α πολύ ωραία. Λιγότερα νόμιζα

Sotos_gr
27-02-19, 01:26
Αυτό πόσο αξιόπιστο είναι;
Έχει ψάρια και από τις 3 λίμνες

Κλεόβουλος
27-02-19, 01:30
imo δεν είναι :cool:

Sotos_gr
27-02-19, 01:39
imo δεν είναι :cool:
Τι είναι το imo; :confused:

Κατέληξε αν θα πας σε Mbuna (πετρόψαρα) ή σε ανοιχτού πελάγους για να διακοσμήσεις και ανάλογα το ενυδρείο.

Σίγουρα θέλω χρώματα και κίνηση.

Και όσο το δυνατόν ασφαλείς επιλογές. Έχω 2 παιδιά στο σπίτι να κυνηγάω. Να μην κυνηγάω και τα ψάρια να μη τσακώνονται. :smt120

Κλεόβουλος
27-02-19, 01:43
:D:D:D imo=κατά τη γνώμη μου.
Παιδιά και κιχλίδες να μη τσακώνονται δεν υπάρχουν.

Sotos_gr
27-02-19, 01:52
Παιδιά και κιχλίδες να μη τσακώνονται δεν υπάρχουν.
χαχαχα
Μου αρέσουν οι Aulonocara. Βέβαια το κακό είναι οτι μόνο το αρσενικό έχει χρώμα. Επίσης θα ήθελα να βάλω και Labidochromis

stav
27-02-19, 04:09
egg crate https://www.homedepot.com/p/23-75-in-x-47-75-in-White-Egg-Crate-Styrene-Lighting-Panel-5-Pack-LP2448EGG-5/202653781

christos efthimiou
27-02-19, 08:32
Καλημέρα και από εμένα. Εγώ δεν έχω βάλει τίποτα κάτω. Απλά έβαλα λίγο νερό, μετά έβαλα τις πέτρες που ήθελα σαν βάση, έριξα την άμμο και μετά συνέχισα με τις υπόλοιπες πέτρες. Ενώ έχουν σκάψει πολύ και έχουν μετακινήσει την άμμο ωστόσο δεν έχω δει κάποια μετατόπιση

isidor
27-02-19, 09:14
Καλώς ήρθες στην Αφρική.
Μετά από δίσκους πιστεύω πως όλα τα αλλά είδη είναι λίγο ποιο εύκολα στη συντήρηση και διατήρηση τους.
Με το καλό να επιλέξεις τα είδη που σου αρέσουν και εύχομαι να τα βρεις εύκολα.
Και εγώ egg crate έχω βάλει κάτω.
Δεν ξέρω αν έρχεσαι Αθήνα αλλά εδώ έχει ο
https://www.spakouris.gr/products6.php?wh=1&lang=1&the1id=10&theid=10&open1=10&open2=

Tanganyiκας
27-02-19, 10:23
Καλώς ήρθες:smt039 στην Αφρική! Όπως πολύ σωστά ανέφερες, εδώ στο GAB θα βρεις όλες τις απαραίτητες και έγκυρες πληροφορίες για την Αφρική.........που αλλού δεν υπάρχουν!!!
Το egg grate σου έδειξαν τα παιδιά πιο είναι. Εγώ προσωπικά τέτοιο έχω βάλει, σε βοηθάει πολύ στο στήσιμο τις βάσης για τις πέτρες. Από ψάρια θα προτιμούσα mbuna, είναι απίστευτα πολλά είδη και συνδιασμοί. Βρες ένα είδος που σου αρέσει και θα συζητήσουμε συγκατοίκους..........ότι θέλεις ρώτα, είμαστε πάντα εδώ!

Sotos_gr
27-02-19, 12:12
Σας ευχαριστώ όλους για το καλοσόρισμα.

Μια λίστα που μου έδωσε ενα τοπικό petshop.

· Aulonocara jacobfreiberghi
· albino snow white zebra
· dragon blood
· labidochromis
· venustus
· blue dolphin
· slender mbuna
· blue zebra
· red zebra
· socolofi psedotropheus
· Tropheus duboisi
· frontoza
· five brand cichlid
· melanochromis maingano

Όλα στα 4-5 εκατοστά
Τι λέτε;

Κλεόβουλος
27-02-19, 12:55
Προσωπικά δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στα τοπικά πετσοπ.
Εγώ θα πρότεινα να δ3ις μαγαζιά που ασχολούνται με αυτά τα είδη και είναι πιο αξιόπιστα (θα τα βρεις στην αντίστοιχη ενότητα).

Μια λίστα που μου έδωσε ενα τοπικό petshop.

· Aulonocara jacobfreiberghiαν είναι σίγουρα αυτό είναι ωραίο είδος
· albino snow white zebra τραχαγυρευόπουλος-τα αλμπίνο όλα είναι επιλεκτικής αναπαραγωγής-αυτό δεν λέει και ποιού είδους
· dragon blood υβρίδιο
· labidochromis σαν να λέει "Παπαδόπουλος" :D - το μικρό του?
· venustus ωραίο ψάρι-γίνεται μεγάλο και "επιθετικό"
· blue dolphin εμπορική ονομασία του Cyrtocara moorii-μεγάλο αλλά φιλήσυχο
· slender mbuna τρεχαγυρευόπουλος
· blue zebra αυτό και το επόμενο καλύτερα να τα αποφύγεις-όμορφα αλλά υβριδίζουν με τα πάντα
· red zebra
· socolofi psedotropheus οκ
· Tropheus duboisi από Τανγκανίκα
· frontozaγίνονται μεγάλα-Τανγκανίκα
· five brand cichlid πάλι ο τρεχαγυρευόπουλος
· melanochromis maingano
οκ

Όλα στα 4-5 εκατοστά
Τι λέτε;

christos efthimiou
27-02-19, 13:09
Aulonocara jacobfreiberghi είχα διαβάσει ότι είναι λίγο επιθετικά σε σχέση με τα άλλα aulonacara ισχύει? Επίσης το dragon blood είναι κάπως περίεργο χρωματικά και φυσικά υβρίδιο.
Φροντοζα αν βρείς θες και πολλά πολλά λίτρα για αρκετές από τα είδη της και γερό πορτοφόλι επίσης. Τέλος νομίζω πας σε species tank μετά.

επίσης tropheus πας σχεδόν σίγουρα σε species tank εκτος και αν έχεις πολλά λίτρα και πας σε κανα είδος ακόμη. και θες και μεγάλη ομάδα

Γενικότερα το πετ σοπ όπως στα έδωσε είναι λίγο περίεργα και επίσης αφου παίζεις στα 4-5 εκατοστά καλό θα ήταν να πάρεις 4-5 από το καθένα

Sotos_gr
27-02-19, 14:19
Ευχαριστώ και πάλι για τι βοήθεια
Οπότε Κλεόβουλε Aulonocara jacobfreiberghi + blue dolphin είναι οκ;
Με τι άλλο μπορώ να τα συνδυάσω;

Σίγουρα θα κοιτάξω και αλλού

Κλεόβουλος
27-02-19, 14:49
Οπότε Κλεόβουλε Aulonocara jacobfreiberghi + blue dolphin είναι οκ;
Με τι άλλο μπορώ να τα συνδυάσω;

Εγώ για το ενυδρείο σου, θα δοκίμαζα να τα βάλω μαζί με Placidochromis sp. ''Phenochilus Tanzania'' αλλά μπορούν να συνδυαστούν πχ Copadichromis borleyi ή Otopharynx lithobates (είδη που βρίσκεις σχετικά εύκολα).

Sotos_gr
27-02-19, 15:03
Εγώ για το ενυδρείο σου, θα δοκίμαζα να τα βάλω μαζί με Placidochromis sp. ''Phenochilus Tanzania'' αλλά μπορούν να συνδυαστούν πχ Copadichromis borleyi ή Otopharynx lithobates (είδη που βρίσκεις σχετικά εύκολα).

Πόσα χαρέμια λες; Labido να βάλω;

Κλεόβουλος
27-02-19, 19:31
Με τα 3 αυτά είδη (από ένα χαρέμι έκαστο 1+3/4) είσαι κομπλέ. Ενήλικα γίνονται αρκετά μεγάλα και ο χώρος είναι πολύτιμος.
Τα λαμπίντο θα μπορούσαν να συνυπάρξουν μαζί τους τουλάχιστον στην αρχή που θα είναι μικρά αλλά όσο τα ψάρια θα μεγαλώνουν θα είναι υπερβολή.

Sotos_gr
27-02-19, 21:49
Τελικά άλλαξαν τα πλάνα.

Έκλεισα ενα κοπάδι (7 ψαράκια) aulonacara stuartgranti απο ενα συνφορουμίτη.
Μπορώ να τα συνδιάσω με Otopharynx Lithobates "Zimbabwe Rock" (που είδα οτι δίνει κάποιος);

Κλεόβουλος
27-02-19, 21:53
μπορείς

Sotos_gr
27-02-19, 21:58
μπορείς
Ευχαριστώ

Sotos_gr
27-02-19, 22:08
Μετά από 10+ χρόνια, 2 αναπαραγωγές και πολλές όμορφες στιγμές ένας κύκλος κλείνει. Αύριο φεύγει και ο τελευταίος δίσκος.

Κάθε τέλος είναι και μια νέα αρχή. ΜΕ τη βοήθεια σας σίγουρα θα είναι μια όμορφη και δημιουργική αρχή.

Sotos_gr
28-02-19, 14:50
Καλησπέρα και καλό τσίκνισμα.
Σήμερα έφυγε και ο τελευταίος δίσκος και αύριο τα corry.

Αν μείνει το ενυδρείο 3-4 μέρες χωρίς ψάρια (για να μπορέσω να στίσω τις πέτρες λέτε να έχω θέμα με τη βιολογία;

christos efthimiou
28-02-19, 15:09
Αφου αυριο θα φυγουν τα κορυ και εχεις 2 φιλτρα και αρα τεραστιες ποσοτητες αποικιας για να μην σου ελλατωθουν κριμα ειναι βαλελιγο τροφουλα σε.καμια αποχη ή τουλι και αν σε 2 με 3 μερες μετα βαλεις ψαρια βγαλτη.

Γιώργος Κ
01-03-19, 00:50
Σειρουλα δε μας τα λες καλα ... κρατα τους δίσκους!
Πλάκα σου κανω ... καλο ειναι να δεις και αλλα είδη ψαριών - γιατι οχι.
Απο Αφρική δεν γνωρίζω και πολλα αλλα τα παιδιά εδω θα σου πουν τι χρειαζεται να κανεις! Σιγουρα θα δεις κίνηση στο ενυδρείο αλλα και ενδιαφέρουσες συμπεριφορες!

Sent from my iPad using Tapatalk

Sotos_gr
01-03-19, 01:28
[QUOTE=Γιώργος Κ;1051931]Σειρουλα δε μας τα λες καλα ... κρατα τους δίσκους!
Πλάκα σου κανω ... καλο ειναι να δεις και αλλα είδη ψαριών - γιατι οχι.
Απο Αφρική δεν γνωρίζω και πολλα αλλα τα παιδιά εδω θα σου πουν τι χρειαζεται να κανεις! Σιγουρα θα δεις κίνηση στο ενυδρείο αλλα και ενδιαφέρουσες συμπεριφορες!
QUOTE]

Σειρούλα σίγουρα η εμπειρία με τους δίσκους μου πρόσφερε πάρα πολλά. Γι αυτό και κράτησε 10+ χρόνια. Η δομή της κοινωνίας τους, η ιεραρχία και οι χαρακτήρες που βγάζαν οι δίσκοι πραγματικά πολλές φορές με ξεπερνούσαν. Στα συν και η εμπειρία της επιτυχημένης αναπαραγωγής που είχα. όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ανακαλύψω και νέες εμπειρίες παρέα με νέους συνοδοιπόρους που πιστεύω ότι θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον μου για το χόμπι.

Γιώργος Κ
01-03-19, 01:32
Χεχε συνηθως παει ανάποδα ... πρωτα ασχολείσαι με αλλα ψάρια και μετα με δίσκους ... Πάντως μετα απο αυτα τα ιδιαίτερα ψάρια ολα θα σου φαίνονται πιο ευκολα μετα :)

Θα ξαναεπιστρέψεις στο μέλλον ειναι σχεδον σιγουρο :D

Κλεόβουλος
01-03-19, 01:39
Χεχε συνηθως παει ανάποδα ... πρωτα ασχολείσαι με αλλα ψάρια και μετα με δίσκους ... Πάντως μετα απο αυτα τα ιδιαίτερα ψάρια ολα θα σου φαίνονται πιο ευκολα μετα :)

Σιγά καλέ :smt110 όταν εγώ είχα δίσκους ακόμα στα μαγαζιά δεν υπήρχαν αφρικάνες :D

Sotos_gr
01-03-19, 01:39
Χεχε συνηθως παει ανάποδα ... πρωτα ασχολείσαι με αλλα ψάρια και μετα με δίσκους ...

Σίγουρα κι εγώ δεν ξεκίνησα με δίσκους.

Θα ξαναεπιστρέψεις στο μέλλον ειναι σχεδον σιγουρο :grin:

Όσο υπάρχουν ενυδρεία μαγνήτες σαν το δικό σου και τους κοκκινωπούς δίσκους σου τίποτα δεν αποκλείετε.

Πάντως τώρα είμαι προσηλωμένος αλλού. Ελπίζω να αποφύγω τα (πολλά) λάθη στο νέο μου ξεκίνημα στηριζόμενος στην εμπειρία μου από τους δίσκους. Αν και τώρα αισθάνομαι αρχάριος.

Γιώργος Κ
01-03-19, 01:44
Κλεο δεν μας τα εχεις πει αυτα!! Εχεις φωτογραφίες? Η να ψαξω στα παλια σου θέματα? :D

Σωτήρη ειναι καλο να νιωθεις ετσι στις αρχες αφου θα κανεις προσεχτικά βήματα ... Δε σε φοβάμαι ομως - γενικα εχεις την υπευθυνότητα να το ψάξεις και να το κανεις ολο το εγχείρημα με σωστα βήματα ...

Tanganyiκας
01-03-19, 02:02
Σιγά καλέ :smt110 όταν εγώ είχα δίσκους ακόμα στα μαγαζιά δεν υπήρχαν αφρικάνες :D

:smt043:smt043:smt043να τα μας............

Κλεόβουλος
01-03-19, 09:22
Κλεο δεν μας τα εχεις πει αυτα!! Εχεις φωτογραφίες? Η να ψαξω στα παλια σου θέματα? :D

1ον οι ψηφιακές μηχανές δεν υπήρχαν τότε :D (μια lubitel θυμάμαι ότι είχα)
2ον ακόμα και να είχα φωτο δεν θα σας τις έδειχνα γιατί θα με έκραζε ο τσεκουράτος :p
3ον τα παιδικά μου λέθη προσπαθώ να τα ξεχνάω :cool:
4ον θα σταματήσω να σπαμάρω το θέμα του Σώτου :cool:

Sotos_gr
01-03-19, 17:39
Μάζεψα κάποιες πέτρες (και κάποιες κοτρόνες :grin:)
Οι μεγάλες είναι 18 με 22 κιλά. Λέτε να έχω κανένα θέμα;
Πόσα κιλα μπορώ να βάλω περίπου/τ.μ.

tkalamat
01-03-19, 17:52
https://photos.google.com/photo/AF1QipOFcL4AmkbhqpWPq2QQ6GbyezWXXScsZ9BOANpg
https://photos.google.com/photo/AF1QipM15HqDT61g4XceG-O7u89ziuiC4O_vfzhWNPew
Ρίξε μια ματιά στις δικές μου για να σου φύγει το άγχος.

christos efthimiou
01-03-19, 18:41
Τα κτηνη στην 2η φωτο πως τα κουβαλησες?ειπαμε το νερο της λιμνης ειναι απο αλλο πλανητη αλλα τοσο?!!!!

Sotos_gr
01-03-19, 19:08
Τις έπλυνα και έκανα ένα πρόχειρο στήσιμο. Τις μεγαλύτερες φοβήθηκα και δεν τις έβαλα (όπως και αρκετές ακόμα μικρές). Αυριο θα τις βράσω ;) γιατί με πήρε βράδυ.

Ακούω παρατηρήσεις και γνώμες.

Sotos_gr
01-03-19, 19:10
https://photos.google.com/photo/AF1QipOFcL4AmkbhqpWPq2QQ6GbyezWXXScsZ9BOANpg
https://photos.google.com/photo/AF1QipM15HqDT61g4XceG-O7u89ziuiC4O_vfzhWNPew
Ρίξε μια ματιά στις δικές μου για να σου φύγει το άγχος.

Δεν μπόρεσα να ανοίξω τους συνδέσμους αλλά έχω δεί φωτο απο το ενυδρείο :D

Κλεόβουλος
01-03-19, 19:56
Μια χαρά τις βλέπω. Με τα ψάρια που σκέφτεσαι δεν χρειάζεσαι πάρα πολλές κρυψώνες αλλά κυρίως για τα μικρά, αδύναμα ή κυνηγημένα και πολύ ανοιχτό χώρο. Δεξιά-αριστερά θα μ' άρεσε από μια συστάδα φυτών με μακριά φύλλα πχ crinum ή μακρύφυλλες κρυπτοκορίνες (θυσιάζεις την "βιοτοπικότητα" αλλά έχεις άλλα οφέλη ;)).

Tanganyiκας
01-03-19, 20:59
Μια χαρά είσαι από στήσιμο!!!

christos efthimiou
01-03-19, 23:12
ωραίες σωτήρη...και εγώ τα αυλονάκαρα με λίγες πέτρες τα είχα...είναι πράγματι ανοιχτού χώρου...στις φωλιές πήγαιναν μόνο στις αλλαγές νερού αν χτύπαγα κάτι καταλάθος και έκανε θόρυβο, αλλιώς κάθονται στο μεσαίο ύψος. και τώρα που έβαλα παραπάνω πέτρες για τα melanochromis και μειώθηκαν τα λίτρα αλλά κυρίως η ελεύθερη επιφάνεια για κολύμπι, είδα ότι χαλιούνται για αυτό και θα τα δώσω

Sotos_gr
02-03-19, 00:48
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Κάτι ακόμα. Από τροφές τι μου προτείνετε;

Έχω την tropical cichlid herbivore small pellet και ο πετσοπας μου είπε οτι μπορώ να δώσω και την tropical discus gran d-50 plusπου έδινα στους δίσκους. Τι λέτε;

christos efthimiou
02-03-19, 08:44
Εγω δινω ocean nutrition shrimp και omni. Επισης tropical cichlid color red and green. Αυτες ειναι οι κυριες που εχω. Οι αυλονακαρα ειναι παμφαγες με ευαισθησια στις τροφες που εχουν ζωνταανα με μεγαλη περιεκτικοτητα σε αιμα. Για αυτο δινω τροφες με βαση την γαριδα για να μην εχουν θεματα υγειας. Αυτα μου ειχαν πει και προς το παρων δεν ειχα θεματα. Τωρα δεν ξερω αν παιζει κατι αλλο. Και κατι τελευταιο μην παραριχνεις ειναι ψωνια...δεν καταδεχονται να φανε τροφη απο το εδαφος...

Κλεόβουλος
02-03-19, 09:44
Διάβασε αν θέλεις αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=59726
Όλες οι εταιρείες έχουν εξιδικευμένες τροφές για τα ψάρια σου. Εγώ θεωρώ κορυφαίες από άποψη ποιότητας συστατικών τις New life spectrum και τις NorthFin. Κι αυτές που έχεις κι αυτές που προτείνει ο φίλος πιο πάνω θα τις φάνε. Τάϊζε πάντα πολύ μικρές ποσότητες και όσες περισσότερες φορές μπορείς τη μέρα.

isidor
02-03-19, 10:53
Εγώ δίνω
1. North Fin cichlid Formula 1mm sinking
2. North Fin cichlid Veggie 1mm sinking
3. NLS cichlid formula 1mm sinking
Ανάλογα το μέγεθος των ψαριών σου παίρνεις και την τροφή που πρέπει σε μέγεθος.

Sotos_gr
02-03-19, 12:03
Ok σας ευχαριστώ.
Σήμερα έστειλα και τα κορυ και έχω ξεκινήσει στήσιμο.

tkalamat
02-03-19, 12:14
Ωραίος!!! Tο ξέρεις ότι είμαστε ματάκηδες μην μας αφήνεις χωρίς φωτογραφίες.:p:p:p:p

Sotos_gr
02-03-19, 16:11
Ορίστε και μερικές φώτο.

Τι λέτε;
ΝΑ βάλω κι άλλες πέτρες;

Sotos_gr
02-03-19, 16:33
https://www.youtube.com/watch?v=ckqr47NEV2s&feature=youtu.be

christos efthimiou
02-03-19, 18:07
Η εξοδος του φιλτρου εινα σε spray bar? Αργοτερα Κοιτα και για κανενα κυκλοφορητη να βαραει επιφανεια για αναταραξη και βγαλε την αεραντλια. Τωρα που ειναι μικρα δεν χρειαζεσαι ακομη αλλα αργοτερα θα χρειαστεις πιστευω. Επισης αφου θα τα παρεις μικρα εγω δεν θα προσθετα πετρες για να τα χαρω να παιζουν, αν χρειαστει αργοτερα θα σου το δειξουν τα ιδια. Εχω και nls τροφη σε μπιλακια που τους δινω και πραγματι τα τρωνε. Γενικοτερα λιγο το bloat να προσεξεις κατα τα αλλα οτι και να ριξεις το τρωνε. δεν νομιζω οτι θα εχεις τετοια θεματα.

Κλεόβουλος
02-03-19, 18:09
Ωραίος! Δεν μ' άρεσαν οι δεξιά 3 μικρές που είναι η μία πάνω στην άλλη. Δοκίμασε να τις βάλεις ανάμεσα στις διπλανές μεγάλες λίγο πιο "άναρχα" ή φτιάξε μ' αυτές κρυψώνες πίσω από άλλες μεγάλες.

panioul
02-03-19, 18:38
Είναι ωραίες πέτρες και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Από ότι κατάλαβα θελησες να κρύψεις τους σωλήνες. Χρησιμοποιησε τις μεγάλες πέτρες γι αυτό και όπως είπε ο Κλεόβουλος μην βάζεις δεξιά τις 3 έτσι τη μία πάνω στην άλλη. Επίσης τις έχεις όλες σε μια ευθεία στο πίσω μέρος σα να είναι σε ουρά! Χρησιμοποιησε λίγο το φάρδος του ενυδρείου σου και φέρε άλλες πιο μπροστά και άλλες πιο πίσω να δημιουργήσεις λίγο βάθος. Ακόμα μερικές ψηλές πλαγιασε τες να δημιουργήσεις και περάσματα από κάτω δεν χρειάζεται ούτε είναι φυσικό να είναι κατακόρυφα. Όπως είπαν τα παιδιά μην προσθέσεις άλλες για Aulonacara πιστεύω και κυρίως για μικρές είσαι πάρα πολύ καλά! Μπράβο σου για την προσπάθεια καλή αρχή!

Sotos_gr
02-03-19, 18:39
Η εξοδος του φιλτρου εινα σε spray bar? Αργοτερα Κοιτα και για κανενα κυκλοφορητη να βαραει επιφανεια για αναταραξη και βγαλε την αεραντλια.

Όχι. Έχω σπρει μπαρ. Να το βάλω; Το εχω να βαράει στο διπλανό τζάμι και κάτω για διώχνει τα υπολείμματα τροφών κ.τ.λ. προς την άλλη μερια του ενυδρείου που είναι η είσοδος του φίλτρου.

Τι είναι ο κυκλοφορητής;

Ωραίος! Δεν μ' άρεσαν οι δεξιά 3 μικρές που είναι η μία πάνω στην άλλη. Δοκίμασε να τις βάλεις ανάμεσα στις διπλανές μεγάλες λίγο πιο "άναρχα" ή φτιάξε μ' αυτές κρυψώνες πίσω από άλλες μεγάλες.

Αυτές ούτε κι εμένα μου άρεσαν. Τις έβαλα για να κρύψω το θερμαντήρα αλλά θα τις βγάλω.

Έχω κι άλλες πέτρες. Χρειάζεται να προσθέσω;

panioul
02-03-19, 18:40
Η εξοδος του φιλτρου εινα σε spray bar? Αργοτερα Κοιτα και για κανενα κυκλοφορητη να βαραει επιφανεια για αναταραξη και βγαλε την αεραντλια. Τωρα που ειναι μικρα δεν χρειαζεσαι ακομη αλλα αργοτερα θα χρειαστεις πιστευω. Επισης αφου θα τα παρεις μικρα εγω δεν θα προσθετα πετρες για να τα χαρω να παιζουν, αν χρειαστει αργοτερα θα σου το δειξουν τα ιδια. Εχω και nls τροφη σε μπιλακια που τους δινω και πραγματι τα τρωνε. Γενικοτερα λιγο το bloat να προσεξεις κατα τα αλλα οτι και να ριξεις το τρωνε. δεν νομιζω οτι θα εχεις τετοια θεματα.Κυκλοφορητή ή κυκλοφορητές όπως είπε και ο Χρήστος θα χρειαστείς και τουλάχιστον έναν άμεσα. Τους αρέσει το ρεύμα αλλά θα τον χρειαστείς και για να μην σου μαζεύονται ακαθαρσίες σε νεκρά σημεία.

Sotos_gr
02-03-19, 18:41
Είναι ωραίες πέτρες και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Από ότι κατάλαβα θελησες να κρύψεις τους σωλήνες. Χρησιμοποιησε τις μεγάλες πέτρες γι αυτό και όπως είπε ο Κλεόβουλος μην βάζεις δεξιά τις 3 έτσι τη μία πάνω στην άλλη. Επίσης τις έχεις όλες σε μια ευθεία στο πίσω μέρος σα να είναι σε ουρά! Χρησιμοποιησε λίγο το φάρδος του ενυδρείου σου και φέρε άλλες πιο μπροστά και άλλες πιο πίσω να δημιουργήσεις λίγο βάθος. Ακόμα μερικές ψηλές πλαγιασε τες να δημιουργήσεις και περάσματα από κάτω δεν χρειάζεται ούτε είναι φυσικό να είναι κατακόρυφα. Όπως είπαν τα παιδιά μην προσθέσεις άλλες για Aulonacara πιστεύω και κυρίως για μικρές είσαι πάρα πολύ καλά! Μπράβο σου για την προσπάθεια καλή αρχή!

Τις κόλλησα επίτηδες πίσω για να έχουν περισσότερο χώρο μπροστά για κολύμπι

Tanganyiκας
02-03-19, 18:48
Όπως σου πε κι ο Κλεό βγάλε τις δύο πάνω μικρές, που είναι τέρμα δεξιά και βάλε μερικές μικρές ανάμεσα........και μπροστά από τις μεγάλες που έχεις στο κέντρο του ενυδρείου!
Κυκλοφορητής/wavemaker είναι αυτό: https://www.google.com/search?q=wavemaker+aquarium&tbm=isch&ved=2ahUKEwi5trW69OPgAhUE8hoKHY9HDEkQ2-cCegQIABAC&oq=wavemaker+&gs_l=mobile-gws-wiz-img.1.2.0i19l5.7562.7562..9947...0.0..0.114.114.0j 1......0....1.h1scwKHoZ0A&ei=n7N6XPnqAYTka4-PscgE&bih=560&biw=360&client=ms-android-samsung&prmd=nimv

Sotos_gr
02-03-19, 18:58
Κυκλοφορητής/wavemaker είναι αυτό: https://www.google.com/search?q=wavemaker+aquarium&tbm=isch&ved=2ahUKEwi5trW69OPgAhUE8hoKHY9HDEkQ2-cCegQIABAC&oq=wavemaker+&gs_l=mobile-gws-wiz-img.1.2.0i19l5.7562.7562..9947...0.0..0.114.114.0j 1......0....1.h1scwKHoZ0A&ei=n7N6XPnqAYTka4-PscgE&bih=560&biw=360&client=ms-android-samsung&prmd=nimv

Α μάλιστα. ΘΑ χρειαστώ και τέτοιο; Προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο; Το σπρει μπαρ να το βάλω;

Tanganyiκας
02-03-19, 19:06
Α μάλιστα. ΘΑ χρειαστώ και τέτοιο; Προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο; Το σπρει μπαρ να το βάλω;

Υπάρχουν κάποιοι κινέζικοι οικονομικοί, και κάποιοι άλλοι με κοντρόλερ που είναι πιο ακριβοί..........εξαρτάται τί διαθέτεις! Το σπρει μπαρ βάλτο να χτυπάει στην επιφάνεια.
Έχεις μεγάλο ενυδρείο και θες σίγουρα 2! Εγώ θα πρότεινα 2 των 8000l/h!!!

Sotos_gr
02-03-19, 19:25
Υπάρχουν κάποιοι κινέζικοι οικονομικοί, και κάποιοι άλλοι με κοντρόλερ που είναι πιο ακριβοί..........εξαρτάται τί διαθέτεις! Το σπρει μπαρ βάλτο να χτυπάει στην επιφάνεια.
Έχεις μεγάλο ενυδρείο και θες σίγουρα 2! Εγώ θα πρότεινα 2 των 8000l/h!!!

Αυτοι δεν θα χτυπάνε στην επιφάνεια;

panioul
02-03-19, 20:13
Θα τους βάλεις σε μία μέση στάθμη, ίσα ίσα να μη σου σηκώνει την άμμο αλλά να έχεις καλή ροή στο βυθό.

panioul
02-03-19, 20:18
Τις κόλλησα επίτηδες πίσω για να έχουν περισσότερο χώρο μπροστά για κολύμπι

Δεν αμφιβάλω ξέρω γιατί το έκανες και καλά έκανες γιατί θέλουν χώρο για κολύμπι αλλά μπορείς να το κάνεις πιο φυσικά για να δείξει και πιο όμορφο. Δες μία για έμπνευση...

Tanganyiκας
02-03-19, 20:35
Αυτοι δεν θα χτυπάνε στην επιφάνεια;

Θα τους βάλεις απέναντι τον έναν από τον άλλον, στο κέντρο του ενυδρείου και προς τα πάνω. Θα χτυπάνε λοξά κάτω και στο κέντρο του ενυδρείου, ένας μπρος ένας πίσω! Έτσι θα δημιουργείται μια ας το πούμε "δίνη".
Δεν αμφιβάλω ξέρω γιατί το έκανες και καλά έκανες γιατί θέλουν χώρο για κολύμπι αλλά μπορείς να το κάνεις πιο φυσικά για να δείξει και πιο όμορφο. Δες μία για έμπνευση...

Το συγκεκριμένο έχει πλάτη 3d, οπότε δεν χρειάζεται πέτρες πίσω..........μόνο λίγες μπροστά!

Sotos_gr
02-03-19, 21:45
Η άμμος μου είναι πολύ λεπτή. Πούδρα. Δεν θα έχω θέμα;
Δες μία για έμπνευση...

Το συγκεκριμένο είναι 2600 λίτρα :smt120

christos efthimiou
02-03-19, 22:16
Κυκλοφορητη δεν θα εβαζα ακομη ή τουλαχιστον θα περιμενα λιγο να μεγαλωσουν τα ψαρια και να δυναμσουν ωστε μην δω κανενα κολλημενο πανω του. Λογικα δεν θα παθεις κατι αν βαλεις αλλα εγω θα περιμενα λιγο ή τουλαχιστον θα περιμενα για καμια αγγελια να βρω μεταχειρισμενο και να μην παω σε sunsun. Ολο και καποιος θαλασσινος θα ξεστοκαρει και θα χτυπησεις κανα tunze η sicce σε καλη τιμη. Εγω πηρα ενα tunze πολυ φθηνα με αυτο τον τροπο.

Wavemaker δεν χρειαζεσαι οχι οτι παθαινεις κατι. Και εγω wavemaker τον εχω κανει και δεν ειδα κατι να αλλαζει. Σωτηρη ενημερωτικα να ξερεις. Αγοραζεις κυκλοφορητη και καποια μοντελα παιρνουν ενα εξαρτημα και ουσιαστικα ανεβοκατεβαζουν την ροη προσωμοιαζοντας κυματα. Ανπαρεις το μηχανημα αυτοματα ο κυκλοφορητης σου μετονομαζεται σε wavemaker. Ειχε και ενα φφωτοκυτταρο για το βραδυ αλλα δεν το καταλαβα και δεν το χρησιμοποιησα.

Sotos_gr
03-03-19, 00:10
Μερικές αλλαγές

panioul
03-03-19, 00:13
Μπράβο!!! Πολύ πιο όμορφο και φυσικό! Χαρά στο κουράγιο σου που το έκανες σε μία μέρα!

Sotos_gr
03-03-19, 01:21
https://www.youtube.com/watch?v=3HWxXvl4gp4&feature=youtu.be
Μπράβο!!! Πολύ πιο όμορφο και φυσικό! Χαρά στο κουράγιο σου που το έκανες σε μία μέρα!

Thanks !!!

tkalamat
03-03-19, 09:13
Καλημέρα,καλύτερο τώρα και πιο πολύ στο βίντεο που φαίνονται καλύτερα οι πέτρες. (Όταν τόλμησα να βάλω όρθιες τις πέτρες με έκραξαν μερικοί.)

Sotos_gr
03-03-19, 10:04
Γι αυτό έβαλα το βίντεο, γιατί στις φωτογραφίες δεν φαίνεται καλά

Sotos_gr
04-03-19, 12:20
Καλημέρα. Τελικά τα moorii που ελεγα να βάλω δεν είναι διαθέσιμα.

Με aulonocara και labidochromis τη να βάλω;

Στα λίτρα μου (400) μπορώ να βάλω Venustus;

Για Pseudotropheus Elongatus Mpanga και Otopharynx Lithobates "Zimbabwe Rock" τι λέτε;
Τελικά δεν άντεξα και πήρα venustus. Είναι μικρά 5εκ.

Κλεόβουλος
04-03-19, 15:31
Τελικά δεν άντεξα και πήρα venustus. Είναι μικρά 5εκ.
Αυτό πολλοί το έχουμε πάθει κατά καιρούς :D
Αφού τα πήρες πρέπει να γνωρίζεις ότι γίνονται αρκετά μεγάλα (25+εκ), είναι αρκετά επιθετικά κυρίως τα αρσενικά μεταξύ τους και απέναντι στα θηλυκά όταν ζευγαρώνουν (γ' αυτό πρέπει να προσπαθήσεις να έχεις 1 αρσενικό με 4/5+ θηλυκά) και μπορούν να φάνε μικρότερα ψάρια. Συνήθως πάντως δεν είναι επιθετικά απέναντι σε άλλα είδη του ιδίου μεγέθους.
Τώρα πρέπει να αντέξεις και να ΜΗΝ βάλεις και άλλο είδος ;)

Sotos_gr
05-03-19, 16:05
Μπήκαν τα πρώτα ψαράκια. 5 venustus και 6 labido. Όλα καλά φαίνονται. Από την πρώτη στιγμή ψάχνουν το βυθό για φαγητό και εξερευνούν το ενυδρείο. Όταν πάω μπροστά μαζεύονται όλα εκεί. Έλεγα να μην ταισω σήμερα αλλά το σκέφτομαι.
Τι λέτε;

Sotos_gr
05-03-19, 16:22
και μερικές φωτο

Sotos_gr
05-03-19, 16:44
Ενα Venustus είναι συνεχώς κάτω :smt102:smt102
Τα υπόλοιπα μια χαρά

Tanganyiκας
05-03-19, 17:14
Αυτό που ναι κάτω φαίνεται και τέρμα νηστικό, μαζί με το labido της πρώτης φωτογραφίας!

Sotos_gr
05-03-19, 19:00
Αυτό που ναι κάτω φαίνεται και τέρμα νηστικό, μαζί με το labido της πρώτης φωτογραφίας!

Οπότε να ταισω;
Έχει βγει και τρώει, αλλά είναι ακόμα αρκετά χαμηλά σε σχέση με τα υπόλοιπα και κάθε λίγο ακουμπάει κάτω
Εντάξει πήρε τα πάνω του. Φαΐ ήθελε. Ευχαριστώ Tanganykas

christos efthimiou
05-03-19, 21:32
Σωτηρη ταισε. Εχεις πολλα λιτρα πολλη φιλτρανση...μην φοβασαι προχωρα γερα zwzwzwzwzw

isidor
05-03-19, 23:03
Πολύ ωραία τα ψαράκια σου.
Να τα χαίρεσαι.

Tanganyiκας
06-03-19, 01:53
Τώρα να τα παρακολουθείς καλά που ναι αρχή!

Sotos_gr
12-03-19, 17:43
Μερικές φώτο μια εβδομάδα μετά.
Πριν 5 μέρες μπήκαν και 7 aulonacara stuartgranti του χρήστη christos efthimiou, τα περισσότερα εκ των οποίον όμως είναι συνεχώς κρυμμένα.
Ελπίζω να ξεψαρώσουν γρήγορα :grin:

stanisalus18
12-03-19, 17:58
Πολυ ομορφο το εχεις κανει, μπραβο. Με το καλο η συνεχεια :smt041

Sotos_gr
13-03-19, 00:12
Πολυ ομορφο το εχεις κανει, μπραβο. Με το καλο η συνεχεια :smt041

Σ'ευχαριστώ

Sotos_gr
19-03-19, 23:14
Μερικές σημερινές φωτογραφίες

Tanganyiκας
20-03-19, 01:37
Μερικές σημερινές φωτογραφίες

:smt023:smt023

panioul
23-03-19, 00:16
Πολύ ωραία Σωτήρη. Και οι πέτρες σου βλέπω αρχίζουν και παίρνουν χρωματάκι!! Τα ψάρια πανέμορφα!

egeorgiou
23-03-19, 08:37
Φουσκωμένες κοιλιές βλέπω.
Ποιο ελαφριά ταϊσματα και μια ημέρα νηστεία πρόσθεσε στο πρόγραμμα τους.

Για τα labs δεν ξέρω αν είναι ο φωτισμός αλλά κάτι δεν μου πάει καλά για το σύνολο της ομάδας

Tanganyiκας
23-03-19, 12:04
Για τα labs δεν ξέρω αν είναι ο φωτισμός αλλά κάτι δεν μου πάει καλά για το σύνολο της ομάδας

Για το θέμα καθαρότητας λες;

Sotos_gr
23-03-19, 15:34
Φουσκωμένες κοιλιές βλέπω.
Ποιο ελαφριά ταϊσματα και μια ημέρα νηστεία πρόσθεσε στο πρόγραμμα τους.

Η αλήθεια είναι ότι τα ταΐζω λίγο παραπάνω αν και κάνω μια μέρα νυστεια.

Αυτό που λες για τα labido κι εγώ το έχω παρατηρήσει αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να το επιβεβαιώσω.
Δεν έχουν όλα την ίδια απόχρωση και κάποια δεν έχουν μαύρο στα πτερύγια.

Βέβαια έχω διαβάσει ότι τα θηλυκά έχουν άλλη απόχρωση και δεν έχουν όλα μαύρο στα πτερύγια. Μπορεί να κάνω και λάθος

christos efthimiou
26-03-19, 13:08
Σωτήρη πως πάει?Καμιά φωτό?Τα μικρά κυκλοφορούν?

Sotos_gr
26-03-19, 17:14
Σωτήρη πως πάει?Καμιά φωτό?Τα μικρά κυκλοφορούν?

Καλησπέρα Χρήστο.

Ανέβασα φώτο πριν μερικές μέρες.

Τα 3 μικρότερα aulonocara δεν πολυβγαίνουν. Αν και τα βλέπω λίγο παραπάνω απ ότι πριν.
Και οι πέτρες σου βλέπω αρχίζουν και παίρνουν χρωματάκι!!

Δυστυχώς ναι

christos efthimiou
26-03-19, 17:41
Γιατι δυστυχως ναι?δεν σου αρεσει η αλγη πανω στις πετρες?τα μικρα αρχιζουν σιγα σιγα να ξεθαρευουν

egeorgiou
26-03-19, 20:52
Η αλήθεια είναι ότι τα ταΐζω λίγο παραπάνω αν και κάνω μια μέρα νυστεια.

Αυτό που λες για τα labido κι εγώ το έχω παρατηρήσει αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να το επιβεβαιώσω.
Δεν έχουν όλα την ίδια απόχρωση και κάποια δεν έχουν μαύρο στα πτερύγια.

Βέβαια έχω διαβάσει ότι τα θηλυκά έχουν άλλη απόχρωση και δεν έχουν όλα μαύρο στα πτερύγια. Μπορεί να κάνω και λάθος

Αυτό. Δεν δείχνουν όλα το ίδιο.

Για το θέμα καθαρότητας λες;
Πριν φτάσουμε σε αυτό (αν έχει νόημα κιόλας για τον Σότο) ...

Tanganyiκας
26-03-19, 21:18
Πριν φτάσουμε σε αυτό (αν έχει νόημα κιόλας για τον Σότο) ...

Καλό θα ήταν να έχει νόημα και γι αυτόν, όπως έχει και για εμάς πιστεύω! Για πιο λόγο αφού υπάρχουν καθαρά να πέφτει στην λούμπα τον υβριδίων που πουλά ο καθένας;

Sotos_gr
26-03-19, 21:40
Καλό θα ήταν να έχει νόημα και γι αυτόν, όπως έχει και για εμάς πιστεύω! Για πιο λόγο αφού υπάρχουν καθαρά να πέφτει στην λούμπα τον υβριδίων που πουλά ο καθένας;

Φυσικά και έχει σημασία.

Και μάλιστα το είχα τονίσει στον πετσοπά που τα πήρα.
Γιατι δυστυχως ναι?δεν σου αρεσει η αλγη πανω στις πετρες?

Τις προτιμούσα χωρίς την άλγη,αλλά δεν γίνεται και αλλιώς

christos efthimiou
26-03-19, 23:34
Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν μπορεις ννα αποφυγεις την αλγη στο αφρικανικο. Σωτηρη το εχουμε συζητησει λιγο το θεμα περι πετσοπ. Στην λαρισα το πετσοπ πουλαει μαζι και ψησταριες και περιφραξεις. Τι να συζηταμε τωρα. Δεν εχουν βασικο εξοπλισμο και γνωσεις οχι τωρα να μπορουν και οι ιδιοι να ξεχωριζουν υβριδια ή μη.

Tanganyiκας
27-03-19, 00:26
Φυσικά και έχει σημασία.

Και μάλιστα το είχα τονίσει στον πετσοπά που τα πήρα.Χαίρομαι πολύ που το "ακούω"!!!!!

Το μαγαζί είναι αυτό πάνω στην Τρικάλων, από εκεί τα πήρες;

Sotos_gr
27-03-19, 00:40
Σωτηρη το εχουμε συζητησει λιγο το θεμα περι πετσοπ. Στην λαρισα το πετσοπ πουλαει μαζι και ψησταριες και περιφραξεις. Τι να συζηταμε τωρα. Δεν εχουν βασικο εξοπλισμο και γνωσεις οχι τωρα να μπορουν και οι ιδιοι να ξεχωριζουν υβριδια ή μη.

Σίγουρα απλά τα ψάρια δεν μπήκαν καν στα ενυδρεία του πετσοπ.
Τα παράγγειλα και πήγα και τα πήρα με το που ήρθαν.
Και ειδικά για τα labido του ζήτησα 3-4 φορές να διευκρινίσει αν θα είναι καθαρά
Το μαγαζί είναι αυτό πάνω στην Τρικάλων, από εκεί τα πήρες;

Ξέρεις από Καρδίτσα;
Δεν έχει σημασία από που τα πήρα. Και ειλικρινά αν τα ψάρια δεν είναι εντάξει δεν πιστεύω ότι το γνώριζε ο πετσοπάς, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι άψογος στη συνεργασία μας.
Ούτως ή άλλως κάποια ψάρια θα τα επιστρέψω αφού θέλω να φτιάξω χαρέμι με 1 αρσενικό.
Αν είναι κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει να αναγνωρίσω αν υπάρχουν κάποια υβρίδια, όπως επίσης και το φύλο (αν μπορεί να διευκρινιστεί από τώρα) κάθε βοήθεια δεκτή.

Θα ανεβάσω όταν βρω χρόνο φωτο

Tanganyiκας
27-03-19, 09:43
Ξέρεις από Καρδίτσα;Ναι..................είναι η γυναίκα μου από κει.
Δεν έχει σημασία από που τα πήρα. Και ειλικρινά αν τα ψάρια δεν είναι εντάξει δεν πιστεύω ότι το γνώριζε ο πετσοπάς, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι άψογος στη συνεργασία μας.Βρε ναι δίκιο έχεις, μπορεί να μην γνώριζε καν...........αλλά θα έπρεπε να σου πει: αυτά έχω αλλά δεν γνωρίζω αν είναι καθαρά!
Ούτως ή άλλως κάποια ψάρια θα τα επιστρέψω αφού θέλω να φτιάξω χαρέμι με 1 αρσενικό.
Αν είναι κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει να αναγνωρίσω αν υπάρχουν κάποια υβρίδια, όπως επίσης και το φύλο (αν μπορεί να διευκρινιστεί από τώρα) κάθε βοήθεια δεκτή.

Θα ανεβάσω όταν βρω χρόνο φωτο

Ανέβασε φώτο καθάρες και κοντινές και θα σε βοηθήσουμε!

Sotos_gr
27-03-19, 11:14
Ναι..................είναι η γυναίκα μου από κει.

Οπότε αν έρθεις το Πάσχα κερνάω καφεδάκι να γνωριστούμε και από κοντά.

Ανέβασε φώτο καθάρες και κοντινές και θα σε βοηθήσουμε!

ΘΑ προσπαθήσω το μεσημέρι αν και δεν είναι εύκολο. Όταν πλησιάζω κάνουν σαν τρελά γιατί νομίζουν ότι θα τα ταίσω.

Tanganyiκας
27-03-19, 12:03
Οπότε αν έρθεις το Πάσχα κερνάω καφεδάκι να γνωριστούμε και από κοντά.

ΘΑ προσπαθήσω το μεσημέρι αν και δεν είναι εύκολο. Όταν πλησιάζω κάνουν σαν τρελά γιατί νομίζουν ότι θα τα ταίσω.

:smt023:smt023

Sotos_gr
27-03-19, 15:47
Το ψάρι 1 έχει έντονα μαύρα πτερύγια ενώ είναι και το ποίο "επιθετικό".

Τα ψάρια 2 και 3 έχουν μαύρο στα πτερύγια αλλά όχι τόσο έντονο.

Τα ψάρια 4 και 5 δεν έχουν καθόλου μαύρο στα πτερύγια.

Το ψάρι 6 έχει λίγο μαύρο στα πτερύγια αλλά το χρώμα του, αν και κίτρινο, είναι τελείως διαφορετικό.

egeorgiou
27-03-19, 22:24

Αν είχες παραγγείλει καθαρά ψάρια ... δεν πήρες αυτό που ζήτησες.
Αν είναι παραλαβή από τον ίδιο προμηθευτή και θέλεις καθαρά ψάρια τα γυρίζεις όλα όσα πήρες για labs πίσω.

Sotos_gr
27-03-19, 22:39
Αν είχες παραγγείλει καθαρά ψάρια ... δεν πήρες αυτό που ζήτησες.
Αν είναι παραλαβή από τον ίδιο προμηθευτή και θέλεις καθαρά ψάρια τα γυρίζεις όλα όσα πήρες για labs πίσω.

Κατ αρχήν σ ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Όλα μαζί τα πήρα από το ίδιο πετσοπ.
Μήπως θα μπορούσες να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος;

Ελπίζω να μην σας έχω βγάλει τα μάτια γιατί οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες

Tanganyiκας
28-03-19, 00:49
Μια χαρά είναι οι φωτογραφίες για να φανούν κάποια σημεία! Δεν είναι καθαρά τα labido, καλύτερα να τα επιστρέψεις πίσω και να βρεις καθαρά.

Sotos_gr
28-03-19, 01:46
Μια χαρά είναι οι φωτογραφίες για να φανούν κάποια σημεία! Δεν είναι καθαρά τα labido, καλύτερα να τα επιστρέψεις πίσω και να βρεις καθαρά.

Σίγουρα σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας.
Όμως πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνεται λίγο ποιο συγκεκριμένοι.
Αν βλέπετε κάποια στοιχεία που δείχνουν οτι τα labido δεν είναι καθαρά θα ήταν σκόπιμο να τα αναφέρετε.
Να τα επιστρέψω συμφωνώ. Αλλά να έχω και κάτι να του πω. Τι να πω; Κάποιοι μου είπαν στο internet ότι τα ψάρια δεν είναι καθαρά;

Ποια είναι τα στοιχεία που σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα;
Προς θεού δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Το μόνο που θέλω είναι να βγάλω μια άκρη.

Tanganyiκας
28-03-19, 08:31
Πρώτο και κυριότερο χαρακτηριστικό είναι ότι το κεφάλι στα καθαρά δεν έχει τέτοιο μυτερό σχήμα, τα χρώματα έχουν μεγάλες διαφορές. Ειδικά το τελευταίο........πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε!

Tanganyiκας
28-03-19, 08:36
Δες και μια φωτογραφία!

Sotos_gr
28-03-19, 15:40
Πρώτο και κυριότερο χαρακτηριστικό είναι ότι το κεφάλι στα καθαρά δεν έχει τέτοιο μυτερό σχήμα, τα χρώματα έχουν μεγάλες διαφορές. Ειδικά το τελευταίο........πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε!

Φαντάζομαι το σχήμα του κεφαλιού δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα γιατί τα ψάρια είναι μικρά.

Τουλάχιστον μια ματιά που έριξα στο Internet δεν διακρίνω κάποια διαφορά στο σχήμα με labido παρόμοιου μεγέθους.

Η φωτογραφία που έβαλες δείχνει ενήλικο labido.

Για το χρώμα του τελευταίου θα συμφωνήσω. Κι εμένα απ την αρχή δεν μου φάνηκε σωστό. Τα υπόλοιπα όμως έχουν το ίδιο χρώμα.

Επίσης τα ψάρια 4 κσι 5 που δεν έχουν μαύρο στα πτερύγια μπορεί να είναι αλμπινο, αν κρίνω από τις απαντήσεις που δόθηκαν σε ένα άλλο θέμα που άνοιξε χθες. Έχουν και κόκκινα μάτια.

Tanganyiκας
28-03-19, 21:51
Τα κίτρινα με κόκκινα μάτια πρέπει να ναι από διασταύρωση με αλμπίνο! Το σχήμα του κεφαλιού δεν αλλάζει, όπως είναι τώρα έτσι θα συνεχίσει.
Κανονικά να ξέρεις ότι και στα θηλυκά, το πάνω το πτερύγιο πρέπει να έχει μαύρη γραμμή!

egeorgiou
30-03-19, 01:31
Σίγουρα σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας.
Όμως πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνεται λίγο ποιο συγκεκριμένοι.
Αν βλέπετε κάποια στοιχεία που δείχνουν οτι τα labido δεν είναι καθαρά θα ήταν σκόπιμο να τα αναφέρετε.
Να τα επιστρέψω συμφωνώ. Αλλά να έχω και κάτι να του πω. Τι να πω; Κάποιοι μου είπαν στο internet ότι τα ψάρια δεν είναι καθαρά;

Ποια είναι τα στοιχεία που σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα;
Προς θεού δεν έχω σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Το μόνο που θέλω είναι να βγάλω μια άκρη.

Βλέπω μια ομάδα ψαριών που δεν έχει όλη τα ίδια χαρακτηριστικά.
Βλέπω διαφορετικά το 1, τα 2-3, τα 4-5 και το 6.
Τα 4-5 μπορεί να είναι αλφικά, το 6 να είναι στρεσαρισμένο.

Τα ψάρια είναι μικρά αλλά αν είναι ίδια παρτίδα και γεννήτορες τότε σε όλα τρέχει παραπάνω από ένα αίμα.

Sotos_gr
30-03-19, 20:01
Βλέπω μια ομάδα ψαριών που δεν έχει όλη τα ίδια χαρακτηριστικά.
Βλέπω διαφορετικά το 1, τα 2-3, τα 4-5 και το 6.
Τα 4-5 μπορεί να είναι αλφικά, το 6 να είναι στρεσαρισμένο.

Τα ψάρια είναι μικρά αλλά αν είναι ίδια παρτίδα και γεννήτορες τότε σε όλα τρέχει παραπάνω από ένα αίμα.

Το 1 με τα 2 και 3 τι διαφορά έχουν εκτός από το φύλο;

egeorgiou
31-03-19, 13:40
Ποιο λευκές κοιλιές

Sotos_gr
31-03-19, 14:57
Ποιο λευκές κοιλιές

Δεν είναι χαρακτηριστικό των θηλυκών αυτό;

egeorgiou
31-03-19, 19:55
Όχι ...

Δες εδώ:

https://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1669
https://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=713
https://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1665

Sotos_gr
31-03-19, 21:25
Όχι ...

Δες εδώ:

https://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1669
https://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=713
https://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1665

Δεν μπόρεσα να βρω κάτι σ' αυτά που μου έστειλες.

Βρήκα όμως αυτό
Females are generally smaller with shorter fins. Their bellies are lighter, sometimes even white. Their fins will carry little or no black outlining and they shouldn’t ever have black chins.

εδώ https://www.practicalfishkeeping.co.uk/features/articles/malawis-finest-the-yellow-lab-labidochromis-caeruleus

egeorgiou
31-03-19, 23:06
Δες τις φωτογραφίες αρσενικών/θυλικών στα link που έβαλα.

Αυτό "Their bellies are lighter, sometimes even white. Their fins will carry little or no black outlining and they shouldn’t ever have black chins." είναι επίσης χαρακτηριστικό κακής γραμμής αναπαραγωγής.

Εσύ βλέπεις καλύτερα τα ψάρια σου οπότε δε θα επανέλθω.

panioul
31-03-19, 23:53
Δεν μπόρεσα να βρω κάτι σ' αυτά που μου έστειλες.

Βρήκα όμως αυτό
Females are generally smaller with shorter fins. Their bellies are lighter, sometimes even white. Their fins will carry little or no black outlining and they shouldn’t ever have black chins.

εδώ https://www.practicalfishkeeping.co.uk/features/articles/malawis-finest-the-yellow-lab-labidochromis-caeruleus

Σε αυτά που σου έστειλε μπορείς να δεις φωτογραφίες από αρσενικά και από θηλυκά για να καταλάβεις ότι δεν έχουν διαφορές. Επίσης ένα από τα λινκ αναφέρει για ένα συγκεκριμένο είδος το οποίο μπορεί να έχει λευκή άκρη στην ουρά και λευκή κοιλιά αλλά δεν διαφέρει το αρσενικό από το θηλυκό.
Κατά κύριο λόγο δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, τα αναγνωρίζεις κυρίως από συμπεριφορές. Επίσης από άλλο site

Sexual Dimorphism

Adult males tend to be somewhat larger than females and develop brighter colours when spawning (https://www.seriouslyfish.com/glossary/s/spawning). They may also develop more black pigmentation (https://www.seriouslyfish.com/glossary/p/pigmentation) in the fins although this is an inconclusive method of sexing (https://www.seriouslyfish.com/glossary/s/sexing).

Sotos_gr
01-04-19, 11:38
Οκ. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας

panioul
01-04-19, 12:09
Οκ. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας[emoji106][emoji106][emoji106]

Sotos_gr
21-06-19, 22:03
Λέτε να τα καταφέρει;;;
https://youtu.be/4YuzzjXaS88

Sotos_gr
21-06-19, 22:07
....

Κλεόβουλος
22-06-19, 17:43
Λέτε να τα καταφέρει;;;
https://youtu.be/4YuzzjXaS88
Λίγο δύσκολο με τους θηρευτές εκεί μέσα αλλά όχι και απίθανο ;)

Sotos_gr
22-06-19, 22:03
Λίγο δύσκολο με τους θηρευτές εκεί μέσα αλλά όχι και απίθανο ;)

Κι εγώ αυτό πιστεύω. Πως άντεξε τόσο καιρό δεν ξέρω

Sotos_gr
27-06-19, 19:51
Τελικά τα μικρά είναι 2 (τουλάχιστον). Προσθεσα κι άλλες μικρές πέτρες ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες κρυψώνες

Sotos_gr
16-07-19, 00:10
Μετά από 4 μήνες...

isidor
16-07-19, 15:32
Πολύ όμορφα ψάρια.
Να τα χαίρεσαι

Sotos_gr
16-07-19, 19:28
Πολύ όμορφα ψάρια.
Να τα χαίρεσαι

Σ ευχαριστώ πολύ

Diskus fan
25-07-19, 22:42
1ον οι ψηφιακές μηχανές δεν υπήρχαν τότε :D (μια lubitel θυμάμαι ότι είχα)
:smt103 Κι εγώ!!!!! :D

2ον ακόμα και να είχα φωτο δεν θα σας τις έδειχνα γιατί θα με έκραζε ο τσεκουράτος :p:smt043:smt031:smt043:smt110-+5

3ον τα παιδικά μου λέθη προσπαθώ να τα ξεχνάω :cool:
4ον θα σταματήσω να σπαμάρω το θέμα του Σώτου :cool:

:D:D:D:D:D
"Ντουλάπι" το venustus... να το χαίρεσαι!!!! :smt023

Sotos_gr
02-08-19, 22:53
:D:D:D:D:D
"Ντουλάπι" το venustus... να το χαίρεσαι!!!! :smt023

Σ ευχαριστώ Νίκο

mpampis81
10-11-19, 23:38
Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου φίλε. Το σκέφτομαι και εγώ να μεταβώ από Αγγελοψαρα σε Αφρική:cool:
Αν κ τα έχω λιγότερα χρόνια :rolleyes: