Επιστροφή στο Forum : Καινούριο καπάκι;
Στο 60 λίτρων ενυδρείο μου μπήκαν πριν δυο μέρες καινούρια φυτά, αρκετά και χαμηλών απαιτήσεων. Ο προβληματισμός μου βρίσκεται στον φωτισμό. Το καπάκι διαθέτει μία λάμπα sera plant 15 W, με ανακλαστήρα. Σίγουρα χρειάζομαι περισσότερο φωτισμό. Το καπάκι δυστυχώς δεν παίρνει άλλη λάμπα, οπότε θα πρέπει να στραφώ σε άλλη λύση. Σκέφτομαι μήπως έκανα παραγγελία σε κάποιο κατάστημα για καινούριο καπάκι. Έχει κανείς κάποια ιδέα; Με πόσο φωτισμό θα είμαι εντάξει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας... :)
Και η δική μου γνώμη είναι ότι πρέπει αν αυξήσεις το φωτισμό.
Με άλλη μια λάμπα 15W πας σε αναλογία 0.5 και θεωρείται αρκετό για φυτά χαμηλών απαιτήσεων.
Στον τρόπο που θα το κάνεις δεν είμαι σίγουρος να σου πω...
Αν κάνεις καινούργιο καπάκι ξύλινο να είναι από κόντρα πλακέ θαλάσσης ώστε να αντέχει στο νερό. Μάλλον θα χρειαστείς ξυλουργό αν δεν πολυ-πιάνουν τα χέρια σου. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να μαζέψεις τα υλικά που χρειάζονται οι λάμπες (ανάλογα τον τύπο) καθώς να κάνεις και πρόβλεψη για ένα ανεμηστηράκι για το καλοκαίρι, ακόμα κάποιες τρύπες για να ταίζουμε εύκολα ή ακόμα και χώρο για τα'ιστρα.
Ο άλλος τρόπος είναι να 'αλλάξεις' το υπάρχον καπάκι και να το φέρεις στις δικές σου ανάγκες. Εγώ πάντως αυτό έκανα ..
Θα σε συμβούλευα πριν κάνεις οτιδήποτε να κοιτάξεις λίγο τι υπάρχει από παλαιότερα posts για καπάκια και φωτισμό.
Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και φωτο από το υπάρχον καπάκι γιατί έχουμε πολλούς 'μάστορες' στην παρέα και μπορεί να σου βρουν λύση.
Γαβρούληηηηηη, πότε θα περάσεις από την οικία μου να σε κεράσω μπυρίτσα; :smt050
εκκρεμουν 5 απο απωλεια στοιχηματος ε??
χμμμ...
first things first...+-8+-8+-8+-8
Και μία το κέρασμα στο σπίτι έξι! Μπορεί και περισσότερες... Κουρούμπελα θα γίνουμε ή καπάκι θα φτιάξουμε; :smt081
εμ αν ηταν να μην φτιαξουμε, τι λεμε για μπυρες??? :smt030:smt030:smt030
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!!! :smt043 :smt043 :smt043
για δωκε λεπτομερειε....:smt075
τι, πως , για που, απο τι...
να ξερω ποσες μπυρες θα πιω...:smt043
Καλησπερα.Δεν γινεται να βαλετε το project με φωτο να ξασηκωσουμε καμια ιδεα?
αναμεινατε ολιγες ημερες...
οεο:smt081
και πολλες δεν εχουμε προβλημα.:D
Παραγγελίες δέχεστε...??? Αν είναι να στείλω και ρακή με κούριερ.........;-):D:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.