Επιστροφή στο Forum : τριχωειδης αλγη
Γεια σας
Βρίσκομε στην τέταρτη εβδομάδα στρωσίματος,αλλά η ντοματιά και η valisneria spiralis έχουν γεμίσει με τριχωειδή άλγη,έψαξα το post αλλά
δυστυχώς δεν βρήκα αντιμετώπιση της.
Από φωτισμό έχω 2χ30 watt aquarele και aquastar για 9 ώρες και μία
grolux 30watt η οποία ανάβει για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά από τις
άλλες σύνολο για αυτήν 2 ώρες.
Το ενυδρείο είναι 200 λίτρα 180 καθαρά.
Παρακαλώ πολύ εάν έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη και γνωρίζει κάτι
ας μου απαντήσει.
Καλώς ήρθες και καλή χρονιά!!!
Γενικά οι άλγες εμφανίζονται λόγω διατάραξης της ισορροπίας ενός οικοσυστήματος... Απ'οτι καταλαβαίνεις, το δικό σου ενυδρείο (μιας και βρίσκεται στην διαδικασία στρωσίματος) δεν έχει "βρεί" την ισορροπία του, οπότε είναι λίγο δύσκολο να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα μιας και είσαι σε μια συγκεκριμμένη ρουτίνα αλλαγών νερού. Παρόλα αυτά, θα ήταν πολύ χρήσιμο αν ξέραμε ΑΚΡΙΒΩΣ τί υγρά προσθέτεις (ελπίζω όχι pH - !) και τί αλλαγές νερού κάνεις. Στην θέση σου, σ'αυτή τη φάση, θα έδινα μεγαλύτερη σημασία στο στρώσιμο και λιγότερη στην τριχοειδή. Ένα-ένα!!!
Φιλικά,
Εγώ το έχω το ενυδρείο μου στημένο 8 μήνες και δυστυχώς κάθε εβδομάδα πάω για κούρεμα... Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Από ότι βλέπω πάντως πολύ φως δεν έχεις. Και να ξέρεις ότι όσα περισσότερα φυτά έχεις τόσο πιο μεγάλος ανταγωνισμός υπάρχει για την άλγη. Επίσης, εγώ στην θέση σου δεν θα χρησιμοποιούσα ακόμα λιπάσματα εκτός ίσως από λίγο κάλιο (potassium).
Καλή χρονιά
Θεόφιλος
ΥΓ. Και κάτι ακαδημαϊκό. Νομίζω ότι είναι οι άλγες είναι μέρος ενός φυσικού οικοσυστήματος. Εκτός αν μιλάμε για φαινόμενα ευτροφισμού οπού εκεί το θέμα αλλάζει.
ΥΓ. Και κάτι ακαδημαϊκό. Νομίζω ότι είναι οι άλγες είναι μέρος ενός φυσικού οικοσυστήματος. Εκτός αν μιλάμε για φαινόμενα ευτροφισμού οπού εκεί το θέμα αλλάζει.
Συμφωνώ οτι "οι άλγες είναι μέρος ενός φυσικού οικοσυστήματος" όπως και επισημαίνω το "ευτροφισμού" γι'αυτό θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε αν και τί "υγρά" προσθέτει... όπως και το "φυσικό" σηκώνει συζήτηση, αλλα σε άλλο topic...
Γιατι οχι Ph-? Να λετε κιολας βρε παιδια γιατι, για να μαθαινουμε
Δεν θα τολμούσα τη συζήτηση περί φυσικού και τεχνητού οικοσυστήματος να την κάνω ούτε σε άλλο θέμα... αν και είναι η επιστήμη μου. Παραείναι φιλοσοφική :D
Θ.
Γιατι οχι Ph-? Να λετε κιολας βρε παιδια γιατι, για να μαθαινουμε
Προφανως εννοει καποιο προσθετο οπως το ΡΗ minus....PH down κλπ που το βαζουμε στο ενυδρειο για να μειωσουμε με τεχνητο τροπο το ΡΗ μας.
Γενικως ειμαστε κατα της χρησης αυτων των σκευασματων διοτι με λαθος εφαρμογη το ενυδρειο χανει την ισορροπια του με απροβλεπτες πολλες φορες συνεπειες.
Υπαρχουν παντως και αλλοι τροποι μειωσης του ΡΗ...πχ με προσθηκη CO2.
Δεν διαφωνω με κανενα σας, απλως ρωτησα για να μαθω αν τα συγκεκριμενα σκευασματα (PH Minus κ.α) βοηθανε στην αναπτυξη της τριχωειδους αλγης
Δεν προσθέτω τίποτα,το μόνο που υπάρχει είναι υπόστρωμα της jbl κάτω από το χαλίκι,αλλαγές νερού κάνω 30% μία φορά την εβδομάδα,στην αρχή
είχα προβλημα με πράσινη άλγη διότι κάποιος γνωστός μαγαζάτορας μου είπε και πρόσθεσα υγρό λίπασμα και γέμισα άλγη σε μία ημέρα,τέλος πάντων αυτό ξεπεράστηκε με την βοήθεια φίλων από το post,
οπότε κάνω υπομονή να τελειώσει το στρώσιμο.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και καλή χρονιά σε όλους.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.