Επιστροφή στο Forum : Norway Corydoras parallelus
Πληροφορίες
Διαστάσεις:45x47x45
Όγκος : 95L
Κατηγορία: Species
Φυτά: Microsorum pteropus & windelov , pogostemon helferi, micrathemum sp "monte carlo" , anubia barteri var nana , bucephalandra sp. "pine leaf" & "wavy green" , cryptocoryne crispatulata var. balansae , cryptocoryne albida var brown , cryptocoryne άλλες 2 (δεν θυμάμαι )
Ψάρια / Άλλα είδη: 5 Corydoras parallelus / Neocaridina davidii "sakura red"
Διακοσμητικά υλικά: ξύλα και μαύρο χαλίκι
Φόντο:-
Φωτισμός: compact fluorescent 24W
Διάρκεια φωτισμού: 7 ώρες
Φιλτράρισμα:Sump
Θερμοστάτης:-
Λίπανση:-
Παροχή CO2:-
Παράμετροι:
pH:
Αγωγιμότητα :100-250 μS
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):1-2
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):0-5
Αλλαγές νερού:50% Εβδομαδιαία , mix ΑΟ & Προφίλτρων άνθρακα
Θερμοκρασία:20-24
Άλλες πληροφορίες:Το ενυδρείο λειτουργούσε μερικά χρόνια μόνο με γαρίδες και τώρα με corydoras
Φωτογραφία:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190126/f82637f567a815f762ed76257c973b04.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190126/a5ad0380084922506306d8640115a628.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190126/d4c4f3ded6244e01698363e314c4ed0f.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190126/eff5e65816850fd3bae9cc1213b0d82c.jpg
Υ.Γ. : Επειδή τα corydoras ταξίδεψαν από την Νορβηγία αεροπορικός , είχαν κάποιες βλάβες . Μετά από θεραπεία 5 ημερών πάνε φανταστικά το ξεπέρασαν και τα 5 παρόλο που είναι μωρά :) ανακτούν τα χρώματα τους σιγά σιγά και μεγαλώνουν !!
Παρα πολυ ωραιο,να μην ξεκολλας απο πανω του!!
Πως αντεχεις μονο με ενα ειδος γαριδες?
Για λιπασματα και Co2 δεν αναφερεις κατι.
Να είσαι καλά :D δεν ξεκολλάω από πάνω τους :D:D:D
Έχω πολλές γαρίδες αλλά σε διαφορετικά ενυδρεία ;)
Για λιπάσματα κ.λ.π. δεν ανέφερα τίποτα , γιατί δεν βάζω ποτέ τίποτα ! :D
Υπέροχα τα κορυντορακια και το ενυδρείο! Καλώς ήρθαν, να ναι υγιή ,να τα χαίρεσαι και καλους απογόνους (όταν μεγαλώσουν):D
Σε ευχαριστώ Γιάννη μου :D να είσαι καλά !!! :D
stanisalus18
26-01-19, 22:59
Ομορφιες, μπραβο :smt041
ταξίδεψαν από την Νορβηγία αεροπορικός
Μεσα σε βαλιτσα τα μετεφερες?
Σε ευχαριστώ Γιάννη !! :D:D
Ναι βαλίτσα , από έναν φίλο χομπίστα γιατί δεν τα βρίσκεις ..... ;)
stanisalus18
26-01-19, 23:12
Γινεται; Δεν το γνωριζα αυτο. Σε 100ml νερου?
Όχι δεν γίνεται :D:D:D:D με τα κατάλληλα χαρτιά γίνεται ! ;)
stanisalus18
26-01-19, 23:18
Α ωστε ετσι? Πληρωσες για τη διαδικασια αυτη? Απο περιεργεια ρωταω, διοτι το σκεφτομουν σε καποια φαση να φερω και εγω απο την Αγγλια :D
SweepingFish
26-01-19, 23:45
Πολυ ωραιο Αρτεμισια!
καλορίζικα!!! Ωραίο ενυδρείο :)
Πολυ ομορφα! Χαιρομαι να βλεπω ομορφα καταπρασινα ενυδρεια με λιγο φως. Τα ψαρακια σουπερ!
Ομορφα ειναι ,να τα χαιρεσαι κοριτσι.
Α ωστε ετσι? Πληρωσες για τη διαδικασια αυτη? Απο περιεργεια ρωταω, διοτι το σκεφτομουν σε καποια φαση να φερω και εγω απο την Αγγλια :D
Για την Αγγλία θα σου πω σε ΠΜ ;)
μπραβο Αρτεμισια !!!!!
Σε ευχαριστώ Βαγγέλη !:D
Πολυ ωραιο Αρτεμισια!
Ευχαριστώ!!! :D
Καλοριζικα φιλη μου!!;)
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη :D:D:D
καλορίζικα!!! Ωραίο ενυδρείο :)
Ευχαριστώ !!! :D:D
Πολυ ομορφα! Χαιρομαι να βλεπω ομορφα καταπρασινα ενυδρεια με λιγο φως. Τα ψαρακια σουπερ!
Σε ευχαριστώ Στέφανε :D:D πρίν να βάλω τα cory είχε monte carlo σε όλο το υπόστρωμα , την έβγαλα την περισσότερη άλλαξα και λίγο το scape, έβγαλα κάποια stem γιατί είχα βαρεθεί να κλαδεύω ..... Γενικά είναι ένα ενυδρείο που δεν κάνω τίποτα ;)
Ομορφα ειναι ,να τα χαιρεσαι κοριτσι.
Σε ευχαριστώ Δημήτρη , να είσαι καλά ! :D
Όμορφο ενυδρείο, ωραία ψαράκια. Μπράβο.
Ομορφιες!!! :smt060:smt055
Πως πανε? Εγκλιματίστηκαν στο νεο τους σπιτι??
stanisalus18
27-01-19, 20:18
Για την Αγγλία θα σου πω σε ΠΜ ;)
Έγινε σε ευχαριστώ :D
Σε ευχαριστώ Μάνο :D και εσύ να χαίρεσαι τα δικά σου :D
Γιώργο μου τώρα είναι καλά :D μία εβδομάδα τους είχα σε minocyn γιατί ήρθαν με columnaris :( από την ταλαιπώρια τους ..... 24 ώρες σε σακούλες) δύσκολο για cory ακόμα και όταν είναι ψειράκια (σαν τα δικά μου) . Μόνο στις μουσούδες έχουν αλλοιώσεις , αλλά αυτό δεν είναι τίποτα ;)
E0tvHMjjrsg
https://www.youtube.com/watch?v=E0tvHMjjrsg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190127/e9b2942b57a6330b2141ba0735ead76e.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190127/8b8993b82c1e55b5505312831c50f383.jpg
Δε σε φοβάμαι ... στα χέρια σου θα ειναι μια χαρα! :smt020:smt020:smt020
Θοδωρής Τσιαμίτας
28-01-19, 09:39
Γεια σου Αρτεμησία με τα αριστουργήματά σου!!!!!!!!!!!
:):):):):):)
Artemisia καλημέρα. Πολύ όμροφα τα ψάρια και το στήσιμο.
Ο βυθός είναι safe για τα "μουστάκια" τους
Γεια σου Αρτεμησία με τα αριστουργήματά σου!!!!!!!!!!!
:):):):):):)
Σε ευχαριστώ Θοδωρή 😊 να είσαι καλά και ευτυχισμένος πάντα! 😊
Artemisia καλημέρα. Πολύ όμροφα τα ψάρια και το στήσιμο.
Ο βυθός είναι safe για τα "μουστάκια" τους
Σε ευχαριστώ 😊 Θεωρώ οτι είναι υπερβολή η αναφορά που γίνεται στο υπόστρωμα σε σχέση με τα corydoras. Έχω μιλήσει στο εξωτερικό με διάφορους οπως ο Ian Fuller που ασχολείται με corydoras και κανείς δεν εστιάζει τόσο πολύ στο υπόστρωμα. Συνήθως 'τραυματισμοί ' στα μουστάκια ή κατεστραμμένα μουστάκια ειναι αιτία κάποιας ασθένειας . Φυσικά στα cory αρέσει να σκάβουν και ειναι καλύτερα να εχουν λεπτοκοκκη άμμο αλλά δεν ειναι κανόνας.
Τα corydoras μου μεσα στην σακούλα σε 26 ώρες κατέστρεψαν πτερύγια και μουστάκια πιθανότατα απο αμμωνία ή ακόμα και από την τοξίνη που εκκρίνουν τα ίδια!
Μεσα σε μια βδομάδα τα φτιάξανε όλα! Εχω δει σε ενυδρεία με άμμο πούδρα πολλά προβλήματα, cory χωρις μουστάκια χωρίς pelvic fin ......
Ενα καθαρό υπόστρωμα ειναι ιδανικό για τα corydoras, αυτο μόνο 😊
Συμφωνώ μαζί σου και περισσότερο ρώτησα για επιβεβαίωση.
Ισχύει όμως και το πόσο πιο άνετα νιώθουν με ψιλή άμμο, έχω δει την διαφορά στα ίδια ψάρια με διαφορετικό βυθό.
Και εγω πιστευω, οτι τελικα μύθος ειναι.
Συμφωνώ μαζί σου και περισσότερο ρώτησα για επιβεβαίωση.
Ισχύει όμως και το πόσο πιο άνετα νιώθουν με ψιλή άμμο, έχω δει την διαφορά στα ίδια ψάρια με διαφορετικό βυθό.
Θα σου πω , εχω 4 ενυδρεία με corydoras τα 2 εχουν άμμο ψιλοκοκκη μπεζ πούδρα τα άλλα 2 εχουν χαλικακι , αυτά που τα εχω στην άμμο δεν τα εχω δει ποτε να σκαλίζουν.....Ίσως μία φορά στον μήνα. Τα άλλα σκάβουν συνέχεια.
Γιατι συμβαίνει αυτο ? Γιατί στην άμμο δεν περνάει τίποτα μέσα στο υπόστρωμα.
Γενικά ενα καθαρό υπόστρωμα είναι ενα καλό υπόστρωμα που δεν θα προκαλέσει προβλήματα 😉
Είναι πανέμορφα και τυχερά που τα φροντίζεις εσύ να τα χαίρεσαι.
Σε ευχαριστώ πολυ Θοδωρή για τα καλά σου λόγια! [emoji4]
Ακομα μια φώτο σημερινή! https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190128/95624e2a2e5bc5f8a71f454141ade7a7.jpg
Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Paratheristis
29-01-19, 16:46
Πανέμορφα είναι!! Να τα χαίρεσαι!!
ξεχωριστά κ ιδιαίτερα ψαράκια.
δεν φαίνονται για ντροπαλά ή φοβισμένα πάντως.
έχεις κ αρκετά δυνατή ροή ή κάνω λάθος ???
πως τα κατάφερες να φτάσουν σε 26 ώρες ?
τυχερά που έπεσαν στα χέρια σου :D
να τα χαίρεσαι :):)
Πανέμορφα είναι!! Να τα χαίρεσαι!!
Σε ευχαριστώ πολύ !!! Να είσαι καλά! :D:D
ξεχωριστά κ ιδιαίτερα ψαράκια.
δεν φαίνονται για ντροπαλά ή φοβισμένα πάντως.
έχεις κ αρκετά δυνατή ροή ή κάνω λάθος ???
πως τα κατάφερες να φτάσουν σε 26 ώρες ?
τυχερά που έπεσαν στα χέρια σου :D
να τα χαίρεσαι :):)
Γιώργο και εμένα μου αρέσουν πολύ !!! Μόλις τα είδα έκανα ότι μπορούσα να τα αποκτήσω :D:D
Έχω μια αντλία 1000 λίτρα/ώρα
Τυχερή είμαι εγω που τα έχω :D:D
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !!! :D:D
Αρτεμησία..
ο'τι και να πει κανείς για σένα..λίγο είναι. :cool:
Ασχολείσαι με τόσα διαφορετικά ενυδρειακά/λιμνήσια πράγματα και με τόση επιτυχία στο καθένα ξεχωριστά!
Δεν ειναι βέβαια τυχαίο αυτό..είναι επειδή εισαι διαβασμένη και σωστά προετοιμασμένη για το κάθε τι που ξεκινάς.. Και ασφαλώς..ακούραστη!;)
Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι..αν και είμαι σίγουρος γιάυτό!
Δεν σχολιάζω συχνα..αλλά ήθελα να ξέρεις οτι έχεις έναν ..ακόμα θαυμαστή εδώ στα νότια.
Πάντα τέτοια!
Γιάννη δεν σε γνωρίζω , αλλά σε ευχαριστώ πραγματικά !!! Με συγκίνησες !!! :D:D Τα αγαπώ τα ζώα μου :D
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι με ότι κάνεις !! :D
Ασχολούμαι όσο μπορώ , λιγότερο από όσο θα ήθελα ;) για την επιτυχία δεν είμαι και τόσο σίγουρη :smt050
SweepingFish
30-01-19, 12:01
Ασχολούμαι όσο μπορώ , λιγότερο από όσο θα ήθελα ;) για την επιτυχία δεν είμαι και τόσο σίγουρη :smt050
Δηλαδή αν ασχολιόσουν όσο ήθελες τι θα έκανες φαντάζομαι... Για την επιτυχία να είσαι σίγουρη!! :smt020
Αχ !!!! Αν είχα χρόνο :D:D:D:D με έβαλες σε σκέψεις !!! :D
Diskus fan
01-02-19, 02:10
Θα σου πω , εχω 4 ενυδρεία με corydoras τα 2 εχουν άμμο ψιλοκοκκη μπεζ πούδρα τα άλλα 2 εχουν χαλικακι , αυτά που τα εχω στην άμμο δεν τα εχω δει ποτε να σκαλίζουν.....Ίσως μία φορά στον μήνα. Τα άλλα σκάβουν συνέχεια.
Γιατι συμβαίνει αυτο ? Γιατί στην άμμο δεν περνάει τίποτα μέσα στο υπόστρωμα.
Γενικά ενα καθαρό υπόστρωμα είναι ενα καλό υπόστρωμα που δεν θα προκαλέσει προβλήματα 😉
1. Τα δικά μου... την μισή μούρη μέσα στην άμμο την έχουν και την "οργώνουν" πάντως. ;)
2. Να λες τα ζωντανά μου... τα ζώα είναι δίποδα και ανθρωπόμορφα... ΔΥΣΤΥΧΩΣ. :cool:
3. Να τα χαίρεσαι... πάλι με έκανες να "ζηλέψω". :( :D
4. Μοιάζουν αρκετά με τα corydoras schwartzi (τα δικά σου έχουν μαύρο στο πάνω πτερύγιο και τους λείπουν οι "βούλες" από την ουρά)... ή κάνω λάθος; :rolleyes:
1. Τα δικά μου... την μισή μούρη μέσα στην άμμο την έχουν και την "οργώνουν" πάντως. ;) Εσύ έχεις δίσκους , το ρίχνεις το φαγάκι ;) για αυτό σκάβουν :D με τις γαρίδες και τα ξυλοφάγα ...... no interest χαχαχαχαχα
2. Να λες τα ζωντανά μου... τα ζώα είναι δίποδα και ανθρωπόμορφα... ΔΥΣΤΥΧΩΣ. :cool: Έχεις 1000 δίκαια !!!
3. Να τα χαίρεσαι... πάλι με έκανες να "ζηλέψω". :( :D Σε ευχαριστώ Νικόλα μου να είσαι καλά !!!
4. Μοιάζουν αρκετά με τα corydoras schwartzi (τα δικά σου έχουν μαύρο στο πάνω πτερύγιο και τους λείπουν οι "βούλες" από την ουρά)... ή κάνω λάθος; :rolleyes:
τα δικά μου έχουν παράλληλες γραμμές τα schwartzi διακεκομμένες
Τα αρσενικά έχουν ραχιαίο Κατάρτι :D:D
Βάζω λινκ με τις διαφορές
https://www.planetcatfish.com/common/image.php?image_id=9973
https://www.planetcatfish.com/common/image.php?image_id=11311
Diskus fan
02-02-19, 01:57
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την "ανάλυση".- ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.