Επιστροφή στο Forum : Αποθήκευση νερού από α/ο
Καλησπέρα,
γνωρίζει κάποιος αν κρατάω το νερό της α/ο σε δοχείο δημιουργεί κάποιο πρόβλημα? Δηλαδή μην αναπτυχθούν τίποτα παθογονοι οργανισμοί κτλ. Πάντος έχω δει σε κάποια φίλτρα α/ο έχουν δοχείο αποθήκευσης.
Ρωτάω γιατί θέλω να κρατάω λίγο νερό α/ο για την συμπλήρωση από την εξάτμιση που έχω.
Ευχαριστώ!
Για ποσο καιρο θελεις να το κρατας? Λογικα δε θα εχεις καποιο προβλημα - καλυτερα να κλεινει αεροστεγώς και να ειναι αδιαφανες το δοχειο.
έχω δει σε κάποια φίλτρα α/ο έχουν δοχείο αποθήκευσης.Ισχυει ... σε πολλα συστηματα για ποσιμο νερο υπαρχουν δοχεια αποθηκευσης αλλα υποτιθεται οτι δεν μενει πολυ καιρο μεσα το νερο (αφου καταναλωνεται)
ShadowVValker
18-01-19, 00:22
μπορείς να βάλεις ένα μικρό κυκλοφορητή, να μη μένει στάσιμο το νερό. αφού θες για αναπλήρωση φαντάζομαι θες σχετικά μικρή ποσότητα, μπορείς να βάζεις νέο σε κάθε αλλαγή και αυτό που έχεις ήδη να το προσθέτεις στο ενυδρείο.
Όσο το δοχείο είναι καθαρό και βαζεις μονο καθαρό νερό μεσα, δεν θα έχεις πρόβλημα από ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμων γιατι δεν έχουν κατι να καταναλώσουν για να αναπτυχθούν.
Όσο το δοχείο είναι καθαρό και βαζεις μονο καθαρό νερό μεσα, δεν θα έχεις πρόβλημα από ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμων γιατι δεν έχουν κατι να καταναλώσουν για να αναπτυχθούν.κωστη χωρις οξυγόνο η κυκλοφορητη,σ ενα δοχειο ,το νερο αποχλωριονεται????
Τσιόνογλου Σταύρος
18-01-19, 14:19
Παρε 1,2 δοχεια 4λιτρα απο το μαρκετ νερου που εχουν για σιδερωμα και μετα χρησιμοποιησε τα για να γεμιζεις με οσμωση. Προσωπικα αυτο κανω εδω και δεκαετιες και δεν ειχα κανενα προβλημα. Για προετοιμασια νερου για αλλαγες σε βαρελι καλα θα ηταν να υπαρχει καποιος κυκλοφορητης η αεραντλια σε συνδιασμο με θερμοστατη.
Καλησπέρα,
ναι μικρή ποσότητα θέλω ~4lt, απλά αντί να συμπληρώνω με απιονισμένο του super market θέλω να έχω το δοχείο με νερό από α/ο και να συμπληρώνω μέσα στην εβδομάδα όσο εξατμίζεται, δηλαδή να το κρατάω για 1 εβδομάδα και σε καποιες περιπτώσεις (διακοπές) για 2. Όλο αυτό γιατι δεν έχω κάπου σταθερή την α/ο οπότε για να αποφεύγω το βάλε-βγάλε.
Ευχαριστώ
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.