Επιστροφή στο Forum : Καφέ σημάδια πάνω στα φυτά
Εδώ και μία εβδομάδα έχω βάλει φυτά στη δεξαμενή μου. Μετά από κανά δυό μέρες όμως, άρχισαν να εμφανίζουν αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες που επισυνάπτω τι μπορεί να είναι;
Στοιχεία Δεξαμενής
pH: 7.6
KH: 6
GH: 9
NO2: 0
NO3: 6
NH3 / NH4: 0
Θερμοκρασία: 27 βαθμοί
Φωτισμός: 1 λάμπα φθορίου Arcadia Fresh Water Lamp 18W + 1 λάμπα φθορίου Philips Daylight (κιτρινωπή).
Παροχή CO2: όχι, αλλά θα μπεί σύντομα.
Λίπανση: Aquarium Plant Fertilizer Root Tabs plus Iron της Aquarium Pharmaceuticals από τις οποίες έχω βάλει μισή ταμπλέτα σε κάθε φυτό. Οι συγκεκριμένες ταμπλέτες περιέχουν: K2O - 3%, Mg - 1%, S - 3%, Fe - 15%.
για δεσ εδω
http://www.greekaquarist.com/plantdiseasegr.html
Έχω κοιτάξει, αλλά ως αρχάριος δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ασέ που πολλές από τις αιτιές τις αποκλείω γιατί νομίζω πως δεν ισχ'υουν στο δικό μου ενυδρείο.
Ευχαριστώ πάντως και καλή χρονιά!
Αν το τρίψεις με το χέρι φεύγει?
Μοιάζει με καφέ άλγη.
Αν το τρίψω με το χέρι στην πλάτη του ενυδρείου φεύγει, αλλά στα φυτά τι κάνω;
ειναι καφε αλγη.
εχεισ προβλημα με τον φωτισμο σου.αν οπωσ λεσ δεν βλεπεισ τετοιο προβλημα,θα σου προτεινα να αντικαταστησεισ τισ ηδη υπαρχουσεσ λαμπεσ σου(ισωσ εχουν χασει την αποδοση τουσ).
αν και απο την φωτο διακρινεται(συμφωνα με την δικη μου οραση) και κιτρινισμα των φυλων.
και πάρε και κανένα SAE ή pleco, είναι λιχουδιά αυτή η άλγη γι'αυτούς, θα σου το κάνουνε λαμπίκο! τίποτα άλλες άλγες μη βγάλεις μαύρες τριχοειδείς...!
εχεισ προβλημα με τον φωτισμο σου.αν οπωσ λεσ δεν βλεπεισ τετοιο προβλημα,θα σου προτεινα να αντικαταστησεισ τισ ηδη υπαρχουσεσ λαμπεσ σου(ισωσ εχουν χασει την αποδοση τουσ). Πως έχεις συμπεράνει ότι φταίει ο φωτισμός που έχει στο ενυδρείο;
Θα ήταν μεγάλο λάθος να άλλαζε τις υπάρχουσες λάμπες... ειδικά αν τις άλλαζε όλες μαζί (δεν βλέπω διευκρίνιση πως να γίνει η αντικατάσταση των λαμπτήρων). Το αναφέρω αυτό γιατί θέλει ιδιαίτερη προσοχή η συμβουλή (και ο τρόπος) που δίνουμε.
Προς Liolios:
Πες μας πόσο καιρό είναι στημένο και λειτουργεί το ενυδρείο σου.
Παιδιά το ενυδρείο δουλεύει εδώ και περίπου 1 1/2 μήνα και μέχρι στιγμής όλα τα στοιχεία δείχνουν καλά, πέρα από το CO2 που είναι ανεπαρκές αλλά όπως είπα θα βάλω σύντομα. Τελικά είναι καφέ άλγη και σήμερα αγόρασα 4 ΟΤΤΟ και από το πρωί που τους έβαλα στη δεξαμενή έχουν αρχίσει φουλ δουλειά!
Παρεπιπτόντως τα φυτά δεν είναι κίτρινα, φταίει η κιτρινωπή λάμπα φθορισμού που φαίνονται έτσι στη φωτό.
Θα ήταν μεγάλο λάθος να άλλαζε τις υπάρχουσες λάμπες... ειδικά αν τις άλλαζε όλες μαζί (δεν βλέπω διευκρίνιση πως να γίνει η αντικατάσταση των λαμπτήρων). Το αναφέρω αυτό γιατί θέλει ιδιαίτερη προσοχή η συμβουλή (και ο τρόπος) που δίνουμε.
Μπορείς να μου δώσεις μερικές πληροφορίες για το πως αλλάζουμε τις λάμπες φθορισμού στο ενυδρείο. Το ρωτάω για όταν θα έρθει η ώρα (μιας και αναφέρθηκε το θέμα). Ευχαριστώ!
οι λαμπες αλλαζονται σταδιακα μετα απο περιπου 6μηνο λειτουργιας τους.....δεν εχει τοση σημασια ποια θα βγαλεις πρωτα,οσο να μην βιαστεις να τις αλλαξεις και τις 2 γρηγορα....γιατι θα μεινεις με αλγες που θα εχουν κατι λιγοστα φυτα σου πανω...!!!!:smt043 προσοχη ,επισης αν προσθεσεις -αλλαξεις ανακλαστηρες...μια απο τα ιδια..........
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.