Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αυγα αρτεμιας ?

deMetrIs
31-12-05, 16:27
Επιτελους βρηκα αυγα αρτέμιας!!!!
αλλα εχω μια απορια.... κανονικα τα αυγα δεν ειναι αποξηραμενα ? αυτ που πηρα ειναι μεσα σε ενα υγρο αλλα γραφει οτι ειναι και αυτες κυστες απο αρτεμια.... τα εχει παρει κανενας απο εσας ? Θελουν την ιδια διαδικασια εκκολαψεις οπως τα αποξηραμενα ?

Giorgos
03-01-06, 01:54
Προσωπικά δεν έχω ξαναακούσει για κύστες αρτέμιας συσκευασμένες σε πακέτο με υγρο. Οδηγίες εκκόλαψης δεν έχει;
Αν θέλεις, πες μας ποιας εταιρείας είναι και το όνομα του προϊόντος μήπως κάποιο μέλος το χρησιμοποιεί.

deMetrIs
03-01-06, 08:21
εταιρεια:AQUA MEDIE
προιον:Life A
Kαποιες συγγεκριμενες οδηγειες...οχι δεν δινει αλλα γράφει αυτο :
life A contains approx.4 milion decapsulated artemia cysts which can be hatched in the same way as encapsulated cysts.

Καμια ιδεα για το προιον ?

Giorgos
03-01-06, 12:39
Αυτό τα λέει όλα:
decapsulated artemia cysts which can be hatched in the same way as encapsulated cysts.

Με άλλα λόγια, χρειάζεται να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία εκκόλαψης με αυτή των αποξηραμένων αυγών. Απλά τα αυγά στη συσκευασία που έχεις είναι αποφλοιωμένα.

deMetrIs
03-01-06, 14:37
ευχαριστώ για την απαντηση αλλα πως γινετε να ειναι αποφλοιωμένα?

Tolis
03-01-06, 23:23
Με εμβυθιση τους σε χλωριουχο διαλυμα για συγκεκριμενο χρονο.

Maverick
05-01-06, 15:54
Oι αποκελυφωμένες είναι καλύτερες διότι δε χρειαζεται να προσέχεις να μην πέσουν στο ενυδρείο αυτές που δεν έχουν εκκολαφθεί. Στις κανονικές (ξηρές), το εξωτερικό κέλυφος είναι άπεπτο από τα ψάρια και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα (ακόμα και θάνατο) αν καταναλωθεί από τα μικρά. Στις αποκελυφωμένες, λείπει το εξωτερικό σκληρό κέλυφος (υπάρχει μόνο ένα εσωτερικό διαφανές) και μπορείς να τις ταΐζεις και χωρίς να τις εκκολάπτεις πρώτα (σε ενήλικα ψάρια, γιατί τα μικρά μάλλον δε θα τις τρώνε αν δεν κουνιούνται...) ;-) Βέβαια πρέπει πάντα να τις ξεπλένεις με λίγο νερό από το ενυδρείο πριν τις ριξεις μέσα γιατί, το υγρό που τις συντηρούν είναι μεγάλης αλατότητας.
Το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι ότι δεν διατηρούνται πολύ καιρό όπως οι κανονικές...

deMetrIs
05-01-06, 16:00
τωρα να χαρω ?:D
ξερεις ποσο καιρο αντέχουν αυτές ?

Maverick
05-01-06, 16:06
Αυτές που φτιάχνω εγώ, ξέρω ότι κρατάνε περίπου 1-1.5 μήνα στο ψυγείο, από κει και πέρα αρχίζουν να πέφτουν τα ποσοστά εκκόλαψης... Βέβαια συνεχίζω να την ταϊζω σε μορφή κύστεων και μετά από ένα μήνα... Τώρα για τις δικές σου δεν ξέρω να σου πω σίγουρα, δεν γράφει τίποτα πάνω η συσκευασία (ημερομηνία λήξης ίσως)?

deMetrIs
05-01-06, 16:08
Αντέχει πολυ 1 χρονο η ημερωμηνια ληξης γραφει -07/07

Maverick
05-01-06, 16:11
Ίσως όμως αυτό να ισχύει για την κλειστή συσκευασία... Δέν ξέρω... Πάντως θα το καταλάβεις όταν αρχίσουν να χαλάνε, γιατί θα αρχίσουν να εκκολάπτονται όλο και λιγότερόι ναύπλιοι...

deMetrIs
05-01-06, 16:13
Λες να την βάλω στο ψηγειο ?
πρεπει ?

Maverick
05-01-06, 16:17
Εγώ εκεί τις φυλάω,τώρα τι να σου πω... Αν δεν το γράφει πάνω η συσκευασία μπορεί και να μη χρειάζεται...

deMetrIs
05-01-06, 16:20
μμμ δεν λεει τιποτα ... αλλα δεν νομιζω να πρεπει γιατη και στο pet shop σε ενα ραφι το ειχανε...