Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Κάτι πράσινο πάνω στο χαλίκι


plekkas
18-10-18, 18:41
Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου έχουν αρχίσει και εμφανίζονται κάτι πράσινες σαν μπάλες πάνω στο χαλίκι. Τις τραβάω στις αλλαγές νερού αλλά τώρα που έχω μια εβδομάδα να τις τραβήξω νομίζω ότι άρχισαν να εμφανίζονται αρκετές. Είναι κάτι το πολύ ανησυχιτικό??

SweepingFish
18-10-18, 18:53
Καλησπέρα!

Και εγω εχω κατι τετοιο... Υποθετω πως ειναι απο τα φυτα δεν μου εχει δημιούργησει καποιο προβλημα.

Tanganyiκας
18-10-18, 19:29
Μάλλον κυανοβακτήριο είναι! Βάλε καμιά πιο καθαρή φωτογραφία.

plekkas
19-10-18, 19:12
Εδώ νομίζω φαίνεται πιο καθαρά, έβγαλα προσεκτικά και ένα κομμάτι μήπως φανεί καλύτερα έξω αλλά δεν νομίζω ότι βοηθάει πολύ!!! Επίσης βρήκα και δύο λαθρεπιβάτες αλλά δεν ξέρω τι είναι, αν μπορείτε να βοηθήσετε και σε αυτό!!!

Κλεόβουλος
19-10-18, 19:25
Κι εμένα για κυανό μου φαίνεται http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816
Το δεξιά σαλιγκαράκι μάλλον ramshorn. το άλλο για nerite μου κάνει :confused:

plekkas
19-10-18, 21:31
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Λέω να ξεκινήσω με συσκότιση για αρχή και αν δεν φύγει να πάω σε πιο δραστικά μέτρα. Η συσκότιση όμως δεν θα επιρρεασει τα φυτά και τα ψάρια (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=101350 εδώ είναι μια παρούσιαση του ενυδρείου σχετικά με τα φυτά και τα ψάρια που έχω) Επίσης διάβασα σε σχετικό post ότι τα Neritina natalensis το τρώνε και είχα σκοπό έτσι και αλλιώς να βάλω. Θα βοηθήσουν πιστεύετε??

Tanganyiκας
20-10-18, 10:57
Συσκότιση και καλή κυκλοφορία, να χτυπάει εκεί που υπάρχει το κυανοβακτήριο! Με τα σαλιγκάρια μην περιμένεις τρελά αποτελέσματα.

plekkas
24-10-18, 23:07
3,5 μέρες συσκότιση και το φίλτρο να χτυπάει σχεδόν πάνω του και εξαφανίστηκε!!! Έκανα και μια καλή σκούπα και αλλαγή νερού και ελπίζω να μην ξαναεμφανιστεί σύντομα!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!

Tanganyiκας
25-10-18, 13:57
3,5 μέρες συσκότιση και το φίλτρο να χτυπάει σχεδόν πάνω του και εξαφανίστηκε!!! Έκανα και μια καλή σκούπα και αλλαγή νερού και ελπίζω να μην ξαναεμφανιστεί σύντομα!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!

:smt023.......μια χαρά, παρακολούθησε το να δεις αν τυχόν αρχίσει να ξανά φαίνεται!