Επιστροφή στο Forum : Φωτισμοσ Σε Ενυδρειου Του Carrefure
Εχω το ενυδρειο του carrefure και θελω να βαλω αλλη μια λάμπα.
Το ενυδρειο εχει διαφορα ζωοτοκα, καποια νεον, glass fish, cory, gibiseps και δυο σαλιγκαρια, μπολικο κερατοφυλλο, ανουμπια, java moss, riccia (σε μερικες ωρες θα μπει), και αλλο ενα φυτο με κοκκινωπα φυλλα που δεν ξερω τι ειναι.
Υποστρωμα δεν εχω, λιπασματα δεν ριχνω.
Η ανουμπια εχει αρχισει να κατσαρωνει τα φυλλα της, να ανοιγουν τρυπουλες, και να γεμιζουν τα φυλλα με μικρες μαυρες τριχουλες.
Τι λάμπα να βάλω και τι χρειάζομαι να αγοράσω για να κάνω την πατέντα?
Η λάμπα που φοράει τώρα ειναι η F25/30/133 SYLVANIA.
Mπορεις να προσθέσεις εύκολα αλλη μια λάμπα
Επέλεξε καποια για τα φυτα όπως η Sylvania grolux
Και απο "hardware" τι θα χρειαστω?
Ενα ηλεκτρολομαγαζο απεναντι απο το γραφειο μου, με συμβουλεψε να χρησιμοποιησω ξεχωριστο ballast.
Ειναι καλυτερα?
Στο δικό μου αντικατέστησα το ballast με ηλεκτρονικό που υποστηρίζει 2 λάμπες. Κοστίζει περισσότερα αλλά αποδίδει καλύτερα, ζεσταίνει λιγότερο, έχει σαφέστερη συνδεσμολογία (για τους μη ειδικούς όπως του λόγου μου).
Αν χρησιμοποιήσεις δύο ξεχωριστά ballast θα έχει το πλεονέκτημα ότι θα μπορείς να ανοίγεις/κλείνεις τις λάμπες ανεξάρτητα.
Αυτό που δεν έχω βρεί ακόμα είναι βύσματα (ντουί, υποδοχείς) για την λάμπα, ίδια με αυτά του ενυδρείου, οπότε έγινε πατέντα με κάποια παρόμοια. Αν βρείς κάτι σχετικό, πές μας.
Το πλαστικο τζαμι που εχει κοβει παρα πολυ φως συν οτι οι λαμπες που παιρνει ειναι 75 εκατοστα με μηκος ενυδρειου 1 μετρο..αυτο εχει σαν αποτελεσμα οι ακρες να μην φωτιζονται.....:(
Αν πιανουν τα χερι σου ξηλωσετο τελειως και βαλε λαμπες 90 εκατοστων...
και τους μετασχηματιστες βαλτους σε καθε περιπτωση εξω απο το καπακι ειδαλλωςι το καλοκαιρει θα κανεις ψαροσουπα απο το βρασιμο του νερου :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
και ρίξε και κάνα λίπασμα πριν σαπίσει κανένα φυτό. θα δεις μεγάλη διαφορά.¶, και κανένα DIY CO2..
και ρίξε και κάνα λίπασμα πριν σαπίσει κανένα φυτό. θα δεις μεγάλη διαφορά.¶, και κανένα DIY CO2..
Πιο συγκεκριμένα?
υπάρχουν πολλά στο εμπόριο απο tetra, sera κ.ά. σε υγρή μορφή αλλά και σε ταμπλέτες, κάνε μια έρευνα.
Σημερα πηγα και εκανα τα Χριστουγεννιατικα Ψωνια μου! :)
Sera Florena + Sera Flore Plus
Eheim 2213 κομπλέ με βανάκια, καλαθάκι.
Εβαλα με την σειρά όπως μπαίνει το νερό...
2 σφουγγαρια μπλε (χοντρο σφουγγαρι)
Hagen Fluval Biomax
1 σφουγγαρι μπλε (χοντρο σφουγγάρι)
1 σφουγγαρι ασπρο (υαλομβαβακας)
1 σφουγγαρι μαυρο (ανθρακας)
Μια λάμπα Arcadia Tropical Plant (αντικατεστησα την υπαρχουσα.Συντομα θα μπεί και εγκατάσταση για δεύτερη λάμπα)
Επίσης αγόρασα ...
1 Fougere De Borneo
1 Acorus Cramineus
Τοποθέτησα πάνω σε 3 πέτρες την Riccia που μου χάρισε η φίλη Μαριλένα.
Το τελικο αποτέλεσμα ειναι αψογο!
Ο συνδιασμός λάμπας και Eheim , εκανε το νερο κρυσταλλο μέσα σε μία ωρίτσα. Τα χρώματα των ψαριών είναι απίστευτα!
Αλλο ενυδρειο ρε παιδί μου!
Ειμαι ενθουσιασμένος!!!
Καλή Χρονιά Να έχουμε! :)
Υ.γ Το Eheim δεν επρεπε να εχει μέσα στην συσκευασία κάποια "γωνια" ετσι ώστε να μην κινδυνευει να τσακίσει το λάστιχο όπως μπαίνει στο ενυδρείο?
Εχει μια γωνίτσα αλλα δεν βλέπω να χωράει μέσα το λάστιχο.
Zεστανε καλυτερα λιγο λαδι να τηγανισεις κανενα γαυρο......
Το φιλτρο εχει μεσα γωνια , ειναι ενα ανοιχτο πρασινο κομματι στο οποιο περνας το λαστιχο μεσα και κανει γωνια..... Οχι το μικρο μασιφ γωνιακι..... Ειναι σιγουρα μεσα, δες το κουτι.....
Zεστανε καλυτερα λιγο λαδι να τηγανισεις κανενα γαυρο......
Το φιλτρο εχει μεσα γωνια , ειναι ενα ανοιχτο πρασινο κομματι στο οποιο περνας το λαστιχο μεσα και κανει γωνια..... Οχι το μικρο μασιφ γωνιακι..... Ειναι σιγουρα μεσα, δες το κουτι.....
Το εχω αυτο, αλλα αυτο μειωνει την διατομη του λάστιχου κατα πολυ! Ειναι λογικο? Δεν θα πέσει η ροή? (αν και ισως να μην με χαλαγε, γιατι γινεται λιγο πανικος μεσα στο ενυδρειο)
Για να τη βαζει η eheim κατι ξέρει.. Και δεν μειωνεται η ροή.. αυξανεται η πίεση και η ταχυτητα στο συγκεκριμένο σημείο. Οι απώλειες ειναι μικρές.
λιγο ασχετο σαν καινουργιος αλλα θελω help βλεπω κατι σαν καπνο/ η λεπτη σκονη/θολουρα,εβαλα και δευτερο φιλτρο βοηθειας και τιποτα τι ειναι΄?:confused:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.