PDA

Επιστροφή στο Forum : Ηλικίες Ψαριών

dalex
29-12-05, 01:45
Παιδιά σκέφτηκα να ανοίξω ένα θέμα για τις ηλικίες των ψαριών.
Επειδή θα ήθελα να μάθω μέχρι πόσα χρόνια μπορούν να ζήσουν τα ψάρια που έχω στο ενυδρείο μου και για τα περισσότερα είδη δεν βρήκα από κάπου την πληροφορία αυτή θα ήθελα να με βοηθήσετε εσείς.
Τα ψάρια που έχω και με ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή είναι : αρλεκίνοι-ροδόστομα-Ancistrus-Cory Albino-Kryptopterus minor.

Ακόμα νομίζω θα ήταν ωραίο να γράψει ο καθένας πιο είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία ψάρι από κάθε είδος που έχει στο ενυδρείο του. Έτσι θα μπορεί ο καθένας να ξέρει μέχρι πόσα χρόνια θα μπορούν να του κάνουν παρέα τα ψαράκια του αν βέβαια δεν συμβεί κάτι απρόβλεπτο ώστε να τα χάσει πιο νωρίς.

Ελπίζω το συγκεκριμένο θέμα να έχει ενδιαφέρων και για άλλους και ευχαριστώ από πριν όσους απαντήσουν.

Εγώ στο ενυδρείο μου έχω :

Αρλεκινους = 2 χρονια και 2 μηνες
Ancistrus = 2 χρονια και 1 μηνα
Ροδοστομα = 1 χρονο και 9 μηνες
Kryptopterus minor = 1 χρονο και 9 μηνες
Cory Albino = 3 μηνες.

dalex
03-01-06, 02:45
Τι έγινε ρε παιδιά δεν γνωρίζει κανείς πόσο μπορούν να ζήσουν τα ψαράκια μου :
αρλεκίνοι-ροδόστομα-Ancistrus-Cory Albino-Kryptopterus minor

cbr929
03-01-06, 02:53
Μερικές φορές αναφέρεται διάρκεια ζωής για διάφορα είδη στο www.fishprofiles.com

Giorgos
03-01-06, 03:39
http://freshaquarium.about.com/cs/beginnerinfo/a/lifespan.htm

dalex
04-01-06, 00:32
Παιδιά ένα πρόβλημα είναι ότι δε ξέρω αγγλικά.
Όμως και έτσι έχω ήδη ψάξει και στις δυο σελίδες και δεν έχω καταφέρει να βρω απάντηση (εκτός από τους αρλεκίνους). Γενικά έχω δει ότι στο 90% των ψαριών δεν αναφέρουν τέτοιο στοιχείο και για αυτό νόμιζα ότι θα ενδιέφερε και άλλους.
Γιώργο (ή όποιος άλλος ξέρει) θα με εξυπηρετούσες πολύ αν έστω δίπλα σε κάθε όνομα έγραφες ένα νούμερο σε χρόνια γιατί χωρίς αγγλικά είναι πολύ δύσκολο να βρω μόνος μου αυτό που ψάχνω.
Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας.

george
04-01-06, 00:34
Και να μην ξερεις αγγλικα ....τα νουμερα ειναι νουμερα.

Giorgos
04-01-06, 04:04
Αρλεκίνοι - 6 χρόνια
Ροδόστομοι - 5 χρόνια
Kryptopterus minor - 8 χρόνια
Albino Cory - 5 χρόνια
Ancistrus - περίπου 10 χρόνια

Τα παραπάνω είναι πληροφορίες που βρήκα από αξιόπιστες ιστοσελίδες.

dalex
05-01-06, 01:18
Γιώργο ευχαριστώ γιατί μπορεί τους αριθμούς να μπορώ να τους διαβάσω όμως για να φτάσεις στη κατάλληλη σελίδα που να έχει την πληροφορία που ψάχνεις αν δεν ξέρεις αγγλικά δεν είναι ότι πιο εύκολο. Τουλάχιστον για μένα. Μπορεί βέβαια να φταίει και ο δείκτης νοημοσύνης μου και για άλλους να είναι πιο εύκολο. Νομίζω λοιπόν πως αν κάποιος ξέρει μια πληροφορία που άλλος ρωτάει μπορεί απλά να την δίνει, για ένα θέμα μάλιστα που δεν νομίζω να έχει αναφερθεί πάλι κάπου αλλού εδώ μέσα.

george
05-01-06, 09:59
Κανοντας κλικ στο λινκ που εβαλε ο Γιωργος ανοιγει αυτοματα η σελιδα και στο μεσον περιπου υπαρχει η λιστα με τις ηλικιες.
Αυτο που ειπα δεν ειχε σαν σκοπο να σε μειωσει για αυτο μην το παιρνεις προσωπικα.

Εξαλλου η απορια σου για τις ηλικιες ηταν ευστοχη και νομιζω δεν ξανασυζητηθηκε ποτε ξανα το θεμα στο GAB.

Kostas G.
05-01-06, 10:42
Τα περισσοτερα Corydoras μπορουν να ξεπερασουν τα 20 χρονια σε ηλικια κατω απο καλες συνθηκες.Οσο για τους Ancistrus, ζουν γυρω στα 10-15 χρονια.

Apostolis
05-01-06, 12:53
Τα περισσοτερα Corydoras μπορουν να ξεπερασουν τα 20 χρονια σε ηλικια κατω απο καλες συνθηκες.Οσο για τους Ancistrus, ζουν γυρω στα 10-15 χρονια.

Θέλω και εγώ τέτοια Corydoras!!!+-8 Πού τα βρήκες :confused:

Kostas G.
05-01-06, 13:37
Τα περισσοτερα ειδη Corydoras τοσο ζουν σε καλες συνθηκες.Αν θες παραδειγμα κοινου ειδους που τα φτανει με ευκολια βλεπε C. aenaus.