PDA

Επιστροφή στο Forum : Αυτόματες αλλαγές νερού...


filoxenos
28-12-05, 23:47
Εχω ξεκινήσει ήδη τα σχέδια για την κατασκευή ενός μεγάλου (για τα "μέτρα" μου...) ενυδρείου, της τάξεως των 350-400 λίτρων, για το σαλόνι (θα χρειαστεί βέβαια να το μετακομίσω όλο, αλλά αφού πήρα το ok, το μόνο που μένει είναι να βρω το χρήμα...!)
Σκέφτομαι λοιπόν, επειδή εκεί υπάρχουν χαλιά, ξύλινα πατώματα, έπιπλα κλπ, να προσπαθήσω να εφαρμόσω κάποιο σύστημα αυτόματων αλλαγών νερού (εννοώ με κάποιο πίνακα ελέγχου, με μόνιμη σύνδεση με την παροχή νερού και την αποχέτευση). Φυσικά, πρέπει να μεσολαβεί πριν, ένα δοχείο όπου θα γίνεται η ανάμιξη αντιχλώριου και όποιων άλλων χημικών, ανάδευση, σταθεροποίηση θερμοκρασίας και μετά είσοδος με χαμηλή ροή στο ενυδρείο.
Χοντρικά, το έχω στο μυαλό μου και θα με βοηθήσει πολύ ο αδελφός μου (που είναι σχετικά σχετικός...).
Η ερώτηση είναι:
Εχει κάνει κάποιος άλλος κάτι ανάλογο, που να παρουσιάζεται με τεχνικές λεπτομέρειες, σκίτσα, φωτό κλπ ή να προχωρήσω "κουτουρού" ...? :confused: ;)

george
29-12-05, 00:08
http://article.discusnews.com/cat-02/waterchange-auto.shtml
http://www.cichlid-forum.com/articles/diy_auto_water_changes.php
http://www.cichlid-forum.com/articles/auto_water_changer.php

mikenuke
29-12-05, 00:21
πολυ καλη υλοποιηση ειναι και αυτη του φιλου μας του Πανου, aka thediscusman, που την εχω ζησει και απο κοντα.
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/allagi_nerou.htm
ο εγκεφαλος ειναι η συσκευη αυτοματου ποτισματος.

filoxenos
29-12-05, 00:41
Καλό φαίνεται (http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/allagi_nerou.htm), αλλά φοβάμαι ότι το κόστος πρέπει να είναι δυσανάλογο με την... τσέπη μου (!). Μάλλον θα προσπαθήσω να κάνω κάτι άλλο πιο απλό και αν τα καταφέρω, θα το "κατεβάσω" κι εδώ...

mikenuke
29-12-05, 00:47
μπα οχι το μονο ακριβο ειναι η αντιστροφη οσμωση που ειναι προαιρετικη, εκτος και αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι σε απαλασει απο την μιξη με αντιχλωριο που δεν χρειαζεται.

lasal
29-12-05, 02:22
Καλό φαίνεται (http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/allagi_nerou.htm) (http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/allagi_nerou.htm%29), αλλά φοβάμαι ότι το κόστος πρέπει να είναι δυσανάλογο με την... τσέπη μου (!). Μάλλον θα προσπαθήσω να κάνω κάτι άλλο πιο απλό και αν τα καταφέρω, θα το "κατεβάσω" κι εδώ...
Σίγουρα αυτό πρέπει να κάνεις αν υπολογίζεις την τσέπη σου.