Επιστροφή στο Forum : Αναγνωρηση γενους Ramirazi
Ακομα ενας για αναγνωρηση γενους Ραμιραζι :smt017
Μου φαινονται για θυλικα παντως...
Με την ευκαιρια το κοκκινο φυτο στην φωτο 1 ξερει κανεις ποιο ειναι?:smt087
Το φυτό είναι Ludwigia Repens.
Τα Ramirezi και εμένα μου φαίνονται για θυλικά αν και μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό.
Το ένα ειναι σίγουρα αρσενικό το δευτερο δεν ξεχωρίζει
Δες την διαφορά αρσενικό με θηλυκό
Το πάνω στην φωτογραφία ειναι αρσενικό και το κάτω θηλυκό
http://www.cichlid-forum.com/articles/m_ramirezi.php
ΥΓ.
Και το φυτό ειναι Alternanthera reineckii
Δες εδώ
http://www.tropica.com/productcard_1_popup.asp?id=023B&mode=close
Στην πρώτη φωτό, το κάτω είναι αρσενικό, το επάνω με κάποια επιφύλαξη είναι θυλικό.
Το φυτό είναι Ludwigia Repens.
Σορρυ που διαφωνώ όμως η ludwigia εχει ποιο στρογγυλά φυλλα ;)
http://www.tropica.com/productcard_1_popup.asp?id=033D&mode=close
Συμφωνώ με τον Lasal καί στα δύο... ;-)
Ευχαριστω για τις απαντησεις :p Τα Rams τα αγορασα σαν θυλικα.Συνολο αυτη τη στιγμη ειναι 4 σε ενα ενυδρειο 120 ltr species tank. Αλλα πεφτει τρελο κυνηγη μεχρι τωρα. Θα δειξει, μιας και τα "θυληκα" ειναι καπως μικρα ακομα (ετσι πιστευω δηλαδη:smt017 )και δεν εχουν αναπτυξει πληρως χρωματα
Για αρχή θα ήθελα να διορθώσω το "γένος Ramirezi". Η ονομασία ramirezi δεν πρόκειται για γένος αλλά για είδος. Το γένος που ανήκει το συγκεκριμένο ψάρι είναι το Microgeophagus.
Τώρα πάμε στις φωτογραφίες.
Στην πρώτη, το ψάρι που βρίσκεται από κάτω είναι 99% αρσενικό και μάλιστα longfin ή veiltail. Το άλλο ψάρι δείχνει να είναι θηλυκό αν και δεν φαίνεται καλά λόγω της γωνίας που έχει φωτογραφηθεί.
Στην δεύτερη φωτογραφία, πρόκειται για αρσενικό.
Στην τρίτη, φαίνεται ότι η φωτογραφία έχει βγει με μεγάλη γωνία προκαλώντας έτσι έντονη παραμόρφωση στα ψάρια.
Επίσης, τα ψάρια δεν έχουν εμφανίσει ακόμα τα χρώματά τους (φαίνεται ότι μπήκαν πρόσφατα στο ενυδρείο).
Θα σου έλεγα να έβγαζες κι άλλες φωτογραφίες (τα ψάρια να είναι σε κάθετη θέση - προφίλ δηλαδή) και να τις δημοιεύσεις εδώ για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα.
Δεν πέτυχα τίποτα σωστά :(
Οι καλυτερες που μπορεσα να βγαλω :smt087
Ας ειναι τουλαχιστον το ενα θυλικο.....
ρε γιωργο οταν λεει γενος εννοει το γενος , αρσενικο-θυληκο, οχι το γενικο γενος!!!!!
παρασυρθηκες...κι εγω απο σποντα το αντιληφθηκα!
Ακριβος :p . Ισως να μην το εθεσα σωστα
ρε γιωργο οταν λεει γενος εννοει το γενος , αρσενικο-θυληκο, οχι το γενικο γενος!!!!! Ναι, όντως. Τώρα που το ξαναβλέπω.....
Όσον αφορά τις φωτογραφίες, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση 100%.
Το ψάρι στις φωτογραφίες #3, 6 και 8 δείχνει να είναι θηλυκό λόγω του ελάχιστου κόκκινου χρώματος που δείχνει στην κοιλιακή χώρα.
Ενώ το ψάρι στις φωτογραφίες #1, 4 και 7 φαίνεται να είναι αρσενικό λόγω του σχήματος του αναπαραγωγικού του οργάνου που φαίνεται με πολύ προσεκτική παρατήρηση.
Στην φωτογραφία #5, αριστερά είναι το ψάρι που κατά πάσα πιθανότητα είναι αρσενικό και δεξιά η θηλυκιά.
Σε κάθε περίπτωση θα σου έλεγα να τους δώσεις λίγο χρόνο να συνηθίσουν το ενυδρείο, να τους αφήσεις να πάρουν τα κανονικά τους έντονα χρώματα και να μας ξαναεπισυνάψεις καινούριες φωτογραφίες.
Εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα Ramirezi.
http://www.aquahobby.com/board/viewtopic.php?t=26740&postdays=0&postorder=asc&start=10
Με βάση το άρθρο το ψάρι στις φωτογραφίες 1 και 7 όπως και το ψάρι πάνω αριστερά στην φωτογραφία 5 είναι θυλικά.
4, 8 και το ψάρι κάτω δεξιά στην φωτογραφία 5 είναι αρσενικά.
Καταρχάς sllo, Καλωσόρισες!
Θα διαφωνίσω μαζί σου (αφού έχω ήδη απαντήσει κατά την άποψή μου στην αρχική ερώτηση - αλλά πάντα εν αναμονεί πιο καθαρών φωτογραφιών).
Το ψάρι που θεωρείς αρσενικό -προφανώς λόγω των μακρύτερων ραχιαίων και εδρικών πτερυγίων- δεν είναι το κοινό Microgeophagus ramirezi αλλά η ποικιλία γνωστή ως Long-finned ram (μακρυπτέρυγο). Αυτό σημαίνει ότι η αναγνώριση βάσει του μήκους των πτερυγιών -με τον τρόπο που εξηγεί το άρθρο που μας παρέθεσες- δεν ισχύει.
Ξανακοιτάζωντας τις φωτογραφίες, να σας πω ότι δεν είμαι 100% σίγουρος για το φύλο των εικονιζόμενων ψαριών. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δω καλύτερες/καθαρότερες φωτογραφίες για να γίνει σωστή αναγνώριση.
Στις φωτο 3 και 7 νομιζω ειναι εμφανες οτι ειναι θυληκα.. ειναι ορατο το ροζε χρωμα στην κοιλιακη χωρα.. το οποιο ειναι ισως το σημειο αναφορας αναμεσα στα 2 φυλα, για τα αλλα επιφυλασσομαι χωρις να εκφερω γνωμη.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.