Επιστροφή στο Forum : Λαμπες Μetal Halide
Γεια σας. Εχω ενα ενυδρειο 240 λιτρα φυτεμενο.Διοξειδιο απο μπουκαλα,λιπασμα στο υποστρωμα και οχι ακομα υγρο.Το προβλημα μου ειναι οτι μου φαινονται λιγες οι 3 λαμπες τ8 3χ40watt και σκεφτομαι για ΜΗ κρεμαστες.Μπορειτε να με βοηθησετε γιατι δεν ξερω και πολλα πραγματα για αυτες τις λαμπες..Σε τι βατ βγαινουν?να προτιμησω 4000-6000κ?υπαρχουν σε ηλεκτρολογεια? Επισης αν ξερετε κατι αρνητικο εκτος απο τη θερμοκρασια..
Ευχαριστω
Αμα θελεις ΜΗ να προτιμησεις 150 watt.Διαλεξε καποια καμπανα απο ενα μαγαζι με φωτιστικα ή ηλεκτρολογικα και για λαμπα εχεις πολλες επιλογες.Η arcadia βγαζει σε 150w με 5200Κ.H aqua medic βγαζει την aqualine 5500K se 150Watt.Τελος η Sylvania ειναι η πιο φθηνη, απο μαγαζι με ηλεκτρολογικα με 5000Κ και 150 watt.Eγω χρησιμοποιω την aqua medic με πολυ καλα αποτελεσματα.
Ο μονος ενδιασμος που εχω τωρα ειναι για τη ζεστη που βγαζουν.Ειναι πολυ η θερμοκρασια? Για το ενυδρειο θα χρειαστω ανεμιστηρακια?εχει διαφορα και στο δωματιο η θερμοκρασια?
Θα έχεις σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας στο ενυδρείο σου. Υπόψη ότι οι Μ.Η. πρέπει να μπουν περίπου 15 εκατοστά πάνω από το νερό.
Έχεις σκεφτεί τις Τ5? Βγάζουν βέβαια ζέστη αλλά όχι τόσο όσο οι Μ.Η.
Θα έχεις σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας στο ενυδρείο σου. Υπόψη ότι οι Μ.Η. πρέπει να μπουν περίπου 15 εκατοστά πάνω από το νερό.
Έχεις σκεφτεί τις Τ5? Βγάζουν βέβαια ζέστη αλλά όχι τόσο όσο οι Μ.Η.
Το ξερω για την αποσταση.Εχω σκεφτει για Τ5 αλλα επειδη το πλατος(βαθος) του ενυδρειου ειναι 40 τα πραγματα ειναι αρκετα στενα και θα προτημουσα κρεμαστες για να γλιτωσω το να εχω 4 λαμπες..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.