PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια με CO2


fitos100
20-07-18, 18:04
Προ ημερών αγόρασα μια ολοκληρωμένη συσκευή CO2 από ένα παιδί.
5 κιλά μπουκάλα, reculator με δύο μανόμετρα, μικρομετρικη, βελονοειδή, atomic diffuser inline ενωμένο στην έξοδο του φίλτρου, ηλεκροβαλβίδα, και ΡΗ controller. Αφού τα συνέδεσα, άνοιξα δυο στροφές τη βάνα της μπουκάλας και το μανομετρο έδειξε 76 bar. Το άλλο μανομετρο το έβαλα όπως μου είπε αυτός που το είχε στα 3.17 bar.
Το πρόβλημα μου είναι ότι στη μικρομετρική, όπως και να την ρυθμίσω (γυρίζοντας την αριστερά η δεξιά) δεν καταφέρνω με τίποτα να πάρω πάνω από 20 φυσσαλιδες το λεπτό. Εκτός αυτού οι φυσσαλιδες που βγαίνουν δεν είναι ομοιόμορφες. Βγαίνει μια μεγάλη και ακολουθουν δυο πολύ μικρές και μετά πάλι η μεγαλη. Ακούω άλλους να λένε για 60 στο λεπτό. Τι μπορεί να φταίει?

sarpijk
21-07-18, 10:10
Κατι μου λεει οτι φταιει το atomic diffuser. Για δοκιμασε χωρις αυτο. Εαν θες βαλε μερικες φωτογραφίες του εξοπλισμού σου.


Μου κανει εντυπωση που λες οτι ρυθμισες την πιεση εξοδου, τα φτηνα μανομετρα που εχουμε οι περισσότεροι δεν εχουν τέτοιο ρυθμιση. Για αυτο ζητησα φωτογραφία.

fitos100
21-07-18, 15:20
Όταν λέω πίεση εξόδου μάλλον το διατύπωσα λάθος. Εννοούσα την πίεση του 2ου μανόμετρου που δίνει στη μικρομετρική.

Τελικά ανακάλυψα το πρόβλημα. Ήταν το bubble counter. Αφού το έβγαλα και έβαλα το σωληνάκι απ ευθείας στο diffuser, το co2 πήγαινε κανονικά.

Μπορεί τώρα να μου κάποιος πιο bubble counter είναι καλύτερο.. το inline ή αυτός που μπαίνει απ ευθείας στο regulator?

Themis_aqua
21-07-18, 18:01
Επειδη ο inline diffuser απαιτει μεγαλη πιεση για να δουλεψει σωστα,τα απλα πλαστικα bubble counter υπολειτουργουν..ακομη και οι πλαστικες ανεπιστροφες βαλβιδες δεν κανουν...εγω βρηκα διαρροη απο κει..