Επιστροφή στο Forum : Ενίσχυση ροής & φίλτρανσης
Akakios Miskos
17-05-18, 11:35
Καλημέρα!
Έχω το Fluval 305 σε ενυδρείο 200 λίτρων με μικρά κοπαδόψαρα και έναν πλέκο. Προσπαθώ να βελτιώσω λιγάκι την φίλτρανση.
Το φίλτρο διαθέτει (με σειρά):
4 κάθετα λευκά σφουγγάρια του κατασκευαστή (τα οποία τα αντικατέστησα πρόσφατα),
1 καλαθάκι μακαρόνι,
1 καλαθάκι ελαφρόπετρα,
1 καλαθάκι βιολογικό σε κόκους
και τέλος ενυδρειακό βαμβάκι.
1) Τι θα μπορούσα να κάνω για να ενισχύσω λίγο την μηχανική ιδιότητα του φίλτρου.
2) Τι μέγεθος/τύπο κυκλοφορητή μου προτείνετε για μια καλή κυκλοφορία ώστε να μην γεμίζει ακαθαρσίες ο βυθός κάθε 2 με 3 μέρες.
Εχω το 306 σε 180λιτρο (150 καθαρα)
Εβαλα spray bar στην εξοδο του φιλτρου και ενυδρειακο βαμβακι στους δυο απο τους τρεις καδους.
Εχει δημιουργηθει ενα "ρευμα" το οποιο κανει βολτα γυρω γυρω ολο το ενυδρειο δε μενει τιποτα. Κανω καμια σκουπα στο βυθο ανα 2-3 μηνες προληπτικα.
Για να δημιουργηθει αυτο το ρευμα οτι εχω μεσα στο ενυδρειο απο φυτα κλπ δεν ειναι κανενα κολλητα στο τζαμι.
Βαλε ενα τετοιο στην απεναντι μερα απο την εξοδο του φιλτρου. https://misirlis-aquarium.gr/30-eksoplismos/3853-sunsun-wavemaker-jvp-101a-6955974906565.html
Σχετικα ψηλα και να χτυπαει προς το βυθο ετσι ωστε να σπρωχνει σιγα σιγα τα σκουπιδακια στην εισοδο του φιλτρου, αλλα να μη σηκωνει την αμμο.
Καπως ετσι
o proffesor εχει δικιο και επιπροσθετως οσο περισσοτερο βιολογικο υλικο εχουμε τοσο περισσοτερη οξυγονωση απαιτειται!
Akakios Miskos
17-05-18, 20:47
Βαλε ενα τετοιο στην απεναντι μερα απο την εξοδο του φιλτρου.
Σπύρο θέλω να πειραματιστώ λίγο με το spray bar πριν βάλω άλλη μια ηλεκτρική συσκευή αν και νομίζω πως δεν τον γλυτώνω τον κυκλοφορητή..
Εβαλα spray bar στην εξοδο του φιλτρου
Το έβαλες κάτω από την στάθμη να φανταστώ. Τις τρύπες προς τα που τις έβαλες να κοιτάνε?
Η άποψη μου είναι να βγάλεις το ενυδρείακο βαμβάκι γιατί το μόνο που κάνει είναι να μπιυκωνει και να θέλει αλλαημα κάθε εβδομάδα γιατί αλλιώς κόβει τη ροή. Το spraybar θα το έβαζα στην πλάτη να χτυπάει στο μπροστινό τζάμι. Έτσι το νερό διασχιζει τη μικρότερη δυνατή απόσταση και έτσι έχει μεγαλύτερη δύναμη για μέγιστη καλή κυκλοφορία.
Akakios Miskos
17-05-18, 22:49
Η άποψη μου είναι να βγάλεις το ενυδρείακο βαμβάκι γιατί το μόνο που κάνει είναι να μπιυκωνει και να θέλει αλλαημα κάθε εβδομάδα γιατί αλλιώς κόβει τη ροή.
Συμφωνώ....με έχει κουράσει.
91105
Σου ζωγραφισα μια κατοψη του δικου μου ενυδρειου και πως θα παει το νερο αν εχεις το spray bar καθετα.
Εγω το εχω 20-30 μοιρες να κοιταει προς τα πανω με αποτελεσμα να σκαει στο μπροστα τζαμι να κατεβαινει κατω η ροη και να εχω και απο τις δυο κατω μεριες επιστροφη ρευματος προς τα πισω.
Εγω εχω ενυδρειακο βαμβακι στους 2 απο τους 3 καδους και το νερο ειναι κρυσταλλο. Το αλλαζω προληπτικα στον ενα μηνα. Βγαινει σχεδον μαυρο αλλα ροη δε κοβει απο οσο βλεπω. Ψηνομαι να βαλω και στον 3ο καδο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.