Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Συμβατότητα mbuna (lampibo - Melanochromis )

newfish
21-12-05, 18:43
Σε ενός φίλου το ενυδρείο (120 λίτρα με πολλές πέτρες) εδώ και μερικές μέρες τοποθετήσαμε 6 Labidochromis sp. “yellow”.

Θέλει να βάλουμε (μετά τις γιορτές) και μερικά Melanochromis chipokae. (4 μάλλον).

Πιστεύετε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα συνύπαρξης;;;

ΠΕΤΡΟΣ
21-12-05, 20:16
αν και δεν ειμαι μαστερ στο ειδοσ δεν θα υπαρξει προβλημα.αλλα με τελικα μεγεθη Labidochromis sp (10εκ. περιπου) και Melanochromis chipokae(20εκ.) και το ενυδρειο με πολλεσ πετρεσ,αρα δεν ειναι 120λ καθαρα υπαρχει προπλεμ.εκτοσ αν φιλοξενηθουν.

φιλικα πετροσ

Filippos
22-12-05, 09:01
Τα chipokae είναι από τα πιο επιθετικά mbuna. Σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο θα σου σκοτώσουν κυριολεκτικά ψάρια.

Μην τα βάλεις, είναι κρίμα... Χρειάζονται minimum 400-500 λίτρα.

iliovas
22-12-05, 10:23
O Φίλιππος με κάλυψε απόλυτα

Η απάντηση είναι ΟΧΙ μην τα βάλεις

newfish
23-12-05, 12:55
Μπορεί να προστεθεί κάποιο άλλο είδος ψαριού ή είναι αρκετα;;;

GEORGIOS
23-12-05, 13:14
Αν δεν είναι μεγάλα τα labidos νομίζω δεν έχεις πρόβλημα αν υπάρχουν και κρυψώνες. Αν έρθεις από πάνω θα δεις τι άλλο μπορείς να βάλεις πάντα όχι πολύ άγρια mbuna η κανένα synodontis.Εγώ τα έχω με obliquidens labidochromis mbamba kai pseudotropheus acei .Περισσότερο πρόβλημα θα υπάρχει αν έχεις δύο αρσενικά από το ίδιο είδος.

Filippos
23-12-05, 13:42
Τα labidos και τα synodontis δεν έχουν πρόβλημα και μάλιστα κρίνοντας από τη δική μου εμπειρία μπορώ να σου πω ότι ούτε που δίνει σημασία το ένα στο άλλο.

Τα labidos κολυμπούν συνεχώς και τα synodontis είναι μονίμως κρυμμένα στις σπηλιές και σκάνε μύτη μόνο για φαί.

Το πραγματικά κατ'εμέ πρόβλημα με τα synodontis είναι το μέγεθός τους.