PDA

Επιστροφή στο Forum : Γκαντεμια........


sak
21-12-05, 00:36
Χαιρεται φιλοι δισκοφιλοι.Θελω να μοιραστω μαζι σας την σχετικα δυσαρεστη εμπειρια μου με τους 7 δισκους μου για να μου προτεινετε κ καμια λυση μηπως κ δω φως.Εχω εδω και 15 μηνες δισκους στο ενυδρειο μου περιπου 350 lt καθαρο νερο [παρουσιαση στο site του Τσαμη].Απο τους 7 ο ενας δεν μεγαλωνει οποτε απεχει απο τα ερωτικα παιχνιδια.Απο τους αλλους 6 εχουν προκυψει διαφορα ζευγαρια [πανω απο 5].Καθε φορα ομως διαπιστωνα οτι αντι να υπαρχει αρσενικο κ θυληκο δυστυχως γεννουσαν κ τα δυο ψαρια.Τα διαφορα ζευγαρια προεκυπταν καθως τοποθετουσα ανα 2 τους δισκους σε ενα ενυδρειο απο το καρφουρ που αγορασα για αυτο ακριβως το σκοπο.Η τελευταια αποπειρα μου ναυαγησε πριν τρεις μερες οποτε παλι γεννησε ο ενας κ ο αλλος τα εφαγε.Ετσι εχω καταληξει με 5 σιγουρα θυληκους δισκους [τους εχω δει να γεννουν],το μικρο δισκο και εναν που εφαγε τα αυγα στο τελευταιο υποτιθεμενο ζευγαρι χωρις να μετεχει καθολου στο ερωτικο παιχνιδι με το θυληκο.Παρακαλω προτεινετε λυσεις γιατι εδω στην Πατρα οι επιλογες για εμας τους ενυδρειοφιλους ειναι περιορισμενες.Ευχαριστω προκαταβολικα.Υ.Γ.Συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα.

Fonamstel
21-12-05, 00:59
Συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα.
Αν αυτό που έγραψες είναι μακροσκελές... τι να πουν κάποιοι άλλοι...:D:D:D

Εφ' όσον είσαι σίγουρος οτι οι 5 από τους 7 είναι θηλυκοί, έχεις 2 επιλογές...
1. να "προσεύχεσαι" κάποιος από τους άλλους 2 να είναι "αντρακλας"...
2. να ανταλλάξεις τα θηλυκά με αρσενικά ψάρια.

Το πρώτο είναι λίγο.... χμμμ
Οπότε, μου φαίνεται οτι καλό θα είναι να βρείς έστω ενα αρσενικό (που θα πάει, με τέτοιο... χαρέμι όλο και κάποια θα του γυαλίσει...), δεν ξέρω βέβαια αν αυτό είναι εφικτό μια που λες οτι στη Πάτρα οι επιλογές είναι περιορισμένες...
...Κάποιος Πατρινός δισκάς με αγοράκια ακούει? :)

accnt
21-12-05, 09:19
Δυστυχώς είσαι λίγο άτυχος…..Τόσοι δίσκοι και να έχεις 5 θηλυκά…..
Βάλε καμιά αγγελία με φωτό μήπως ενδιαφερθεί κανένας με αρσενικούς για ανταλλαγή. Ίσως αν ερχόσουν σε επαφή με κάποιο μαγαζί εδώ στην Αθήνα για παραγγελία κάποιου αρσενικού?
Τελικά τώρα τελευταία κάτι γίνεται με την έλλειψη των αρσενικών……:D

sak
21-12-05, 15:47
Ειχα βαλει ποστ στις μικρες αγγελιες αλλα δεν υπηρχε μεγαλο ενδιαφερον.Οσο για μαγαζια δεν μπορει να μου εγγυηθει κανεις για το φυλο του δισκου κ θα πρεπει για σιγουρια να τους δω πραγμα δυσκολο αφου δεν ανεβαινω συχνα Αθηνα.Επισης οι δισκοφιλοι εδω στην Πατρα πρεπει να ειναι ελαχιστοι η να μην εχουν ιντερνετ.Παντως ειναι κριμα να πηγαινουν χαμενα τοσα αυγα.Καθε 2-3 μερες γενναει και απο ενας δισκος.Εχω πηξει στο αυγο.

smoof
21-12-05, 17:29
Μια ερωτηση: μηπως δεν γονιμοποιουν τα αυγα? εχεις νερο απο αο?

sak
21-12-05, 19:06
Φιλε smoof δεν εχω νερο απο α.ο. αλλα δε φαινεται να ενοχλουνται τα ψαρια.
Υπολογιζα αν μου προεκυπτε ζευγαρι να το εβαζα στο μικρο ενυδρειο και να φτιαξω εκει το νερο γιατι στο μεγαλο αδυνατω λογω ογκου.Ειναι οικονομικα ασυμφορο.Οσο για τους δισκους τους εχω δει να γεννουν οποτε δεν υπαρχει αμφιβολια.