PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλαγεσ Με Νερο Απο Θαλλασσα


thanasis
20-12-05, 20:32
Γεια σας βρισκομαι σε νησι και εχω ενα ενυδρειο 340λτ (fish only)με δραγανα,οτι ψαρι και να βαλω μου βγαζει odinium.την πυκνοτητα τη εχω 1022(θαλασσα και νερο βρυσης)θερμ 26c εξοπλισμο δυο εξωτερικα φιλτρα 1200lt\h,2κυκλοφορητες, αλλαγες κανω καθε 10 μερες 50λτ γιατι δεν εχω σκιμερ φωτισμοσ 2 λαμπες φθορισμου μπλε και μια ροζ.νιτριτη αμωνια δεν εχω,ph8,4 γιατι εχω συνεχομενες απωλειες;καθε συμβουλη δεκτη,ευχαριστω.:( :( :( :(

accnt
21-12-05, 09:38
Γεια σου Θανάση από τα ωραία Κύθηρα.
Εγώ κατάγομαι από την Νεάπολη Βοιών, απέναντι σου!.
Σχετικά με το θέμα σου, είναι πολλά από αυτά που κάνεις, που είναι λάθος.
Ο φωτισμός δεν είναι σωστός. Δεν μπορεί να μπει λάμπα ροζ (πιθανολογώ για φυτά) σε θαλασσινό ενυδρείο. Χρειάζεσαι το λιγότερο ειδικές λάμπες για θαλασσινό (για να μην πω Τ5).
Χρειάζεσαι οπωσδήποτε σκίμερ και κάρβουνο.
Υποθέτω ότι μιλάμε για τροπικά ψάρια έτσι, και όχι για Μεσογειακά?
Για τις αλλαγές νερού με θαλασσινό νερό, έχουν ειπωθεί πολλά. Τελικά δεν αξίζει τον κόπο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία γιατί το όφελος είναι μικρότερο από την ζημιά που μπορείς να πάθεις.
Γενικότερα όμως πρέπει να ασχοληθείς λίγο περισσότερο και να διαβάσεις αρκετά και εδώ στο Gab (που έχουν γραφτεί πολλά για αυτά τα θέματα), αλλά και στο net.
Ότι άλλο χρειάζεσαι εδώ είμαστε.
Χαιρετώ Γιάννης.

thanasis
21-12-05, 18:26
Γεια σου Γιαννη.ευχαριστω για τις συμβουλες σου.Ηθελα να αναφερω οτι το ενυδρειο το γυρισα σε θαλασσινο 2μηνες περιπου,τη ροζ λαμπα την ειχα. επηρεαζει σε κατι?΄το skimer ειναι τοσο απαραιτητο σε ενα fish only;H λαμπα uv κανει δουλεια?ειμαι ολο ερωτησεις αλλα εχω πελαγωσει με το θαλασσινο. thanks a lot.

accnt
22-12-05, 09:14
Ναι βέβαια επηρεάζει. Η ροζ λάμπα μπορεί να αυξήσει τις άλγες στο ενυδρείο σου και γενικότερα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Άλλαξέ την με μια ακτινική (μπλε) και άλλαξε και την άσπρη με μια marine.
Ανάλογα με τον αριθμό ψαριών που έχεις πρέπει να βάλεις σκίμερ. Αν έχεις πολύ λίγα ψάρια, μπορείς να μη βάλεις αλλά θα χρησιμοποιείς πολύ κάρβουνο. Σε κάθε περίπτωση όμως η χρησιμοποίηση σκίμερ μόνο καλό κάνει.
Η λάμπα UV αν την έχεις βάλε την. Σε γενικές γραμμές θα έχεις αποτελέσματα, αν και έχουν γραφτεί πολλά….

shadow
22-12-05, 11:01
καλημερα φιλε θανασση,
σιγουρα οι λαμπες σου δεν φταινε για τις απωλειες που εχεις.
Το μονο που μπορει να προκαλεσουν σε fish only ειναι αλγη.Απλα παρε καταληλες για θαλλασινο.Αν δεν εχεις φωτοσυνθετικους οργανισμους (πχ ανεμωνες ) δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω απο θεμα εντασης φωτισμου (Τ5).
Ειπες οτι το γυρισες μολις πριν 2 μηνες.
Πως εκανες την αλλαγη απο γλυκο σε θαλλασινο?
Τι υλικα περιεχουν τα φιλτρα σου?Που στηριζεται το βιολογικο και χημικο σου φιλτραρισμα?
Εισαι απολυτα σιγουρος οτι το νερο που κανεις τις αλλαγες ειναι καθαρο?
Οταν βαζεις καινουργια ψαρια κανεις προσαρμογη?
Η αλατοτητα σου ειναι χαμηλα για τροπικο ποσο μαλλον για μεσογειακο.Δεν εχω καταλαβει τι απο τα δυο εχεις.
Το skimmer θα βοηθησει παρα πολυ στην βελτιωση των συνθηκων του βιολογικου φορτιου και περα απο την αγορα μακροπροθεσμα θα σου ειναι πολυ πιο οικονομικο απο τον ανθρακα.Πες μας περισσοτερα για το ενυδρειο σου.
Αυτα

thanasis
23-12-05, 22:16
το ενυδρειο το εχω με τροπικα ψαρια,τα φλιτρα μου ειναι εξωτερικα το ενα με μακαρονι και αστερακι(βιολογικο)και το αλλο με σφουγκαρια και ενα φακελο με ανθρακα.Σε θαλασσινο το γυρισα με τον εξης τροπο(καλα η κακα)?υποστρωμα εβαλα αμμο ψιλη απο μια παραλια λευκη,εχτισα τη δραγανα και το γεμισα με νερο(θαλασσα και γλυκο),το εστρωσα ενα μηνα βαζωντας ενδιαμεσα 2 ψαρακια δικα μας(μεσογειου)βακτηρια vitrivec και τιποτα αλλο.Τωρα για λαμπες εχω παραγγειλει 2 marine kai 1 skimmer 150 γαλονια για λαμπα uv to σκεφτομαι, αυτα για την ωρα.
Γιαννη και shadow thanks.

shadow
24-12-05, 09:28
Καλημερα κ παλι ,
Ρωτα αν υπαρχει η δυνατοτητα σε τι συνθηκες ζουσαν το ψαρια στο shop και κανε προσεχτικη προσαρμογη πριν τα βαλεις μεσα.Βαλε κ λιγο αντιφωσφορο στο χημικο σου.Οσο δεν εχεις το skimmer φροντισε να εχεις αρκετο ανθρακα και "φρεσκο".Υποθετω οτι εγινε σωστα το στρωσιμο.Καλη συνεχεια :D

george_grat
17-03-06, 17:30
Φίλε Θανάση,

θεωρώ ότι δεν είναι ότι καλύτερο να κάνεις αλλαγές από την δική μας θάλασσα, όχι ότι δεν είναι καθαρό αλλά η ποιότητα σε στοιχεία δεν είναι ίδια με αυτή τον τροπικών. Πολλές φορές μάλιστα ο ωκεανός διαθέτει κάποια μικρόβια που τσακίζουν το τροπικό ψάρι. Στις αρχές όταν ασχολήθηκα και εγώ δηλαδή πριν 10 χρόνια, όποτε έβαζα δικό μας θαλασσινό νερό είχα τα χειρότερα αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές δεν ήξερα γιατί τα ψάρια ψόφαγαν. Βέβαια, η θάλασσα εδώ στην Αθήνα σε σχέση με τα νησιά δεν είναι ίδια αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να το αποφύγεις.

Όσο για το Skimmer σίγουρα θα πρέπει να προβείς στην αγορά του, ασχέτως εάν έχεις ψάρια ή Reef.

Επίσης, τα ψάρια του ωκεανού μας είναι αρκετά ανθεκτικά σε σχέση με τα τροπικά και καμιά φορά έχουν στο σώμα τους αρκετά μικρόβια τα οποία δεν τους ενοχλούν. Εάν εσύ τώρα τοποθετήσεις ψάρια τροπικά λόγω ότι το εξωτερικό τους “δέρμα” είναι ευαίσθητο τότε θα έχουν πολλές πιθανότητες να αρρωστήσουν. Οπότε θα πρέπει να επιλέξεις εάν θα βάζεις τροπικά ή μεσογείου. Εκτός βέβαια πάλι πριν βάλεις τα ψάρια της μεσογείου στο ενυδρείο να τους βάλεις πρώτα σε ένα άλλο ενυδρείο και τα “ποτίσεις” με φάρμακο.

Obelix(Reifen)
20-03-06, 07:26
Τι ψάρια έχεις μέσα; ξέχασες να το πεις .
Καλύτερα να στήσεις από την αρχή με προσεκτικές επιλογές εξοπλίζου και χωρίς σπασμωδικές διορθωτικές κινήσεις .