PDA

Επιστροφή στο Forum : Brown Algae


NikosKoul
09-04-18, 17:12
Έχω ένα πρόβλημα με καφέ άλγη τώρα τελευταία , έχω μειώσει αρκετά το φαγητό που δίνω και προσέχω να καταναλώνεται όλο. Νιτρικά έχω 20mg/L επειδή το ενυδρείο είναι φυτεμένο με αρκετά μπορω να πω φυτά που δεν ζητάνε πολλά και λίπασμα χρησιμοποιώ waterlife tropiflora με δεύτερη δόση σήμερα μετά από 15 μέρες. Φωτισμός 8 ώρες 2 Τ5 juwel καθημερινά χωρίς συσκότηση τις υπόλοιπες ώρες (το πρωί μπαίνει λίγο φως). Δεν μπορώ να μειώσω την δύναμη των λαμπτήρων. Τι μπορώ να κάνω; Σίγουρα ψάρια για να φάνε την άλγη όχι γιατί θα έχουν θέμα με το άλλο ψάρι μου
-------------------------
Μήπως να βάλω παραπάνω φυτά; Ή δεν παίζει ρόλο; Μπορώ να βάλω ακόμα 1-2 ενχυνόδορους και πιστίες, κερατόφυλο

G_AQUA
10-04-18, 09:20
Η καφέ άλγη εμφανίζεται σε νεοσυστατα ενυδρεία, συνήθως κάνει τον κυκλο της και φεύγει. Τις περισσότερες φορες μαλιστα δεν απαιτεί μείωση του φωτισμού αλλα αύξηση. Μην το κανεις όμως εσυ αυτο γιατί αν δεν έχεις (πραγματικα) μεγάλη φυτομαζα και φυτά που καταναλώνουν γρήγορα θρεπτικα, θα σου χειροτερέψει η κατάσταση γιατί θα επωφεληθούν άλλες άλγες.

Φροντισε να μην βλεπει το ενυδρειο σου το ηλιακο φως.
Αν μπορείς να αυξήσεις φυτομαζα, κάντο. Με φυτα ομως γρήγορης ανάπτυξης.
Καθάριζέ την με μια ξυστρα ή μια οδοντόβουρτσα. Αμέσως μετα, αλλαγή νερου. Η χρηση οξυζενέ τοπικά σε πετρες ή ξυλα, βοηθάει.
Αύξησε την ποσότητα ή την συχνότητα αλλαγής νερου.
Μείωσε λίγο τα νιτρικά σου. Το 20 ειναι νορμάλ για φυτεμένο αλλα στην συγκεκριμένη περιπτωση κρατά το για λίγο καιρό πιο κατω.

Αν τα κανείς αυτά λογικά θα φύγει γρήγορα...