Επιστροφή στο Forum : Κανέλα Ποσότητα
josefjosef
03-04-18, 22:07
Καλησπέρα στο φόρουμ !
Μια ερώτηση για τα ξυλάκια κανέλας ,
Υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα της κανελας σε σχέση με τα λίτρα ? ?
Σκέφτομαι να φτιάξω φωλιές - κρυψώνες με τα ξυλάκια της κανέλας , και μην έρθει πολύ και δηλητηριάσω τα ψάρια λόγο τις ποσότητας ? έχω γύρω στα 280 λίτρα και θα χρησιμοποιήσω 3 βέργες τον 70 εκατοστών και δεν ειναι κανέλα Κεΰλάνης
Ευχαριστώ ! !
Κλεόβουλος
04-04-18, 07:40
Θα μπορούσες να τα βάλεις αν ήταν κανέλα Κεϋλάνης.
Αν είναι κασία και θέλεις οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιήσεις θα πρότεινα να μπουν σε κουβά με νερό για καμιά 15αριά μέρες (αλλάζοντας το νερό μέρα παρά μέρα) ώστε να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να είναι τοξικά για τα ψάρια.
http://www.koupoukis.gr/health/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%8B%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7/
Τι ψάρια έχεις? Υπάρχουν και πιο ασφαλή υλικά για να φτιάξεις κρυψώνες (πχ φλοιός καρύδας).
Θα μπορούσες να τα βάλεις αν ήταν κανέλα Κεϋλάνης.
Αν είναι κασία και θέλεις οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιήσεις θα πρότεινα να μπουν σε κουβά με νερό για καμιά 15αριά μέρες (αλλάζοντας το νερό μέρα παρά μέρα) ώστε να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να είναι τοξικά για τα ψάρια.
http://www.koupoukis.gr/health/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%8B%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7/
Τι ψάρια έχεις? Υπάρχουν και πιο ασφαλή υλικά για να φτιάξεις κρυψώνες (πχ φλοιός καρύδας).
Η κανέλα Κευλάνης θα κάνει το νερό καφέ λόγω τανίνης Κλεόβουλε ή δεν θα δώσει αρκετή ώστε να γίνει το νερό καφέ?
josefjosef
05-04-18, 23:55
Ευχαριστώ Κλεόβουλε
Η κανέλα Κεΰλάνης βγαίνει ακριβή κ δεν ξέρω αν κυκλοφορεί σε ξυλάκια
Η απλή κανέλα υπάρχει σε διάφορες διάστασης κ την κόβεις κ με λίγο πετονιά φτιάχνεις ότι θέλεις έχει κ ωραίο χρώμα μέσα στο νερό
Να την αφήσω σε νερό για 2 εβδομάδες ειναι καλή σκέψη θα την βράσω και πιστεύω θα ειναι οκ
Ευχαριστώ Κλεόβουλε
Η κανέλα Κεΰλάνης βγαίνει ακριβή κ δεν ξέρω αν κυκλοφορεί σε ξυλάκια
Η απλή κανέλα υπάρχει σε διάφορες διάστασης κ την κόβεις κ με λίγο πετονιά φτιάχνεις ότι θέλεις έχει κ ωραίο χρώμα μέσα στο νερό
Να την αφήσω σε νερό για 2 εβδομάδες ειναι καλή σκέψη θα την βράσω και πιστεύω θα ειναι οκ
Βγαινει φιλε μου. Κοιταξε σε supermarket στα βιολογικα. Δεν ειναι τοσο ακριβη.
josefjosef
09-04-18, 20:52
Ευχαριστώ ! θα το ψάξω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.