Επιστροφή στο Forum : Αρχάριος-επείγον-βοήθεια-SOS!!!
alexkotsis
22-03-18, 19:38
Πατάς με αγωνία νέο thread, αρχίζεις και γράφεις.
Πρώτα έναν τίτλο που θα δώσει σε όλους να καταλάβουν σε πόσο επείγουσα κατάσταση βρίσκεται το ψάρι σου και εσύ συνάμα.
Πας στο κυρίως μήνυμα, το δράμα και η αγωνία μεγαλώνουν..."βοήθεια"..."επείγον"....."SOS"....
Περιγράφεις το πρόβλημα του ψαριού σου και την αγωνία σου να σωθεί. Δεν περνάει ένα λεπτό και αμέσως κάποιος απάντησε.
Ούφ λες από μέσα σου να κάποιος θα με βοηθήσει να σώσω το ψάρι μου!
Και διαβάζεις....σου λέει απλά να συμπληρώσεις μια φόρμα ώστε να βοηθηθεί σωστά το ψάρι σου.
Και δεν απαντάς....δεν απαντάς...προφανώς το ψάρι σου δεν αξίζει την συμπλήρωση μιας φόρμας...
Προφανώς δεν έπρεπε ποτέ να έχεις ψάρι!
Άλλωστε ο καλός άνθρωπος στο pet shop σου είπε ότι θα ρίχνεις μια φορά την μέρα ένα μαγικό φίλτρο, θα αλλάζεις νερό μια φορά τον μήνα και θα έχεις όλη την θάλασσα του κόσμου στο σαλόνι σου. Δεν σου είχε πεί ούτε για φόρμες, ούτε για μετρήσεις ούτε για "ταλαιπωρία".
Αλλά ξέχασα...δεν ήξερες είσαι αρχάριος...!!!
Εσύ δεν είσαι αρχάριος, αλλιώς ονομάζεσαι αλλά το αφήνω στην φαντασία σου!zw
Με τρόμαξες παλιόπαιδο !!! :D:D:D χαλάρωσε όλοι μαθαίνουμε :D:D
alexkotsis
22-03-18, 19:56
Αμα δεν απαντάνε πως μαθαίνουν?
Αλεξάκο :D:D:D:D τίποτα δεν είναι με το ζόρι ;)
Πρωτα σωζεις καποιον που πνιγεται.... και μετα του μαθαινεις κολυμπι!!!!
Εισαι ανιδεος... δεν ξερεις τι ειναι η φορμα... τι ειναι τα νιτρικα... ο κυκλος του αζωτου... δεν μπορεις καν να ποσταρεις κατι... ουτε καν να ανεβασεις φωτογραφια.... αγχωνεσαι... βλεπεις το ψαρι να σε κυταζει λυπημενο... προσπαθεις ιδρωνεις... αγχωνεσαι... τα λεπτα περνουν....
Το νερο μπαινει στα πνευμονια σου... ενα χερι ρε παδιααααα.....
Και η απαντηση "συμπληρωσε την φορμα"...
Ποσο ευκολα ξεχνουν καποιοι!!!!!
alexkotsis
22-03-18, 20:24
Αλεξάκο :D:D:D:D τίποτα δεν είναι με το ζόρι ;)Ούτε η ζωή του απειλήθηκε για πάρει ψάρι.
-------------------------
Πρωτα σωζεις καποιον που πνιγεται.... και μετα του μαθαινεις κολυμπι!!!!
Εισαι ανιδεος... δεν ξερεις τι ειναι η φορμα... τι ειναι τα νιτρικα... ο κυκλος του αζωτου... δεν μπορεις καν να ποσταρεις κατι... ουτε καν να ανεβασεις φωτογραφια.... αγχωνεσαι... βλεπεις το ψαρι να σε κυταζει λυπημενο... προσπαθεις ιδρωνεις... αγχωνεσαι... τα λεπτα περνουν....
Το νερο μπαινει στα πνευμονια σου... ενα χερι ρε παδιααααα.....
Και η απαντηση "συμπληρωσε την φορμα"...
Ποσο ευκολα ξεχνουν καποιοι!!!!!Αυτό λέω αφού νοιάζεται και θέλει να βοηθήσει το ψάρι γιατί δεν συνεχίζει? Πως πίστευε ότι θα το βοηθήσει? Θα ανέβαζε μια φωτογραφία και θα του έβγαζε από κάτω το κουμπί "heal" και όλα καλά? Φυσικά και είναι ανίδεος όπως ήμασταν όλοι. Για μπαίνεις στο φόρουμ ρωτας, διαβάζεις μαθαίνεις.
Καταλαβαινω πως μιλας και σκεφτεσαι.... αλλα αυτο ειναι μετα απο τοσα χρονια εμπειριας...
Αν συμπληρωνα την φορμα οταν πρωτοπηρα, απο παρορμηση, χρυσοψαρο... το μονο που θα ηταν συμπληρωμενο θα .ηταν ο ογκος του νερου... και αυτος λαθος .... δεν ειναι και ευκολο σε μια μεγαλη στρογγυλη γυαλα να υπολογισεις λιτρα!!!!
Λιγη επιεικια και κατανοηση...
alexkotsis
22-03-18, 20:38
Καταλαβαινω πως μιλας και σκεφτεσαι.... αλλα αυτο ειναι μετα απο τοσα χρονια εμπειριας...
Αν συμπληρωνα την φορμα οταν πρωτοπηρα, απο παρορμηση, χρυσοψαρο... το μονο που θα ηταν συμπληρωμενο θα .ηταν ο ογκος του νερου... και αυτος λαθος .... δεν ειναι και ευκολο σε μια μεγαλη στρογγυλη γυαλα να υπολογισεις λιτρα!!!!
Λιγη επιεικια και κατανοηση...Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση τον εαυτό μου έμπειρο.
Αλλά άλλο ή εμπειρία και άλλο ή αδιαφορία.
Μπαίνουν κάποιοι άνθρωποι στην διαδικασία να βοηθήσουν και σου κάνουν κάποιες ερωτήσεις. Πες δεν ξέρω δεν είναι κακο. Το να μην απαντάς είναι κακό.
Φυσικά και υπάρχει κατανόηση μιας και εγώ ειδικά ξεκίνησα πιο άσχετος από τους άσχετους. Παρατηρούσα τα θέματα όμως στις ασθένειες και είναι τραγικό το πόσοι ξεκινούν ένα θέμα μέσα στην αγωνία και μετά το κενό...
Όλοι μας έχουμε καλή πρόθεση , αυτό μετράει μόνο :D
alexkotsis
22-03-18, 20:50
Όλοι μας έχουμε καλή πρόθεση , αυτό μετράει μόνο :DΒρε είναι μάστιγα σου λέω. Χρήζουν ψυχολογικής έρευνας... [emoji16]
Βρε είναι μάστιγα σου λέω. Χρήζουν ψυχολογικής έρευνας... [emoji16]
Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να κρίνουμε την ψυχολογική κατάσταση -κάποιων που δεν ξέρουμε κιόλας έτσι?- οποιουδήποτε!
Δεν το θεωρώ σωστό σαν άνθρωπος
Αλέξη μου :D καταλαβαίνω την αγάπη σου για τα ψάρια αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο . Δεν έχουμε όλοι την ίδια ικανότητα και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε πράγματα και καταστάσεις . Σου το λέω γιατί όταν αναγκάστηκα να πάρω τις αποφάσεις μου για ένα ψάρι μου που έχριζε βοήθειας με πήγε "παρα πέντε" μέχρι να τελειώσω την μικροεπέμβαση . Όλα είναι αποφάσεις στην ζωή και θέληση :D
alexkotsis
22-03-18, 21:05
Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να κρίνουμε την ψυχολογική κατάσταση -κάποιων που δεν ξέρουμε κιόλας έτσι?- οποιουδήποτε!
Δεν το θεωρώ σωστό σαν άνθρωποςΉ ψυχολογική έρευνα τι σχέση έχει με την ψυχολογική κατάσταση κάποιου ανθρώπου. Νομίζω μπέρδεψες αυτό που γράφω και μάλιστα με διάθεση χιούμορ.
Αλέξη μου :D καταλαβαίνω την αγάπη σου για τα ψάρια αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο . Δεν έχουμε όλοι την ίδια ικανότητα και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε πράγματα και καταστάσεις . Σου το λέω γιατί όταν αναγκάστηκα να πάρω τις αποφάσεις μου για ένα ψάρι μου που έχριζε βοήθειας με πήγε "παρα πέντε" μέχρι να τελειώσω την μικροεπέμβαση . Όλα είναι αποφάσεις στην ζωή και θέληση :DΒρε Αρτεμισία μου εγώ άλλο λέω και αποδέχομαι πλήρως αυτό που λες.
Το να ξεκινάς ένα θέμα θεωρητικά επειδή νοιάζεσαι για το ψάρι σου και να μην απαντάς στις ερωτήσεις που σου κάνουν ώστε να σε βοηθήσουν δεν μπορώ να καταλάβω.
Είναι σαν να πονάς, πας στον γιατρό και σου λέει ποτέ ξεκίνησε ο πόνος και εσύ χωρίς να απαντήσεις να σηκωθείς να φύγεις!
Ε μα τι να κάνουμε ?? Να τον πάρει ο γιατρός στο κατόπι να του δώσει τα φάρμακα ??? :D:D:D Δεν γίνεται !!
Ο καθένας μέχρι εκει που θέλει και μπορεί :D
Χαλάρωσε :D δεν σε βλέπω σήμερα σε καλό mood .
alexkotsis
22-03-18, 21:13
Ε μα τι να κάνουμε ?? Να τον πάρει ο γιατρός στο κατόπι να του δώσει τα φάρμακα ??? :D:D:D Δεν γίνεται !!
Ο καθένας μέχρι εκει που θέλει και μπορεί :D
Χαλάρωσε :D δεν σε βλέπω σήμερα σε καλό mood .Μάλιστα γιατρέ...δεν ξαναλέω τίποτα! [emoji56]
Άντε βρε Αλεξάκο :D:D όλα καλά !! Να το στείλουμε το θέμα στο πυρ το εξώτερον ??
Με κατατρόμαξες !!!
Να λές ότι θέλεις δεν υπάρχει λογοκρισία εδω :D
Nα συμπληρώσεις μια φόρμα ώστε να βοηθηθεί σωστά το ψάρι σου :p
alexkotsis
22-03-18, 21:37
Nα συμπληρώσεις μια φόρμα ώστε να βοηθηθεί σωστά το ψάρι σου :pΚανονικά για εμένα έπρεπε να συμπληρώσω φόρμα...!!! [emoji23][emoji23][emoji23]
Κανονικά για εμένα έπρεπε να συμπληρώσω φόρμα...!!! [emoji23][emoji23][emoji23]
:):)
κανονικα ισως θα επρεπε να υπαρχει φορμα και για τους ιδιοκτητες πχ Ε9 τετραγωνικα σπιτιου. ισογειο?οροφος ? παντρεμενος ανυπαντρος? κτλ
Κλεόβουλος
23-03-18, 08:43
....... παντρεμενος
αυτό είναι μια βασικότατη παράμετρος. Πως μας ξέφυγε? :D:D
alexkotsis
23-03-18, 08:44
αυτό είναι μια βασικότατη παράμετρος. Πως μας ξέφυγε? :D:D[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
αυτό είναι μια βασικότατη παράμετρος. Πως μας ξέφυγε? :D:D
ελα ντε??? :confused::confused::confused:
ΟΚ, αν δηλαδη αρρωστησει (φτου φτου) καποιος και παει σε γιατρο και αυτος του ζητησει καποιο ιστορικο και να κανει καποιες εξετασεις, τοτε δικαιολογημενα απο αυτην την ... ψυχροτητα, θα φυγει και δεν θα ξαναπατησει σε γιατρο.
καποτε ειχαμε στην οικογενεια ενα βιεχα γυρω στα δυο κιλα για περιπου 10 ετη επικοινωνουσε με το περιβαλλον εξω απο το ενυδρειο σαν ναηταν θηλαστικο (μας πεταγε νερα ερχοταν να το χαιδεψουμε κτλ καποτε αρρωστησε απο την επαρρατο νοσο ζητουσε βοηθεια με τον τροπο του αρνιωταν να πλαγιασει για να πεθανει και εγω το στηριζα για 48 ωρες (ειχ δοκιμασει ολες τις πιθανες θεραπειες)η γυναικα μου εκλαιγε 1 μηνα για φαντασου στις δυσκολες στιγμες να με εβαζες να συμπληρωσω φορμα!εαν ποτε αντιληφθω οποιονδηποτε φιλο να του πεθαινει ψαρι θα βοηθησω οπως μπορω
Μα συγκίνησες με την vieja [emoji45] αλλα απο τι πέθανε? Θεωρητικά λένε οτι ζούνε 10 χρόνια αλλά και 15 μπορούν πιστεύω.
Εχω μια αλλη Αμερικανα 17 χρόνια τωρα ..... δεν ξερω πόσα θα ζήσει.
Βαζω και μια φωτο απο την δικιά μας που ειναι 1.5 χρονών αλλα μπουμπουκα, το εχει περάσει το κιλο [emoji4][emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180512/d8ca5964874b466a0be1bc13678d2c6a.jpg
Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
πεθανε απο την ασθενεια που δεν θελουμε ουτε για τον εχθρο μας ειχε εμφανεις ογκους στην κοιλιακη χωρα τους οποιους αφαιρεσα ομως καθοτι φανηκε ειχε και μεσα στο κορμι της δεν την ταιζα τροφες με υψηλη πρωτεινη καθ οτι paratheraps (κατ εξοχην χορτοφαγα).απο τοτε εχω αφρικανες ουτως ωστε να μην εχω τετεοιο συναισθηματικο δεσιμο αλλα τι ταθες τι τα γυρευεις τις ξερω και τις 100 μια προς μια!
Δεν υπάρχει ψάρι που να μην αναγνωρίζει αυτόν που το αγαπά και το ταίζει . οπότε ότι και να πάρεις δεν αλλάζει κάτι ;)
Αλλά αυτό το ξέρουν μονο όσοι αγαπούν τα ψάρια τους και δεν τα έχουν ως διακόσμηση :D Εγω έχω ακόμα ένα απο τα πρώτα μου ψάρια , ετών 17 ! :D
ετσι οπως τα λες ειναι αλλα εξω απο το φορουμ αν το πω θα με περασουν για γραφικο!εδω τουλαχιστον δεν θα ειμαι ο τρελος του χωριου!17 χρονων ειναι και εμενα το μεγαλυτερο ψαρι μου (ενα loatch) του πηρα 2 μικρους για παρεα!αληθεια εχεις δει τους γιαπωνεζικους γωβιους?αν ειχα λιμνη ...
Να μας τα δείξεις εεεε :D:D:D:D
Αυτα λες https://www.seriouslyfish.com/species/rhinogobius-zhoui/
ή αυτά https://www.advancedaquarist.com/blog/a-new-japanese-freshwater-goby
Που να τα βρείς ??? εδω με το ζόρι βρίσκουμε goby .....
ειναι ο δευτερος και μερικοι αλλοι ου του μοιαζουν!υπαρχει ενα ντοκυμαντερ που δειχνει ποταμακια γυρω απο τα σπιτια τους με κοι και αυτους τους απιθανους τυπους που τους ταιζουν ρυζι!το χωριουδακι στην ιαπωνια ειναι το ιδιο απο το 1600!μεσος ορος προσδοκιμου 110 ετη!(ρυακια περνουν μεσα απο τα σπιτια)!
Satoyama :D:D:D
Ετοιμάζω ταξίδι μονάχα για πάρτη σου που λέει και το τραγουδακι :D:D:D Ενημερωμένο σε βρίσκω !!!
εκει που ανεβαινει ο κοβιος και τον κοιταει..για κατι τετοιους λογους παρατησα την αλιεια...
Υπέροχο ψαράκι !!! Δεν το συζητάω !!! :D:D
Αφού σου αρέσουν οι γοβιοι δες αυτό το θέμα ;) http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78010
δεν ξερω γιατι με ιντριγκαρει αυτο το ψαρι...θελω να το κοιτω στα ματια καποια μερα θα φτιαξω ενα καλο σπιτι για αυτα τα πλασματα!(οι 100 αφρικανες ας ζηλεψουν! ετσι κι αλλιως τα χουν ολα δικα τους!
αν υπαρχει θεος εκει δινει ραντεβου με τους ανθρωπους .στη satoyama θελω να πεθανω!
Χαχαχαχαχαχα :D:D τελικά υπάρχουν και χειρότεροι απο εμένα :smt082:smt082:smt082
αν φυγω απο αυτον τον ματαιο κοσμο και δεν προλαβω να ππαω εκει ...αν πας να θυμηθεις τον οραιομορφο και τα ταισεις τα ψαρακια απο μενα...
Κοίτα να δεις βραδιάτικο , τι πάθαμε ....:D:D:D:D σταμάτα βρε θα πας ! Μην σκέφτεσαι τον μάταιο τούτο κόσμο . Φτου φτου φτου σκιάχτηκα !!! :grin::grin:
δεν ηθελα να σε κανω up set! συγνωμη αλλα δεν ειναι αδικο στη ζωη οταν μαθεις πως παιζεται το παιχνιδι οπως ειπε και ο Bawi νατελειωνουν ολα?για σκεψου να ζουσαμε εκει και να μη βλεπαμε τις ασχημιες αυτου του κοσμου! αλλα πες μου οτι θα πας και οτι θα ταισεις τα ψαρακια!
Θα παω και θα ταισω τα ψαρακια [emoji4]αλλα ειναι ενα Ταξίδι που πρεπει να κανονίσω και να κλείσω 1 χρονο πριν . Αλλιώς το badget θα ειναι στον Θεό..... και πρεπει να παρω αποφαση και τις ωρες που θα ειμαι στα αεροπλάνα ....[emoji6]
Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συγκίνηση και πολλά respect !!! :D:D Nα χαιρεσαι την κόρη σου ! :D
οι αντικαταστατες της αναντικαταστατης vieja..,
Παρουσιάση ενυδρείου στις Αφρικάνες έχεις κάνει ??
Ρωτάω γιατι , όπως έγραψα δεν γνωρίζω απο Αφρικάνες αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν για ένα πιο φυσικό στήσιμο του ενυδρείου :D:D
Βέβαια μπορεί να σου αρέσει εσένα έτσι και να το αφήσεις ;) αλλά εγω δεν ξέρω ούτε τα ψάρια :D
τωρα αμα σου πω πως ξερω να στησω τα ενυδρεια αλλα δεν ξερω να κανω παρουσιαση θα βαλεις τα γελια!θα προσπαθησω να μεινουν στο μεγαλο μονο αρσενικα και τοτε θα το στησω !
Δεν βάζω τα γέλια :D:D εδω εγω έψαχνα να την βρω :grin::grin::grin:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398 αυτη ειναι η φόρμα ;)
Καλή αρχή και πάλι !
Diskus fan
14-05-18, 00:20
Αυτό το vieja... μοιάζει με το synspilum ή κάνω λάθος; :confused:
Κλεόβουλος
14-05-18, 08:24
Αυτό το vieja... μοιάζει με το synspilum ή κάνω λάθος; :confused:
http://www.petworldrochester.com/cichlid-synspilum-vieja-synspila/
:mrgreen::mrgreen:
Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά Viega
Diskus fan
14-05-18, 12:24
Μου θύμισε ένα synspilum που είχα... και γι' αυτό ρώτησα.
Αυτό είναι δηλαδή... Κλεόβουλε. ;)
Έχουν αλλάξει τα ονόματα στα ψάρια τόσες φορές... που πλέον "χάνομαι".- :(
καλησπερα δασκαλε επειδη η ταξινομιση δεν ειναι μαθηματηκα θα τους αφησουμε (τους επιστημονες) να μαλωσουν μεταξυ τους και αμα αποφασισου θα μας πουν και εμας!συνηθως synspilum βαφτιζαν οι εμποροι τα πιο μακροστενα και vieja τα πιο στρογγυλα!εγω παντως 10 χρονια που το ειχα δεν εμαθα ποτε τι ακριβως ηταν...
Κλεόβουλος
14-05-18, 17:40
Όλα τα Vieja είναι της οικογένειας των Cichlasomatinae.
Στο γένος των Vieja ανήκουν αρκετά είδη
-Vieja synspila (λαθεμένα το λένε V.synspillum) όπως το δικό σου Δημήτρη, που είναι από τα πιο διαδεδομένα στο εμπόριο [αυτό το είδος έχει αλλάξει καμιά δεκαριά φορές όνομα και σήμερα θεωρείται συνώνυμο με το V.melanura :)]
-Vieja bifasciata
-Vieja breidohri
-Vieja hartwegi
-Vieja fenestrata
-Vieja maculicauda
-Vieja zonata
και άλλα
Είναι αλήθεια ότι σ' αυτή την οικογένεια των ψαριών (αλλά και σε άλλες) έχουν γίνει αλλεπάλληλες επαναταξινομήσεις και αυτό δημιουργεί ένα φοβερό μπέρδεμα στους χομπίστες. Για να μη κάνω λόγο για τα υβρίδια που κυκλοφορούν και κάνουν χειρότερη την κατάσταση :smt095
δασκαλε χιλια ευχαριστω για την αποκατασταση της αληθειας!θεος χωρεστο το ψαρακι αποκατασταθηκε!αλλα και στις αφρικανες λιγα πισωγυρισματα εχχουν κανει?μετα τα μετριακλιμα σειρα εχει ο"nimbochromis linni"να δεις που εχουν κανει λαθος!θα ηθελα επισης αν εχεις την ευγενη καλοσυνη να μου πεις αν ο dimidiochromis μου ειναι αρσενικο
Κλεόβουλος
14-05-18, 18:56
Αρσενικότατος :)
οταν σβησω τα φωτα γινεται λιγo μπλε παραπανω!σε καμια ομως περιπτωση δεν εχει αναδειξει τα χρωματα που πρεπει (αν ειναι stringatus)σε χρωματα ειναι το μονο ψαρι που με απογοητευσε
Κλεόβουλος
14-05-18, 19:31
Δεν ξέρω αν είναι η φωτογραφία αλλά το σχήμα του σώματος του δεν μ' αρέσει.
Τι ηλικίας περ. είναι?
ειναι 13 μηνων αλλα διαβασα πως αυτη ακριβως ειναι η διαφορα του απο τον compre ειναι δλδ πιο πλατυς εχει αυτο το ροζε στο πλαι κτλ δεν ειναι σιγουρα F0 και σιγουρα εκνευριζεται απο τις metriaclima!
Κλεόβουλος
14-05-18, 19:49
Το πιο "μαζεμένο" σώμα, η μαύρη ρίγα στο πτερύγιο και η κλίση του στόματος
με υποψιάζει για επιμιξία με κάποιο Copadichromis. Δεν είμαι βέβαια σίγουρος αλλά όσο μπορώ να βγάλω συμπέρασμα από μια φωτο.
Δες εδώ του Glaser https://www.aquariumglaser.de/en/fish-archives/dimidiochromis-strigatus-2/
ουτε και αυτος ειναι οπως θα επρεπε να ειναι! η γραμμ.η αιματος οι αιμομιξιες χαλανε τα ψαρια.μερικες φορες καλυτερα υβριδιο παρα αιμομιξια!(παραθετω μια φοτο απο metriaclima δικης μου γραμμης απο γονεις που δεν ειχαν συγγενεια!
Diskus fan
14-05-18, 21:46
καλησπερα δασκαλε
Αυτό ελπίζω να πήγαινε... στον Κλεόβουλο. :smt108
επειδη η ταξινομιση δεν ειναι μαθηματηκα θα τους αφησουμε (τους επιστημονες) να μαλωσουν μεταξυ τους και αμα αποφασισου θα μας πουν και εμας!συνηθως synspilum βαφτιζαν οι εμποροι τα πιο μακροστενα και vieja τα πιο στρογγυλα!εγω παντως 10 χρονια που το ειχα δεν εμαθα ποτε τι ακριβως ηταν...
Τότε που το είχα εγώ (κάπου στα μέσα του '80 με τα μέσα του '90)... η ονομασία ήταν Chichlasoma και όχι Vieja.
Απίστευτο ψάρι (αρσενικό)... έπαιζε με την γάτα "κυνηγητό" (αυτή πάνω στο καπάκι του ενυδρείου... με το "χέρι" στο ψάρι και την ουρά της αυτό).
Το μετέφερα σε ένα φίλο όταν τελείως τυχαία έκανα μια επίσκεψη και είδα ότι είχε ενυδρείο (κάτι που ΔΕΝ γνώριζα) και μέσα ένα θηλυκό!!!!!
Ούτε που θυμάμαι πόσα ενυδρεία στήσαμε, για να μεγαλώνουμε τα μωρά.- ;)
συναδελφε καλησπερα ο δασκαλος χωρις να τον ξερω προσωπικα ειναι μεγαλο μυαλο απο αυτα που εχω διαβασει μεχρι τωρα και επειδη στο site ειμαι καινουριος οφειλω καποιο σεβασμο!πριν απο λιγο διαβασα οτι και ο ορος "κικλανοσωμα"καταργηθηκε.οπως και να χει ηταν καταπληκτικο πλασμα το χασαμε μετα απο 10 χρονια και μας λειπει!τωρα αν επιτρεπεται τι ψαρακια εχεις?
Diskus fan
14-05-18, 22:27
Να υποψιαστώ ότι... σε μένα πάει το ερώτημα;
ΑΝ ΝΑΙ... με τέτοιο ψευδώνυμο... ΔΕΝ θέλει και φαντασία... με δίσκους ακόμα (από πολύ πριν τα cihlasoma. ΑΝ διάβαζες προσεκτικά τι έγραψα... έχουν αλλάξει και τόσες φορές τα ονόματα... που πλέον "χάνομαι").-
συγνωμη για πριν αλλα ειχα ενα τηλεφωνημα και αποσυντονιστηκα πολυ ομορφα ψαρακια οι δισκοι αλλα απαγορευτικα οχι λογω κοστους αλλα λογω γνωσεων νομιζω πως ειναι πολυ μικρος ο αριθμος αυτων που γνωριζουν τα μυστικα του μαυρου νερου!συγχαρητηρια!
Diskus fan
15-05-18, 03:09
Μαύρου νερού... γιατί μαύρου; :confused:
Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.- :cool:
μαυρα χαρακτηριζουν τα οξινα νερα του αμαζονιου γιατι απο ψηλα οταν τακοιταξει κανεις εχουν μαυρο χρωμα!παντως η ενασχοληση και μονο με τετοια ψαρια πρεπει να εχει μεγαλο βαθμο δυσκολιας!
χρονια πολλα και καλα!
Diskus fan
15-05-18, 21:37
μαυρα χαρακτηριζουν τα οξινα νερα του αμαζονιου γιατι απο ψηλα οταν τακοιταξει κανεις εχουν μαυρο χρωμα!παντως η ενασχοληση και μονο με τετοια ψαρια πρεπει να εχει μεγαλο βαθμο δυσκολιας!
χρονια πολλα και καλα!
Στον Αμαζόνιο υπάρχουν "μαύρα", "άσπρα" και "καθαρά" (κρυστάλλινα) νερά.
Οι δίσκοι εκτροφής ΔΕΝ έχουν την ανάγκη του "μαύρου" νερού, που κάποιοι "χομπίστες" προτιμάνε να έχουν, στα ενυδρεία τους.
Ακόμα και για τα "άγρια" ψάρια μου... εγώ "καθαρό" νερό έχω.- ;)
ΥΓ. Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.